ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζέιν Μαλίκ: Προτρέπει τον Βρετανό πρωθυπουργό να μοιράσει δωρεάν γεύματα σε παιδιά που βρίσκονται στο όριο της φτώχιας

Ο διάσημος τραγουδιστής, που κατάφερε να επιβιώσει με την βοήθεια των δωρεάν σχολικών γευμάτων όντας μαθητής στο Μπράντφορντ, καλεί τον Ρίσι Σούνακ να αναλάβει δράση έπειτα από το ξέσπασμα της κρίσης κόστους ζωής.

Η κρίση κόστους ζωής που μαστίζει τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότερους Βρετανούς οδήγησε τον Ζέιν Μαλίκ να αναλάβει δράση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για θέματα καλής διαβίωσης των παιδιών που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Ο 29χρονος τραγουδιστής και πρώην μέλος του boy band "One Direction", ως πρεσβευτής του ανεξάρτητου οργανισμού "Food Foundation" που διοργανώνει την καμπάνια "Feed the Future" έστειλε επίσημη επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, προτρέποντας τον να προσφέρει περισσότερα δωρεάν σχολικά γεύματα.

Όπως σημειώνει ο Άγγλος καλλιτέχνης, η κυβέρνηση της Βρετανίας οφείλει να χρησιμοποιήσει σωστά τον προϋπολογισμό του Νοεμβρίου, ώστε να είναι σε θέση να επεκτείνει το όριο των μαθητών που θα λαμβάνουν δωρεάν γεύματα στο σχολείο. Σύμφωνα με έρευνα του φιλανθρωπικού ιδρύματος, περισσότερα από 800 χιλιάδες παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας, χωρίς ωστόσο να πληρούν, λόγω κωλυμάτων, όλες τις παραμέτρους για να μπορούν να λάβουν την δωρεάν σίτιση που προσφέρει το κράτος.

"Αυτά τα παιδιά υποφέρουν από έλλειψη συγκέντρωσης, μερικά μάλιστα καταφεύγουν να κλέβουν φαγητό από τις σχολικές καντίνες επειδή πεινούν τόσο πολύ και δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μεσημεριανό" αναφέρει χαρακτηριστικά στην αρχή του μηνύματός του, προσθέτοντας στη συνέχεια πως αντιλαμβάνεται πλήρως το ψυχικό βάρος που καταπλακώνει αυτά τα παιδιά, αφού και ο ίδιος χρειάστηκε να λαμβάνει δωρεάν γεύματα, όντας μαθητής.

"Νιώθουν επίσης ντροπή, η οποία επηρεάζει άμεσα τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Ξέρω πώς είναι αυτή η ντροπή, την έχω δει από πρώτο χέρι, καθώς μεγαλώνοντας στο Μπράντφορντ βασιζόμουν σε δωρεάν σχολικά γεύματα. Προσωπικά βίωσα το στίγμα γύρω από την επισιτιστική ανασφάλεια. Ελπίζω ότι γράφοντας αυτή την επιστολή μπορούμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα ξαναζήσει αυτή την πείνα και το στίγμα, καθώς η εμπειρία μου δεν είναι μοναδική. Είναι ένας αγώνας που δυστυχώς περνάνε πολλά παιδιά στην Αγγλία αυτή τη στιγμή" εξηγεί μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος άμεσα στον πρωθυπουργό, ο Ζέιν Μαλίκ τον καλεί να δεσμευτεί προσωπικά πως η κυβέρνηση του θα κινηθεί μεθοδικά ώστε κανένα παιδί από την Βρετανία να μην πεινάσει ποτέ ξανά. "Ως πρωθυπουργός έχετε την δύναμη να το αλλάξετε αυτό. Ενεργήστε με σωστή συνείδηση και δεσμευτείτε να προσφέρετε σε όλους τους μαθητές που ζουν στο όριο της φτώχειας δωρεάν σχολικά γεύματα" επισημαίνει στο τέλος.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.