ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ και η σκλήρυνση κατά πλάκας:"Σήμερα δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι"

"Δεν θα το αποδεχτώ ποτέ"

Η 50χρονη ηθοποιός, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη θρυλική σειρά "Married... with Children" και έκτοτε έγινε ένα από τα πιο καυτά κορίτσια της μικρής και μεγάλης οθόνης, έμαθε τα άσχημα νέα λίγους μήνες πριν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άπλγκεϊτ έχει περιπέτειες με την υγεία της, μιας και δέκα χρόνια πριν διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού, γεγονός που την ανάγκασε να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή. Μάλιστα το 2017 προχώρησε και σε αφαίρεση ωοθηκών.

Η 50χρονη ηθοποιός, ήταν αποφασισμένη να ολοκληρώσει την τελευταία σεζόν της σειράς "Dead to Me", παρά τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Όταν η ηθοποιός κοιτάζει πίσω, μπορεί να αναγνωρίσει τα σημάδια. Γυρίζοντας μια χορευτική σεκάνς κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν του δράματος του Netflix "Dead to Me", άρχισε να βλέπει προβλήματα στην ισορροπία της. Αργότερα, παίζοντας τένις άρχισε να παραπαίει. Η Κριστίνα όμως ήταν μια γυναίκα που δεν έβρισκε δικαιολογίες, όσον αφορά την δουλειά. Έπρεπε να δουλέψει περισσότερο, είπε στον εαυτό της. Έπρεπε να προσπαθήσει ξανά.

"Μακάρι να είχα δώσει προσοχή", λέει σήμερα. "Μα ποιά ήμουν εγώ για να ξέρω;"

Εδώ και αρκετό καιρό η Κριστίνα ένιωθε ένα μυρμήγκιασμα και ένα μούδιασμα στα άκρα της. Και το καλοκαίρι του 2021, στα γυρίσματα για την τρίτη και τελευταία σεζόν του "Dead to Me", έλαβε μια διάγνωση. Είχε σκλήρυνση κατά πλάκας. Η παραγωγή σταμάτησε τα γυρίσματα για περίπου πέντε μήνες καθώς ξεκίνησε τη θεραπεία.

" Αυτό ήταν καλό για μένα. Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους της ζωής μου. Χρειαζόμουν λοιπόν αυτόν τον χρόνο", λέει σήμερα.

"Ευτυχώς έχω πολλούς ανθρώπους στο πλευρό μου και κάποιους που περνούν ακριβώς το ίδιο", έγραψε η Κριστίνα Άπλγκεϊτ για την καλή της φίλη Σέλμα Μπλερ, η οποία μάχεται και εκείνη την ίδια ασθένεια.

Όπως είπε σε νέα συνέντευξή της στους New York Times, μετά τη διάγνωσή της πήρε είκοσι κιλά και είδε την κινητικότητά της να επιδεινώνεται. Σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς μπαστούνι.

"Είχα μια υποχρέωση", είπε, εξηγώντας την απόφαση να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σειράς. "Μου έλεγαν, σταμάτα, απλά. Δεν χρειάζεται να την ολοκληρώσεις. Ας προσθέσουμε μερικά επεισόδια με το υλικό που έχουμε ήδη γυρίσει. Αλλά εγώ απαντούσα, όχι, θα το κάνουμε, με τους δικούς μου όρους".

Πριν λίγες μέρες η 50χρονη ηθοποιός ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με τα μπαστούνια που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. "Έρχεται μια πολύ σημαντική τελετή”, έγραψε δίπλα σε ένα στιγμιότυπο από πέντε διαφορετικά μπαστούνια. "Αυτή θα είναι η πρώτη μου έξοδος από τότε που διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τα μπαστούνια είναι πλέον μέρος της νέας μου κανονικότητας” πρόσθεσε.

"Δεν εξαρτάται από εμένα το αν οι άνθρωποι θα αγαπήσουν τη σειρά, θα τη μισήσουν ή αν θα σκέφτονται μόνο "δείτε την ανάπηρη”. Ελπίζω να το προσπεράσουν και να την απολαύσουν και να αποχαιρετήσουν τα δύο κορίτσια της", κατέληξε η ηθοποιός.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.