ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βρεθήκαμε στα Παρασκήνια της σειράς "Νούμερα"- εκεί όπου συμβαίνουν μικρά, ανατρεπτικά θαύματα

"Με τα Νούμερα προσπαθούμε να ξορκίσουμε την αγωνία του κάθε ανθρώπου να κάνει views , να κάνει νούμερα, να μετρηθεί" λέει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Έφτασαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Τουλάχιστον στα γυρίσματα της σειράς "Τα Νούμερα". Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζει σήμερα το κουρείο που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, το οποίο βρίσκεται κανονικά στην οδό Ερμού. Δεν είναι ένα απλό κουρείο, αφού στη σειρά λειτουργεί κάτι σαν την Εκκλησία του Δήμου, ενώ οι καρέκλες ενίοτε κι ως ντιβάνι ψυχαναλυτή. Μαθαίνουμε πως στα εορταστικά επεισόδια δεν θα είναι ένας ο καλεσμένος, όπως συνήθως, αλλά περισσότεροι δημιουργοί. Μεγάλη πρωταγωνίστρια; Η ίδια η μουσική και οι… μουσικοί.

"‘Ηθελα να κάνω τα πράγματα που αγαπάω στην ελληνική μουσική και να τα μετατρέψω σε μια ζεστή κωμωδία για τους ανθρώπους του θεάματος, που ζουν δίπλα στην υπόλοιπη κοινωνία με την τρέλα τους. Φτιάξαμε λοιπόν χαρακτήρες που ο καθένας έχει το δικό του καλλιτεχνικό μεράκι" εξηγεί ο Φοίβος Δεληβοριάς και συνεχίζει: "οι καλλιτέχνες είναι παιδιά που μέσα σε μια κοινωνία αναλαμβάνουν το στοίχημα να ζήσουν τη ζωή όπως περίπου την θέλουν αυτοί. Να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Έτσι και στη σειρά ο κάθε ήρωας λοιπόν παίρνει το ρίσκο να κάνει μια ζωή όπως την ονειρεύεται κι όλοι συγκρούονται με αυτό- άλλοτε τα καταφέρνουν, άλλοτε όχι".

Καθόμαστε σ΄ένα παγκάκι μέσα στη στοά. Κάμερες, φώτα, μηχανήματα, καλώδια κρουσανάκια και σάντουιτς πάνω στο διπλανό τραπέζι. Εκείνη τη στιγμή περνάει από μπροστά μας μια γυναίκα, σταματάει και λέει στον Φοίβο: "είναι φανταστική η εκπομπή σας, αλήθεια, μπράβο" μ’ ένα ωραίο, ειλικρινές χαμόγελο. Γιατί είναι πολλοί που έχουν αγαπήσει τη σειρά, για τη μουσική, για την ειλικρίνεια, για το χιούμορ και το "τσαλάκωμα" τόσο των ηρώων όσο και των καλεσμένων κάθε φορά. Όπως της επαναστάτριας Νατάσας Μποφίλιου και των haters της, του Γιώργου Μαζωνάκη που ζει στα social media και τώρα θέλει να ερμηνεύσει τα τραγούδια του σε jazz διασκευή, του Μαραβέγια που έχασε ξαφνικά τη χαρά και το μπρίο του φλερτάροντας με την κατάθλιψη.

"Οι καλλιτέχνες ανάλογα με το αν μας μοιάζουν ή δεν μας μοιάζουν δημιουργούν εντάσεις, προκαλούν μίση και λατρείες. Εμείς παίζουμε πολύ με αυτό το στοιχείο έχοντας τη διάθεση για ένα ενωτικό φινάλε κάθε φορά" εξηγεί ο Φοίβος. Εξάλλου: "έχουμε περάσει τόσες κρίσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και η ανασφάλεια διάχυτη, έτσι το να βλέπεις έναν καλλιτέχνη "να πέφτει" μπροστά σου, να έχει το θάρρος να τσαλακωθεί είναι πολύ σημαντικό, δείχνει ότι βρίσκεται δίπλα σου. Και οι καλλιτέχνες που το κάνουν αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα ξεχωρίσουν. Γιατί είναι η αλήθεια τους".

Τα ΝούμεραΕΡΤ- φωτ. Μάχη Παπαγεωργίου

Ήρθε η εποχή των αντιηρώων;

Ο δικός χαρακτήρας του Φοίβου στη σειρά, έχει το όνειρο να αναβιώσει τη "Μάντρα" του Αττίκ, να ζήσει το δικό του ρομαντικό σενάριο δίπλα κι όχι μέσα στα social media. Ξέρει όμως πως δεν μπορεί να το κάνει. Ο σκληρός μάνατζερ του (ο εξαιρετικός στον κόντρα ρόλο ο θεατρικός ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης) είναι εκεί για να τού το θυμίζει κάθε φορά. Έτσι, ο τηλεοπτικός Φοίβος αναγκάζεται να κάνει συμβιβασμούς. Όπως για παράδειγμα να υποστηρίζει το "Κροκοδειλάκι", ένα παιδικό τραγούδι που έχει επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα, που σατιρίζει ευθέως το "Ελεφαντάκι" του Φοίβου, στα νούμερα και πάλι είναι το πιο επιτυχημένο τραγούδι του Φοίβου.

Ενίοτε ο ήρωας που υποδύεται, μια εκδοχή άλλωστε του εαυτού του, μαστίζεται και από την ανασφάλειά του. Όπως όταν πάει με την νεαρή συνάδελφό του να βρουν τον Μαζωνάκη κι εκείνη του εκφράζει πόσο αγχωμένη είναι που θα συναντήσει επιτέλους τον Μαζωνάκη, ο τηλεοπτικός Φοίβος της λέει: "έτσι πρέπει να ένιωθες και για εμένα, ε;".

Άραγε ήρθε η εποχή των αντιηρώων; "Οι αντιήρωες έχουν ακριβώς το είδος του ηρωισμού που μού αρέσει. Γι’ αυτό μού άρεσαν πάντα οι ταινίες του Θανάση Βέγγου ή του Πίτερ Σέλερς ή οι Beatles ως συγκρότημα. Δεν μου άρεσαν ποτέ οι επικές αφηγήσεις. Μου άρεσαν οι ιστορίες των μικρών ανθρώπων. Όποτε βλέπω τον μικρό άνθρωπο να γίνεται ήρωας ενθουσιάζομαι". Ποιους θα ήθελε πάρα, μα πάρα πολύ να είχε στη δική του "Μάντρα" αν ήταν δυνατόν; "Τον Τζίμη Πανούση, τον Θανάση Βέγγο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Υπάρχουν πάρα πολλά πλάσματα το πνεύμα των οποίων είναι κοντά μας όταν γράφουμε" προσθέτει.

Έξω από το κουρείο περιμένει τη σειρά του και ο Χάρης Χιώτης, Χάρης Γαμμάτος (με δύο μ στη σειρά), ο stand up κωμικός που ζει μια παθιασμένη σχέση με τη… μαμά του, προσπαθώντας παράλληλα να διεκδικήσει το όνειρο του και ίσως να ερωτευτεί; "Θα δείτε, θα δείτε πολλά" απαντά όταν τον ρωτάμε για την εξέλιξη του χαρακτήρα του. "Είναι ευλογία και τύχη αυτή η εμπειρία με το σίριαλ. Είμαστε μία οικογένεια και γελάμε πάρα πολύ" σημειώνει "η μουσική ενώνει κόσμους, ενώνουμε κουλτούρες, ενώνουμε συγκυρίες, και δείχνουμε άλλες πλευρές της καθημερινότητας".

Την σκυτάλη παίρνει ο Ζερόμ Καλούτα. "Τι με συγκινεί; Η ίδια η φύση του σίριαλ, που δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, έτσι όπως είναι άλλωστε και η Τέχνη. Είναι ό,τι νιώθουμε, βάσει αυτού δημιουργούμε. Επιπλέον οι χαρακτήρες αποτελούν αντανάκλαση του εαυτού μας" εξηγεί. Ο δικός του χαρακτήρας είναι η ψυχή του κουρείου, αφού υποδύεται ένας αφαιρετικό κομμωτή με ψυχαναλυτικές ικανότητες, έναν πολύ ωραίο τύπο που του αρέσει η ζωή και οι γυναίκες. "Μα πιο πολύ με συγκινεί ο συντονισμός όλων των ανθρώπων, πίσω και μπροστά από τις κάμερες, ο τρόπος που δουλεύουμε. Είναι η πιο ευτυχής συγκυρία καλλιτεχνικά ιδίως για αυτή την περίοδο" συμπληρώνει. Ευτυχώς που στα επόμενα επεισόδια αναμένεται να γνωρίσουμε τον τηλεοπτικό Ζερόμ καλύτερα.

Τα δυο τραγούδια- θεμέλια της σειράς

Ποια ήταν λοιπόν τα θεμέλια της σειράς; "Η έμπνευση πίσω από τη σειρά έχει να κάνει με δύο τραγούδια μου: το ένα είναι "Ο Μπάσταρδος γιος" το οποίο μιλάει για όλα τα πράγματα που υπήρξαν πολιτιστικά ξέφωτα κι εγώ τα αγαπούσα, διάφορα πράγματα του αθηναϊκού θεάματος που δεν τα πρόλαβα εγώ, αλλά ήθελα να τα κάνω πράξη. Και το άλλο "Ο Καθρέφτης" που λέει πως αν δεν σπάσεις την πόζα σου και το είδωλό σου, δεν γίνεσαι ποτέ ένα αληθινό πρόσωπο. Κι αυτό ήθελα να κάνω και με τους καλεσμένους μου και με εμένα. Ακόμα και ο πιο νέος από εμάς έχει ένα κινητό και έχει το κανάλι του και δημοσιεύει εκπομπές κάθε βράδυ. Τα Νούμερα είναι ακριβώς ένα σχόλιο πάνω σε όλο αυτό, γι’ αυτό ακριβώς λέγεται η σειρά "Τα Νούμερα", γιατί προσπαθούμε να ξορκίσουμε και την αγωνία του κάθε ανθρώπου να κάνει views , να κάνει νούμερα, να μετρηθεί" λέει ο Φοίβος.

Την πρωτοβουλία είχε η διοίκηση της ΕΡΤ τού πρότεινε να κάνει μια μουσική εκπομπή ή να μεταφέρει την "Ταράτσα" (σ.σ: σειρά μουσικών εκδηλώσεων με καλεσμένους guest καλλιτέχνες που διοργάνωνε ο Φοίβος) στην τηλεόραση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει. Όταν όμως η κόρη του, 10 ετών πλέον, άρχισε να παρακολουθεί για πρώτη φορά ελληνικές σειρές και να γνωρίζει τους Έλληνες ηθοποιούς γεννήθηκε στον Φοίβο η επιθυμία να κάνει μια σειρά. "Η Ιόλη είναι η ψυχή της σειράς. Της διάβαζα τα σενάρια πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, βλέπουμε μαζί το επεισόδιο στο πρώτο μοντάζ, ενώ ήταν παρούσα βέβαια και σε πολλά γυρίσματα. Τώρα που την έβλεπα μες στην καραντίνα να βλέπει το "Παρά Πέντε" σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να κάνω κι εγώ μια σειρά". Και τι τού λέει η Ιόλη; "Κοίτα σαν το Παρά Πέντε δεν είναι" μου λέει και της απαντώ "αλίμονο". Είναι ωραίο που βάζει τον πήχη στον Γιώργο Καπουτζίδη, γιατί είναι ο πιο ευαίσθητος δημιουργός στην ελληνική τηλεόραση" λέει ο Φοίβος.

Και τι τού λέει η Ιόλη, η κόρη του για τη σειρά; "Κοίτα σαν το Παρά Πέντε δεν είναι" μου λέει και της απαντώ "αλίμονο". Είναι ωραίο που βάζει τον πήχη στον Γιώργο Καπουτζίδη, γιατί είναι ο πιο ευαίσθητος δημιουργός στην ελληνική τηλεόραση".

Όση ώρα μιλάμε παρακολουθεί τη συνέντευξη και ο κ. Γιάννης Λιβάνιος , φύλακας του κτιρίου. "Ωραίο αυτό που είπε το παιδί για τον Καπουτζίδη" μου λέει. Την βλέπει τη σειρά; "Ναι, βέβαια. Αλλά περιμένω να το δω στο ERTflix, για να μην έχει διαφημίσεις". Του έκαναν εντύπωση κυρίως πόσο ωραίες είναι οι φωνές των μουσικών. Αλλά; "Αλλά να είναι λίγο αργό, δεν είμαι ειδικός, αλλά η τηλεόραση θέλει λίγο πιο γρήγορα. Πάντως μου αρέσει πολύ".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.