ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι": Το πιο ακατάλληλο βιβλίο όλων των εποχών γίνεται ταινία στο Netflix

Ο Τζος Ο’ Κόνορ και η Έμα Κορίν του "The Crown" ερωτοτροπούν τον "Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι" και οι ερωτικές σκηνές είναι πραγματικές.

Το γνωστό μυθιστόρημα του Ντ. Χ. Λόρενς "Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι" ξαναγίνεται επίκαιρο αυτήν τη φορά στο Netflix. Στη νέα κινηματογραφική εκδοχή της ιστορίας που προκάλεσε με τον άκρατο ερωτισμό της τα χρηστά ήθη στις αρχές του περασμένου αιώνα, την ηρωίδα υποδύεται η Εμα Κόριν, η οποία εκθειάστηκε στην προηγούμενη σεζόν του "The Crown" για την υποδειγματική ενσάρκωση της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το γνωστό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ-Χέρμπερτ Λόρενς, που σκανδάλισε το 1929 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε υμνεί όσο κανένα την ηδονή μιας λαίδης για τον δασοφύλακα - εργάτη στο αχανές κτήμα του Λόρδου Τσάτερλι, ο οποίος βοηθούσε τον άρρωστο σύζυγό της.

Αμφιλεγόμενο στην εποχή του, αλλά ακόμα και σήμερα, το μυθιστόρημα θεωρείται πια κλασικό κι έτσι το Netflix έκλεισε και δυο Βρετανούς ηθοποιούς που θα βάλουν κατά πως φαίνεται φωτιά στη μεγάλη οθόνη. Ο Τζος Ο’ Κόνορ και η Έμα Κορίν θα υποδυθούν το παράνομο ζευγάρι σε ένα σενάριο του Ντέιβιντ Ματζί ("Η Ζωή του Πι") και σε σκηνοθεσία της Λορί ντε Κλερμόντ-Τονερέ στη δεύτερη σκηνοθετική της δουλειά μετά το "The Mustang".

Η Σίλβια Κριστέλ ήταν η πιο διάσημη κινηματογραφική λαίδη Τσάτερλι (1981)


Ο πόλεμος ενός αριστουργήματος

"Ο Eραστής της Λαίδης Τσάτερλι" πολεμήθηκε με πάθος, η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες και ακόμα κι όπου εκδόθηκε ήταν πάντα στην περικομμένη του εκδοχή, με την ετικέτα "απαγορευμένο" σε εμφανή θέση στο εξώφυλλό του. Το 1960 πλέον, και αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, επιτράπηκε η έκδοσή του και στη Μ. Βρετανία και επιτέλους στην αυθεντική του μορφή. Το κάποτε επαίσχυντο πόνημα του Ντ. Χ. Λόρενς, αυτό που χαρακτηρίστηκε ως το "πιο ακατάλληλο βιβλίο όλων των εποχών", σήμερα θεωρείται "αριστούργημα της ερωτικής λογοτεχνίας" και μετράει εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων σε όλο τον κόσμο.

Ο συγγραφέας εξυβρίστηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια για να δικαιολογήσει το έργο του και τελικά πέθανε το 1930 από φυματίωση, καταφρονημένος και με τη ρετσινιά του "καταραμένου".

Η Εμα Κόριν στον πιο προκλητικό ρόλο της καριέρας τηςς


Το μυθιστόρημα του Χ. Ντ. Λόρενς μεταφέρθηκε πολλές φορές και στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη με πιο γμωστή την Σίλβια Κριστέλ στην ομώνυμη ταινία του 1981.

H Έμα Κορίν η διάσημη non binary ηθοποιός που είδαμε να υποδύεται εκπληκτικά την Diana στην τέταρτη σεζόν της σειράς The Crown έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο The Cut, κάνοντας μια ακόμα πιο τολμηρή φωτογράφιση. "Θέλαμε οι ερωτικές σκηνές να είναι απολύτως δικαιολογημένες και να εξελίσσονται” δήλωσε, αναφερόμενη στην ελευθερία που ένιωσε στις γυμνές σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστεί. "Είμαι τόσο χαρούμενη διότι δεν αισθάνθηκα ότι είναι άσκοπο το γυμνό της ταινίας. Μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό όταν ξεκινήσαμε τις πρόβες. Πάντα θέλαμε οποιαδήποτε σεξουαλική σκηνή ή οποιοδήποτε μέρος της ταινίας να δικαιολογείται απόλυτα και να εξελίσσεται.”Όσο για την αξία του αγγίγματος στη μετα-Covid εποχή η ίδια τονίζει: "Σημαίνει τόσα πολλά ένα απλό άγγιγμα.

"Στην ταινία Lady Chatterley’s Lover αλλά και στο Policeman και στη σειρά The Crown, εάν υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, είναι ότι αυτές οι γυναίκες λαχταρούν να απελευθερωθούν, να αναγνωριστούν και να επικυρώσουν στη σεξουαλικότητά τους. Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς πώς οι ταινίες αυτές διαδραματίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και όμως η ανάγκη να είσαι επιθυμητός είναι κάτι διαχρονικό.” καταλήγει η ηθοποιός.

Η ταινία θα προβληθεί στις 25 Νοεμβρίου στις αίθουσες και στις 2 Δεκεμβρίου στο Netflix.

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.