ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Βίρνα, ο Γιάγκος και μία live "διάγνωση" κατάθλιψης

Δικαιούται η Κάτια Δανδουλάκη (ή οποιοσδήποτε μη ειδικός) να κάνει ψυχιατρικές διαγνώσεις και μάλιστα on air, στην τηλεόραση;

κατια δανδουλακη NDP

της Βασιλικής Βασιλείου

Η δημοσιότητα έχει το τίμημα της, είναι ένα πάντρεμα εφ' όρου ζωής, μια αδιάκοπη σχέση έκθεσης. Ο Χρήστος Πολίτης μετά τη μεγάλη επιτυχία "Λάμψη'' απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς αυτό να απασχολεί κανέναν. Μια συνέντευξη του όμως τον έφερε ξανά στο προσκήνιο. Η αρχή όλων ήταν όταν ερωτήθηκε για τα χρόνια της "Λάμψης'' και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτή τη συνεργασία και την έκανε για βιοποριστικούς λόγους καθώς και ότι οικονομικά ήταν αδικημένος σε σχέση με την Κάτια Δανδουλάκη. Η απάντηση της ηθοποιού ήταν η εξής: "Στεναχωρήθηκα πολύ. Με τον Χρήστο Πολίτη είχαμε περάσει καταπληκτικά. Μα δεν τα ένιωθε. Αν τα ένιωθε, θα τα έβλεπα. Νομίζω ότι πρέπει να έχει θέμα κατάθλιψης", είπε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια η Κάτια Δανδουλάκη, ο ηθοποιός ζει όλα αυτά τα χρόνια μόνος του, γεγονός που ίσως έχει παίξει ρόλο στην ψυχολογία του. "Έχει μείνει μόνος του πολλά χρόνια. Είναι δική του επιλογή. Κάποιο τέτοιο θέμα θα είναι, γιατί δεν μπορώ να πω ότι ζούσα αυτή την πραγματικότητα που περιέγραψε. Δεν τη ζούσα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην τους ενοχλούν και να βγαίνουν όλα αυτά κάποια στιγμή που είναι έτσι το μέσα τους ψυχικά".

Η Βίρνα, ο Γιάγκος και μία live "διάγνωση" κατάθλιψης

Με τον ίδιο να απαντά στη συνέχεια: "Η κυρία Δανδουλάκη κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται σε διάφορες εκπομπές δηλώνοντας δημόσια πόσο πολύ με αγαπάει. Θα ήθελα λοιπόν να την πληροφορήσω κι εγώ δημόσια ότι η αγάπη της με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εγώ δεν την αγαπώ. Η αγάπη που είναι λόγια, λόγια, λόγια, όπως έλεγε ο Άμλετ, είναι μπούρδες. Η αγάπη αποδεικνύεται με ενδιαφέρον και με πράξεις" αναφέρει αρχικά ο Χρήστος Πολίτης.

"Δεν γνώριζα ότι η κυρία Δανδουλάκη έχει ασχοληθεί με την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση. Το λέω αυτό γιατί την ακούω να έχει φτιάξει το πορτρέτο μου, ότι επειδή έχω αποτραβηχτεί από τα φώτα κι επειδή μεγαλώνω κιόλας, είμαι ένας άνθρωπος βουτηγμένος στη θλίψη και τον αρνητισμό. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή πρόσθεσε ότι μάλλον είμαι καταθλιπτικός. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η κυρία Δανδουλάκη ότι η διάγνωσή της έχει πέσει έξω. Δεν είμαι τίποτα από αυτά που λέει. Εύχομαι κάποια στιγμή -διότι μεγάλη γυναίκα είναι κι αυτή, σχεδόν συνομήλικη μου- να προσεγγίσει την πληρότητα, θα της κάνει καλό. Εγώ είμαι πλήρης. Αυτό, βέβαια, δεν την αφορά".

Θα πει κάνεις ότι είναι πλέον μια ξεπερασμένη είδηση μιας και η είδηση είναι οι κακές σχέσεις του Χρήστου Πολίτη με την Κάτια Δανδουλάκη. Αλλά η ουσία του θέματος θα έπρεπε να είναι η ευκολία του να βάζουμε ταμπέλες πόσο μάλλον όταν αφορούν την υγεία του καθενός. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηθοποιοί της τότε σειράς βγαίνουν να διαψεύσουν τον Χρήστο Πολίτη και να τονίσουν ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ότι θα έπρεπε να μιλήσει για αυτά τότε. Είναι τόσο κατακριτέο να έχεις μια διαφορετική άποψη για κάτι, είναι τόσο κακό να νιώθεις διαφορετικά τα πράγματα; Και τελικά η προσωπική σου άποψη και τα συναισθήματα σου πρέπει να κανιβαλίζονται επειδή δεν συνάδουν με των υπολοίπων;

Επιπλέον είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όταν εκείνος ή εκείνη το επιλέξει, χωρίς να πρέπει να αιτιολογήσει την απουσία του από τα φώτα της δημοσιότητας ή ό, τι άλλο υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει για να ανήκει στη νόρμα της κοινωνίας. Γιατί, θεωρητικά μιλώντας, μπορεί κανείς να πάθει κατάθλιψη ζώντας και μέσα στα φώτα της σόου μπιζ διαρκώς. Έτσι δεν είναι; Οι ταμπέλες δεν βοηθούν κανέναν και οι διαγνώσεις γίνονται από ειδικευμένους γιατρούς. Είναι καλό λοιπόν να επιλέγεις όντως την σιωπή αν δεν ανήκεις στην τελευταία ομάδα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!