ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάρολος Νταϊάνα: Δημοπρατείται κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα τους

Ολόφρεσκο δεν θα είναι, ωστόσο έχει την αξία του όπως ανακοίνωσε ο οίκςο δημοπρασιών Dore and Rees Auctions στη Μεγάλη Βρετανία.

Ένα κομμάτι τούρτας από τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταιάνα βγαίνει σε δημοπρασία, σαράντα ένα χρόνια μετά τον γάμο τους.

Το επιδόρπιο είχε φυλάξει ένας καλεσμένος ο Nigel Ricketts, ο οποίος παρευρέθη στον βασιλικό γάμο και τη δεξίωση στις 29 Ιουλίου 1981. Ο Ricketts, που εργαζόταν στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πέθανε στις αρχές του χρόνου και τώρα το κομμάτι της τούρτας θα δημοπτρατηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Dore and Rees Auctions στη Μεγάλη Βρετανία.

"Πιθανόν δεν θα ήθελες να το φας τώρα, αλλά η ποσότητα του αλκοόλ ίσως και να το συνετέλεσε στη διατήρησή του” είπε ο Guy Tayler, επικεφαλής εσωτερικών πωλήσεων στο Dore and Rees, στην Daily Mail. "Ακόμη μοιάζει με κομμάτι γαμήλιας τούρτας το οποίο έχει διατηρήσει το σχήμα και τη μορφή του”.

Tο κομμάτι της τούρτας που βρίσκεται ακόμη στο αρχικά κουτί του, έχει εκτιμώμενη τιμή προπώλησης τις 300 λίρες, περίπου 339 δολάρια. Ωστόσο, αναμένεται πως η λιχουδιά θα πωληθεί αντί μεγαλύτερου ποσού.

Υπήρχαν 23 επίσημες τούρτες για τον γάμο του Κάρολου και της Νταϊάνα αλλά το κομμάτι που βγαίνει σε δημοπρασία φαίνεται πως προέρχεται από την κεντρική τούρτα φρούτων με τους πέντε ορόφους και ύψος 1,5 μέτρου. Το 2014, ένα κομμάτι της ίδιας τούρτας πωλήθηκε αντί 990 λιρών, δηλαδή 1.375 δολαρίων.

Στο μεταξύ ο οίκος Dore and Rees αναμένεται να βγάλει σε δημοπρασία και ένα ευχαριστήριο σημείωμα που έγραψε ο Κάρολος και το έστειλε στους υπαλλήλους των Ανακτόρων την εποχή του γάμου του. Το ιδιόχειρο σημείωμα ήταν ανάμεσα στα υπάρχοντα του Ricketts, αλλά απευθυνόταν σε έναν συνάδελφό του, που ονομαζόταν Peter.

Ο Ricketts και άλλα μέλη του βασιλικού προσωπικού συγκέντρωσαν ένα ποσό για να αγοράσουν ένα δώρο για τον Κάρολο και την Νταϊάνα με τον νυν βασιλιά να ενθουσιάζεται, όπως λέγεται από το σεκρετέρ που του δώρισαν.

"Η Νταϊάνα κι εγώ συγκινηθήκαμε αφάνταστα που μπήκατε σε τόσο κόπο να βρείτε κάτι τόσο εξαιρετικά χρήσιμο. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα το φυλάξουμε σε όποιο σπίτι καταλήξει” αναφέρεται στο σημείωμα, που έχει εκτιμώμενη τιμή πώλησης τις 150 λίρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Dore and Rees.

Read Next

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.