ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ιράν: Μια ακόμη μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Η μαθήτρια φέρεται να σκοτώθηκε από τις ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ξυλοκοπήθηκε μέσα στην τάξη της επειδή αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο υπέρ του καθεστώτος.

Ένα ακόμη θύμα της βίας στο Ιράν: Η 16χρονη Asra Panahi πέθανε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο γυμνάσιο θηλέων Shahed στο Αρνταμπίλ στις 13 Οκτωβρίου

Το περιστατικό συνέβη, την περασμένη εβδομάδα όταν έγινε έφοδος στο σχολείο της. Η νέα αυτή δολοφονία πυροδότησε νέο κύκλο διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Συμβούλιο των Εμπορικών Συλλόγων Δασκάλων του Ιράν, η 16χρονη Asra Panahi πέθανε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο γυμνάσιο θηλέων Shahed στο Αρνταμπίλ στις 13 Οκτωβρίου και ζήτησαν από μια ομάδα κοριτσιών να τραγουδήσουν έναν ύμνο που επαινεί τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ. Αλί Χαμενεΐ.

Όταν αρνήθηκαν, οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν τις μαθήτριες, με αποτέλεσμα πολλά κορίτσια να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και άλλα να συλληφθούν. Την Παρασκευή, η Panahi φέρεται να πέθανε στο νοσοκομείο από τραύματα που υπέστη στο σχολείο.

Ιρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν υπεύθυνες για τον θάνατό της ενώ ένας άνδρας που εμφανίστηκε στα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια ως θείος της ισχυρίστηκε ότι η 16χρονη πέθανε από συγγενή καρδιακή πάθηση.

Οι μαθήτριες στον Ιράν έχουν αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη αφού έγιναν viral με βίντεο που τις δείχνει να κουνούν τα χιτζάμπ τους στον αέρα, να κατεβάζουν φωτογραφίες των ανώτατων ηγετών του Ιράν και να φωνάζουν συνθήματα κατά του καθεστώτος και υπέρ της Μαχσά Αμινί, της 22χρονης γυναίκας που πέθανε, αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής του Ιράν επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της τον Αύγουστο.

Οι ιρανικές αρχές απάντησαν ξεκινώντας μια σειρά επιδρομών σε σχολεία σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Υπήρξαν δε, αναφορές για αστυνομικούς που εισέβαλαν στις τάξεις, συνέλαβαν βίαια μαθήτριες και τις έσπρωχναν μέσα σε περιπολικά.

Οι αρχές πέταξαν και δακρυγόνα σε σχολικά κτίρια.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το σωματείο δασκάλων του Ιράν καταδίκασε τις "βίαιες και απάνθρωπες" επιδρομές και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Γιουσέφ Νούρι.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, 215 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις έως τις 17 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες του Guardian

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.