ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελνάζ Ρεκαμπί: επέστρεψε στην Τεχεράνη η αθλήτρια σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Η Ιρανή Ελνάζ Ρεκαμπί που αγωνίστηκε στη Ν. Κορέα χωρίς μαντίλα και υπήρχε φόβος σύλληψης καθώς οι δικοί της αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Δεκάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί την ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκαμπί κατά την επιστροφή της στην Τεχεράνη αφού συμμετείχε χωρίς να φορά μαντίλα στο ασιατικό πρωτάθλημα αναρρίχησης που διεξήχθη στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμμετοχή της στους αγώνες χωρίς μαντίλα και φορώντας μόνο μια μπαντάνα και φόρμα στα χρώματα του Ιράν είχε ερμηνευθεί ως χειρονομία αλληλεγγύης με τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν πριν από ένα μήνα, εξαιτίας του θανάτου της νεαρής κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία επιβάλλει στις ιρανές αθλήτριες να φορούν μαντίλα ακόμη και στους αθλητικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Η Ελνάζ Ρεκαμπί, 33 ετών, έφθασε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τέρμιναλ του αεροδρομίου και υποδέχθηκαν τη νεαρή γυναίκα με χειροκροτήματα και επευφημίες, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από τη μεταρρυθμιστική εφημερίδα Σαργ.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τα δύο οχήματα, στα οποία είχαν επιβιβαστεί η αθλήτρια και μέλη της ομάδας της.

Την Ελνάζ Ρεκαμπί, η οποία φορούσε μαύρη μπλούζα με κουκούλα και κασκέτο του μπέιζμπολ, υποδέχθηκαν στο τέρμιναλ οι οικείοι της, ενώ στη συνέχεια η Ρεκαμπί μίλησε στα μέσα ενημέρωσης.

"Εξαιτίας της ατμόσφαιρας που επικρατούσε στη διάρκεια των τελικών των αγώνων και του γεγονότος ότι κλήθηκα να αρχίσω την προσπάθειά μου σε μια στιγμή που δεν το περίμενα, μπερδεύτηκα με τον τεχνικό εξοπλισμό μου (...). Εξαιτίας αυτού δεν πρόσεξα τη μαντίλα που έπρεπε να φορώ", αφηγήθηκε.

"Επέστρεψα ήρεμα στο Ιράν, υγιέστατη και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ζητώ συγγνώμη από τον ιρανικό λαό για τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν", δήλωσε προσθέτοντας πως "δεν έχω την πρόθεση να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα".

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (IFSC) ανακοίνωσε πως ήρθε σε επαφή με τη Ρεκαμπί και "προσπαθεί να επιβεβαιώσει τα γεγονότα". "Η IFSC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση όπως εξελίσσεται μετά την άφιξή της στο Ιράν. Η ασφάλεια των αθλητών είναι κορυφαίας σημασίας και η IFSC υποστηρίζει το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου", προσθέτει η διεθνής ομοσπονδία, διευκρινίζοντας επίσης στην ανακοίνωσή της ότι ήρθε σε επαφή με την Ιρανική Ομοσπονδία Αναρρίχησης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".