O Gary Yin ανέβασε τον πήχυ της vegeterian κουζίνας κερδίζοντας μάλιστα 3 αστέρια Michelin για τη θεαματική δουλειά του. Πήρε τη σκυτάλη του King's Joy από την οικογένειά του το 2018, άλλαξε το branding του εστιατορίου και το μενού, οδηγώντας την επιχείρηση στη νέα εποχή.
Η νέα εποχή έχει και νέους κανόνες: σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και προς τον εαυτό μας, το σώμα και την υγεία μας. Έχοντας ως πυξίδα αυτές τις αρχές χτίζει τα vegeterian πιάτα του. "Εκείνη την εποχή καλό φαγητό σήμαινε κρέας, χαβιάρι, όστρακα, καρχαρία. Και αν ήθελες να έχεις ένα καλό εστιατόριο θα έπρεπε να δουλεύεις με αυτά ως πρώτη ύλη" δήλωσε ο σεφ στο περιοδικό Time, από το οποίο διακρίθηκε ανάμεσα στους Next Generation Leaders.
Η Κίνα καταναλώνει το 28% της παραγωγής κρέατος παγκοσμίως, όταν η βιομηχανία οφείλεται για το 15% των εκπομπών που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν, αν αλλάξουν και οι συνήθειές μας.
Ο Yin είναι μόλις 32 ετών και κατάγεται από την Ταϊβάν, αλλά μεγάλωσε στον Καναδά. Με το ταλέντο του μπορεί να αναδείξει τις γευστικές αρετές των "ταπεινών" λαχανικών μεταμορφώνοντάς τα σε "μισελενάτα" πιάτα, έναν δρόμο που είχε χαράξει χρόνια πριν ο Alain Passard. Τώρα ο κόσμος συρρέει στο King's Joy για να δοκιμάσει τα πιάτα του.
Το 2020 το εστιατόριο απέσπασε δύο αστέρια Michelin για το επίπεδο της κουζίνας του, ενώ το 2021 κατέκτησε και το τρίτο, μια σπάνια διάκριση, ενώ ταυτόχρονα έγινε το πρώτο εστιατόριο στην Κίνα που πήρε και το Green Star, το οποίο απονέμεται σε εστιατόρια που ακολουθούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Το εστιατόριο προμηθεύεται πρώτες ύλες από παραγωγούς που βρίσκονται στην περιοχή και έχει μειώσει τη χρήση πλαστικού και την σπατάλη τροφίμων (food waste). Μάλιστα στις 9 μ.μ. τα φώτα κλείνουν και ανάβουν κεριά εξοικονομώντας ρεύμα, για να "θυμίζει στους ανθρώπους να εξοικονομούν ενέργεια αλλά και πόσο ευχάριστο μπορεί να είναι" σημειώνει ο σεφ.
Θεωρεί μάλιστα πως επειδή το εστιατόριο βρίσκεται σε τόσο κεντρικό σημείο, στην καρδιά των εξελίξεων, μπορεί να συμβάλλει ώστε να ενδυναμωθεί το vegeterian κίνημα. Ιδίως στην Κίνα, όπου το 2019 υπολογιζόταν πως αντιστοιχούσε σε μόλις 4% του πληθυσμού. "Μπορούμε να επηρεάσουμε ανθρώπους που έχουν επιδραστικότητα και να γίνουν έπειτα πρέσβεις κατά κάποιον τρόπο, να προωθήσουν την αλλαγή και το κίνημα του vegetarianism" σημείωσε ο σεφ.
Πηγή: Time
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram