ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ανέλαβε την φροντίδα των έξι ανήλικων παιδιών από τον Κολωνό

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ανέλαβε την φροντίδα ώστε να μην χωριστούν τα αδέρφια.

Το χαμόγελο του παιδιού, κινητή μονάδα

Μέχρι πρότινος το 12χρονο κορίτσι και τα πέντε ανήλικα αδέλφια της φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο Παίδων. Από το βράδυ της Παρασκευής, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ανέλαβε την "απόλυτη φροντίδα και προστασία" των έξι ανηλίκων παιδιών, όπως ανακοίνωσε.

"Αντιλαμβανόμενο τη μεγάλη ανάγκη λειτουργίας οργανωμένων και ποιοτικών χώρων φιλοξενίας παιδιών, όπου τα αδέλφια θα παραμένουν ενωμένα, και συμμεριζόμενο την αγωνία και το ενδιαφέρον της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών κας Χασάπη, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου να μη χωριστούν τα ανήλικα αδέλφια της οικογένειας, από το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, έχει αναλάβει την απόλυτη φροντίδα και προστασία και των έξι ανήλικων παιδιών, ενωμένα σαν μία γροθιά!" αναφέρει η ανακοίνωση του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Ο οργανισμός υπενθυμίζει ότι και στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει παιδιά ακόμη και ηλικίας 16-17 ετών και πως τα κρατικά ιδρύματα δέχονται μόνο αγόρια ή κορίτσια, όχι μεγαλύτερης ηλικίας, "με αποκορύφωμα την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση 40494/3.5.2022 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της οποίας προωθείται η ημιαυτόνομη διαβίωση για παιδιά άνω των 15 ετών, που έχουν στερηθεί μια υγιή οικογένεια, έχουν βιώσει καταστάσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης και δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέσω του θεσμού της αναδοχής ή υιοθεσίας".

Βάσει της νομοθεσίας που είναι σε ισχύ, συνεχίζει το "Χαμόγελο του Παιδιού", τα έξι αδέλφια "αναπόφευκτα θα διασκορπίζονταν σε κρατικά ιδρύματα απομακρυσμένων περιοχών".

Τα παιδιά θα φροντίσουν τώρα εξειδικειμένοι επαγγελματίες του οργανισμού- παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι- και εφόσον χρειαστεί θα λάβουν παράλληλα εξατομικευμένη θεραπευτική υποστήριξη στο "Σπίτι του Παιδιού".

Στην ίδια ανακοίνωση, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού", οι οποίοι "συμπαραστάθηκαν με στοργή και πλαισίωσαν τα παιδιά κατά την περίοδο της φιλοξενίας τους. Θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά για τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής εκτίμησης μέχρι να τελειώσει η προανακριτική διαδικασία".

Ακόμη, ο οργανισμός ανακοινώσει ότι στο εξής παύει οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο ιστορικό και την υπόθεση, που "μπορεί να τα επαναθυματοποιήσει ή πληγώσει την ψυχή τους". Θα πρέπει όλοι, καταλήγει το "Χαμόγελο του Παιδιού" "να σεβαστούμε το παρόν και μέλλον τους".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.