
Σε μια εποχή που ο τουρισμός στη Ελλάδα επαναπροσδιορίζεται μετά τη διακοπή των προηγούμενων ετών, η Ζeus Ιnternational, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα του hospitality έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της φιλοξενίας. Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία hotel management με παρουσία σε 5 χώρες, και πολύχρονη εμπειρία με πάνω από 25 ξενοδoχεία και resorts, έρχεται αυτή τη φορά να αλλάξει τη φιλοσοφία του hotel gastronomy.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Σιγανός Χάρης: "Στη χώρα που τα κυρίαρχα στοιχεία της είναι ο ήλιος, η θάλασσα και οι μοναδικές εικόνες, η δημιουργία 5άστερων ξενοδοχείων και resorts με αυτά τα δεδομένα, είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Το να δημιουργείς όμως πολλαπλές και διαφορετικές, δυνατές εμπειρίες μέσα σε αυτούς τους χώρους είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει κάθε χώρο. Η ΖeusInternational έχοντας κατακτήσει τα αστέρια που σε εντάσσουν στην πολυτέλεια, επενδύει πλέον στην δημιουργία εμπειριών".

Η Γαστρονομία ανεβαίνει στις προτεραιότητες του ομίλου δίνοντας έμφαση σε κάθε ξεχωριστό εστιατόριο μέσα στις μονάδες. Έτσι, η αρχή έγινε φέτος από το υπερπολυτελές ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & SpaResort της Χαλκιδικής όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα μενού των δύο εστιατορίων του συγκροτήματος KYMA & THE SIGNATURE με εξειδικευμένες κουζίνες, τεχνικά πιάτα και με μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη. Οι ομάδες των σεφ του κάθε resort μελετούν την τοπική κουζίνα και δημιουργούν μενού τα οποία συγκαταλέγονται στο fine dining με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης ακόμα και χωρίς διαμονή.

Το εστιατόριο ΚΥΜΑ του AMMOA Luxury Hotel& Spa Resort στη Σιθωνία της Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πάνω στην ιδιωτική παραλία του νησιού με θέα το απέραντο γαλάζιο της σερβίρει θαλασσινά πιάτα με πρώτη ύλη που προμηθεύεται από ντόπιους ψαράδες ή ψαράδες των ελληνικών νησιών. Λίγο πριν πέσει η αυλαία της πρώτης σεζόν του ξενοδοχείου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πιάτα του σεφ Κωνσταντίνου Πανταζή. Όπως ένα φίνο καρπάτσιο από μαγιάτικο ωρίμανσης 7 ημερών (το εστιατόριο διαθέτει το δικό του ωριμαντήριο), με μοσχολέμονο και ανθό αλατιού. Ή ένα amuse bouche από λευκό ταραμά, αυγά μαύρης ρέγγας και ψωμί brioche, αλλά και ανατρεπτικές ελληνικές συνταγές, όπως φαγκρί... φρικασέ. Στόχος των εστιατορίων του ξενοδοχείου είναι να παντρεύουν την ελληνική κουζίνα με τις γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου.
Οι γαστρονομικές εμπειρίες στο AMMOA Luxury Hotel& Spa Resort έρχονται να επιρρώσουν το αίσθημα ευεξίας που γεννά ο χώρος με την μίνιμαλ αρχιτεκτονική του κτιρίου, τον "αέρα" που τού επιτρέπουν οι αδρές γραμμές του, και τα γήινα χρώματα που καθιστούν το γαλάζιο της θάλασσας απόλυτο πρωταγωνιστή. Μαζί βέβαια με τα λουλούδια, τις λεβάντες και τις ελιές του όμορφου κήπου.

H ΖeusInternational ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργεί μοναδικά γαστρονομικά destinations εμπνεόμενη από τον τόπο και τη μορφολογία του. Όπως το wine cellar για private dining που πρόκειται να λειτουργήσει το 2023 σε μια φυσική σπηλιά στο Grand Wyndham Mirabello Crete και πολλά άλλα σε όλα τα resorts & city hotels. Η δημιουργία εμπειριών μέσα από τη δύναμη της γαστρονομίας είναι η επόμενη κατάκτηση για τον Όμιλο.