Μία ακόμη τιμητική διάκριση σε μία πληθωρική καριέρα για τη Νάνα Μούσχουρη: το Γερμανικό Βραβείο Κοινού Goldene Henne για το σύνολο του έργου της.
Μετά από 300 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, μετά από πωλήσεις 300 εκατομμυρίων δίσκων ή CD, μετά από αμέτρητες βραβεύσεις, η ελληνίδα τραγουδίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Γενεύη, τιμάται φέτος με το μεγαλύτερο γερμανικό "Βραβείο Κοινού" για το σύνολο του έργου της.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dalida And Nana Mouskouri Fans (@dalida_and_nana_mouskouri)
Η απονομή έγινε την Παρασκευή στη Λειψία σ’ ένα φαντασμαγορικό σόου, με τη συμμετοχή δεκάδων γνωστών καλλιτεχνών. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Φλόριαν Ζίλμπεραϊζεν, ένας από τους δημοφιλέστερους αστέρες της γερμανικής ποπ μουσικής.
H Νάνα Μούσχουρη έχει ξεχωρίσει στη Γερμανία από το 1962, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen ("Λευκά τριαντάφυλλα από την Αθήνα"), που γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Πρόκειται για τη γερμανική διασκευή του τραγουδιού "Σαν σφυρίξεις τρεις φορές", σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, με γερμανικούς στίχους του Χανς Μπράντκε. Ακολούθησαν πολυάριθμοι δίσκοι και αμέτρητες συναυλίες και περιοδείες.
"Αυτή η γυναίκα είναι ένας θρύλος", έλεγε ο Φλόριαν Ζίλμπεραϊζεν, παραδίδοντας το βραβείο στη Νάνα Μούσχουρη, με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι. Εκείνη, συγκινημένη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, για να επισημάνει ότι "η καριέρα μου είχε αρχίσει ουσιαστικά εδώ, στη Γερμανία, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen".