ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπέλα Χαντίντ: Το φόρεμα- αράχνη που φτιάχτηκε επί σκηνής από σπρέι στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Ο οίκος Coperni έγραψε ιστορία καθώς κατασκεύασε επί τόπου ένα φόρεμα πάνω στο σώμα της Μπέλα Χαντίντ επί σκηνής.

Στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι έκανε τη μεγάλη έκπληξη ο οίκος μόδας Coperni όταν την Παρασκευή το βράδυ ανέβηκε στην πασαρέλα το διάσημο μοντέλο Μπέλα Χάντιντ, ημίγυμνο, για να φορέσει ένα φόρεμα εν τη γενέσει.

Χρειάστηκαν εννιά περίπου λεπτά για να ψεκάσουν περιμετρικά πάνω στο σώμα της ένα ειδικό σπρέι- ύφασμα, πατέντα της εταιρίας Fabrican με έδρα το Λονδίνο. Το υλικό έμοιαζε αρχικά σαν ιστό αράχνης που έπειτα άρχισε να αποκτά όγκο ενώ αποκρυσταλλωνόταν ως ύφασμα πάνω στο σώμα του μοντέλου.

Μια μοναδική έκπληξη, σαν αυτές που επιφύλασσε παλαιότερα στο κοινό του ο Alexander McQueen. Ωστόσο, δεν επρόκειτο για ένα hommage σε εκείνον. "Είναι κάτι διαφορετικό" όπως δήλωσαν από τον οίκο. Αντί για ρομπότ υπήρχε πάνω στο σκηνή ο εφευρέτης του σπρέι Malne Torres και μέλη της ομάδας του που έφτιαξαν επί τόπου το φόρεμα, δεν το ζωγράφισαν απλώς, όπως είχε κάνει ο Mc Queen.

O οίκος Coperni

Ο γαλλικός οίκος Coperni ιδρύθηκε το 2013 και πήρε το όνομά του όντας από τον μαθηματικό και αστρονόμο Κοπέρνικο. Κι αυτό γιατί εστιάζει στη σχέση της τεχνολογίας με τη Μόδα. Μάλιστα, είχε κάνει και πάλι "θοόρυβο" πρόσφατα όταν η Doja Cat κράτησε στα βραβεία Grammy μια τσάντα φτιαγμένη από φυσητό γυαλί. "Είμαι λίγο geek" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Sébastien Meyer. Και το εννοεί.

Τώρα το φόρεμα; Καταρχήν μπορεί να το βγάλει κάποια όπως ένα καλσόν. Μπορεί να το κρεμάσεις ή να το πλύνεις ή να το βάλεις σε ένα ειδικό μπουκάλι και να αναγεννηθεί, σύμφωνα με τον Arnaud Vaillant, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Κι ενώ δείχνει σα να ήταν μεταξωτό ή βαμβακερό, στην αφή έμοιαζε σπογγώδες.

Προς το τέλος ανέβηκε η Charlotte Raymond, επικεφαλής της ομάδας σχεδιαστών του οίκου Coperni. Με τα χέρια της σμίλεψε τη λαιμόκοψη και την τιράντα του φορέματος καθώς αυτό στέγνωνε πάνω στο σώμα της Χαντίντ, ενώ έκανε και το κόψιμο στο πόδι, αφαιρώντας το υπόλοιπο υλικό.

Κι όλα αυτά χωρίς μία πρόβα, καθώς το πρόγραμμα του μοντέλου, δεν το επέτρεπε. "Ήμουν πολύ αγχωμένη" δήλωσε αργότερα. "Απλώς υποδύθηκα τον ρόλο" συμπλήρωσε. Ο ενθουσιασμός της όμως για το πρότζεκτ είναι έκδηλος στον λογαριασμό της στο Instagram όπου έχει αναρτήσει εικόνες από το event, θεωρώντας το ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας της.

"Δεν υπάρχει κανένας πιο σημαντικός από τον άλλον. Μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μαγεία. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη. Είμαι άφωνη" έγραψε στη συνοδευτική λεζάντα της.

"Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου" είπε.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.