ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Virgin Atlantic: Η αεροπορική που δίνει ελευθερία στο πλήρωμά της να επιλέξει την ενδυμασία του ανεξαρτήτως φύλου

Η βρετανίδα σχεδιάστρια Βίβιαν Γουέστγουντ υπογράφει τις νέες στολές πιλότων, αεροσυνοδών και προσωπικού εδάφους της αεροπορικής εταιρείας.

Η ενδυμασία αλλά και η συνολική εικόνα των εργαζομένων μιας αεροπορικής εταιρείας αποτελούσε πάντοτε τρωτό σημείο τόσο στιλιστικά, όσο και από κοινωνικής φύσεως ζητηματων. Οι περιοριστικοί και "καθωσπρέπει" κανονισμοί επιβάλλουν ακόμα και σήμερα ρούχα και αξεσουάρ λιγότερο βολικά των απαιτήσεων μιας τέτοιας εργασίας. Οι γυναίκες αεροσυνοδοί υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινες φούστες ή παντελόνια με πιέτες, στενά σακάκια, πουκάμισα και φορέματα, που μόνο βολικά δεν κρίνονται για πολύωρα ταξίδια. Το φουλάρι, η γραβάτα, το καπέλο και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δε αποτελούν αναπόσπαστα αξεσουάρ στο dress code των αεροσυνοδών. Την ίδια μοίρα έχουν και οι άνδρες του πληρώματος, οι οποίοι πρέπει πάντοτε να δείχνουν περιποιημένοι, άνετοι και κομψοί στα σακάκια και γιλέκα τους, χωρίς να γίνονται διακριτά τυχόν τατουάζ ή ατέλειες του σώματος τους.

Την παραπάνω πολιτική φαίνεται πως αναθεωρεί για ακόμα μια φορά η αεροπορική εταιρεία "Virgin Atlantic", η οποία μετά την "ελευθερία" ως προς τα τατουάζ, ανοίγει τον δρόμο και για την ελεύθερη – εν μέρη – επιλογή των ενδυμάτων. Συγκεκριμένα, ο βρετανικός κολοσσός αποφάσισε πως οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και το προσωπικό εδάφους θα έχει την ελευθερία να φοράει οποιαδήποτε στολή τους κάνει να αισθάνονται άνετοι και βολικοί ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει πως άνδρες και γυναίκες θα μπορούν να φορέσουν είτε την χαρακτηριστική κόκκινη φούστα, είτε το μπορντό παντελόνι που διαθέτει η καθορισμένη ενδυμασία της αεροπορικής και φέρει την υπογραφή της βρετανίδας σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ.

Να αγκαλιάζουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στη δουλειά

Εκπρόσωποι της "Virgin Atlantic" ανακινώντας την νέα τακτική στις ενδυματολογικές επιλογές επισημαίνουν πως η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού, ενισχύοντας την καμπάνια κατά των αποκλεισμών. "Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να αγκαλιάζουν την ατομικότητά τους και να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στη δουλειά. Για το λόγο αυτό θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα και τον τρόπο με τον οποίο ταυτίζονται και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα απευθύνονται με τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους" εξηγεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Juha Järvinen.

Με πληροφορίες: Guardian

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.