ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν η γυναίκα που έσπασε το "γυάλινο ταβάνι" για τις αμοιβές των γυναικών ηθοποιών

Το άλμα έγινε με την ταινία "Erin Brockovich", 22 χρόνια πριν.

Η Τζούλια Ρόμπερτς έσπασε το "γυάλινο ταβάνι" για τις πρωτοκλασάτες γυναίκες σταρ του κινηματογράφου, όταν ζήτησε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία "Erin Brockovich" του 2000.

Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν η γυναίκα που έσπασε το "γυάλινο ταβάνι" για τις αμοιβές των γυναικών ηθοποιών

Μέχρι τότε, καμία γυναίκα ηθοποιός δεν έπαιρνε την ίδια αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Τομ Κρουζ ή ο Τομ Χανκς, που κυριαρχούσαν στο box office της δεκαετίας του '90 μαζί με την Ρόμπερτς.

Pretty Woman, τζούλια Ρόμπερτς

Η Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε το Σάββατο σε συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων History Talks που διοργάνωσαν η A+E Networks και το History Channel στην Ουάσιγκτον.

Η συντονίστρια της συζήτησης, Γκέιλ Κινγκ ρώτησε την Τζούλια Ρόμπερτς για τις διαπραγματευτικές τακτικές που χρησιμοποιεί για να κερδίζει ίσες αμοιβές. Η ηθοποιός απάντησε ότι η φύση της δεν είναι να διαμαρτύρεται, αλλά να λέει: "Ας σοβαρευτούμε. Ας είμαστε δίκαιοι".

Η Ρόμπερτς αναγνώρισε ότι κέρδισε την αμοιβή της έχοντας καταγράψει επιτυχίες, όπως οι ταινίες "Pretty Woman", "Notting Hill" και "My Best Friend's Wedding".

"Όταν εργάζομαι, δουλεύω πολύ σκληρά" είπε η Ρόμπερτς. "Είμαι έτοιμη. Είμαι στην ώρα μου. Είμαι προετοιμασμένη. Είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα" τόνισε η ηθοποιός σημειώνοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η αμοιβή της.

O δρόμος άνοιξε έκτοτε για τις γυναίκες ηθοποιούς που διεκδικούν καλύτερες αμοιβές. Ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες είναι η Σοφία Βεγκάρα με 43 εκ. δολάρια αποδοχές το 2020 από τα δικαιώματα κυρίως του Modern Family, η Αντζελίνα Τζολί (35.5 εκ. δολ.), η Γκαλ Γκαντό για το Wonder Woman και το Red Notice (31.5 εκ.), η Σκάρλετ Γιόχανσον για το 2021 με 75 εκ. για τα action movies της Marvel, ενώ η λίστα περιλαμβάνει πολλές ακόμη, όπως την εξαιρετική Ελίζαμπεθ Μoς που αμοίβεται με 1 εκ. ανά επεισόδιο του Handmaid's Tale.

Κι όλες έχουν μάλλον να ευχαριστούν την Ρόμπερτς.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.