ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Spice Girls: Όταν η Mel C διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη, ανορεξία, βουλιμία, άγχος και αγοραφοβία

H νέα αυτοβιογραφία της Mel C αποκαλύπτει την δύσκολη μάχη της με τις διατροφικές διαταραχές και την κατάθλιψη

Η Mel C (Melanie Jayne Chisholm), το ένα από τα πέντε κορίτσια των Spice Girls μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την παγκόσμια φήμη που απέκτησε με τις Spice Girls και για το πώς η αλλαγή στη ζωή της την οδήγησε στην κατάθλιψη.

Η Sporty Spice, 48 ετών πλέον, κυκλοφορεί τη νέα της αυτοβιογραφία Who I Am, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την πλευρά της φήμης που οι περισσότεροι δεν πρόλαβαν ποτέ να δουν πίσω από τη λαμπερή εικόνα.

Η Mel αποκάλυψε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας το 1994, πριν από την μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, όταν έκανε επίδειξη των γυμναστικών της δυνατοτήτων και ένας μάνατζερ της είπε: "Εκπλήσσομαι που μπορείς να κάνεις κωλοτούμπες με τέτοιους μηρούς".

Αν και η Mel φρόντισε να μην αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την διατροφική διαταραχή που αντιμετώπισε εκείνη την εποχή, παραδέχτηκε στην MailOnline ότι δεν ξέρει πώς άντεξε σωματικά το έντονο πρόγραμμα προπόνησης και περιοδείας, ενώ έτρωγε ελάχιστα, αφού τα λόγια την άφησαν ταπεινωμένη.

Η ίδια παραδέχτηκε: "Είναι τόσο ανάμεικτα τα συναισθήματα όταν κοιτάζω πίσω, γιατί εμείς τα κορίτσια πετύχαμε τόσα πολλά, πραγματοποιήσαμε τα πιο τρελά μας όνειρα. Δεν θέλω ποτέ να αναπολώ εκείνη την εποχή αρνητικά, αλλά είναι σημαντικό για μένα να πω τα δύσκολα κομμάτια του παρελθόντος μου. Η κουλτούρα μας έχει αλλάξει τόσο πολύ και τόσοι πολλοί νέοι διψούν για φήμη. Και θέλω απλώς να είναι προετοιμασμένοι. Δεν είναι εύκολο".

Οι διατροφικές διαταραχές και η μάχη με την κατάθλιψη

Η Mel παραδέχεται ότι πάλευε με διατροφική διαταραχή - η οποία αργότερα μετατράπηκε από το να τρώει πολύ λίγο σε βουλιμία - για έξι χρόνια, με την χειρότερη περίοδο που βίωσε να ήταν όταν διαλύθηκαν οι Spice Girls.

Εξήγησε ότι δεν ήταν το συγκρότημα που της προκαλούσε προβλήματα, αλλά ο παγκόσμιος έλεγχος υπό τον οποίο βρίσκονταν, προσθέτοντας: "Ήταν περισσότερο το επίπεδο της φήμης. Και πολλά από τα προβλήματά μου οφείλονταν στον έλεγχο ή στην έλλειψη ελέγχου".

Στην συνέχεια, μίλησε για τον αγώνα που έδωσε με την ψυχικές και διατροφικές διαταραχές. "Ήμουν άρρωστη για κάποια χρόνια. Όταν κοιτάζω πίσω, δεν ξέρω πώς τα κατάφερα σωματικά. Ζούσα με πολύ λίγα και παράλληλα γυμναζόμουν και είχα ένα σκληρό πρόγραμμα υποχρεώσεων", τόνισε για τα 6 χρόνια που ζούσε με νευρική ανορεξία.

"Ξεκίνησα αφαιρώντας ολόκληρες ομάδες τροφών από τη διατροφή μου, το λίπος ήταν ο εχθρός μου. Μετά μπήκε στη ζωή μου ο φόβος των υδατανθράκων. Έφτασα σε ένα σημείο για περίπου 2 χρόνια, που έτρωγα μόνο φρούτα και λαχανικά κι αυτό ήταν όλο. Δεν ήταν βιώσιμος τρόπος ζωής αυτός σίγουρα. Ευτυχώς η ανορεξία μου δεν έφτασε σε σημείο που να χρειαστεί να νοσηλευτώ. Αλλά η περίοδός μου σταμάτησε, οπότε προφανώς το λίπος στο σώμα μου ήταν υπερβολικά χαμηλό", εξήγησε.

Η Mel παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της μέχρι που φοβήθηκε ότι θα αυτά θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Τελικά αναζήτησε βοήθεια από γιατρό και διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη, ανορεξία, διαταραχή αδηφαγίας, σοβαρό άγχος και αγοραφοβία.

Η ανάρρωση της Mel ξεκίνησε με τη χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε αρκετή συζήτηση για την ψυχική υγεία στην εποχή της ακμής των Spice Girls. Εξήγησε: "Όταν κοιτάζω πίσω, σοκάρομαι για το πόση δουλειά έπρεπε να κάνουμε, πόσο λίγο χρόνο ξεκούρασης είχαμε, πόσο λίγη υποστήριξη είχαμε για την ψυχική μας υγεία. Δεν τα είχαμε σκεφτεί όλα αυτά τότε".

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.