ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πενέλοπε Κρουζ: "υπάρχουν πολλές γυναίκες παγιδευμένες μες στο σπίτι τους"

Η Πενέλοπε Κρουζ καθηλώνει στη νέα ταινία ‘L’Immensità’, μια κλειστοφοβική οικογενειακή ιστορία κερδίζοντας και πάλι τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πέρσι είχε φύγει από το Φεστιβάλ της Βενετίας με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας υπό μάλης για την ταινία "Παράλληλες μητέρες" του συνοδοιπόρου της Πέδρο Αλμβοδόβαρ.

Φέτος, επιστρέφει απαστράπτουσα και πάλι για να υποστηρίξει τη νέα της ταινία, ‘L’Immensità’ του Εμανουέλε Κριαλέζε. Μια σπουδή στα σκοτάδια των οικογενειών, αλήθειες που εκτυλίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες, όπως δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει τόσο συχνά στην ειδησεογραφία.

Η Πενέλοπε υποδύεται τη μητέρα της οικογένειας. Τη σύζυγο που ασφυκτιά στο σπίτι με τα τρία της παιδιά γνωρίζοντας πως ο επιχειρηματίας σύζυγός της την απατά με τη γραμματέα του, επιπλέον είναι βίαιος. Την ίδια στιγμή που η κόρη της ταυτοποιείται ως αγόρι και αρχίζει να ντύνεται ανάλογα τη δεκαετία του '70 δυναματίζοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση στο σπίτι.

Μάλιστα ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως για τον ρόλο της κόρης, δεν είχε παρά να αφηγηθεί σπαράγματα της δικής του ιστορίας, καθώς ο ίδιος γεννήθηκε κορίτσι. "Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω μέσα μου ένα τεράστιο κομμάτι που είναι γυναικείος χαρακτήρας. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου", δήλωσε, μιλώντας πρώτη φορά δημόσια για την φυλομετάβασή του. "Σε κάποιο σημείο έπρεπε να κάνω μια επιλογή... για το αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν επιλέγεις να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι. Γεννιέσαι έτσι", πρόσθεσε.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φυλομετάβαση, είπε ότι, όπως και στην ταινία του, στηρίχθηκε στη μητέρα του για υποστήριξη και αναγνώρισε το άγχος που της προκάλεσε.

"Ο χαρακτήρας που υποδύομαι δεν είναι καθόλου τρελός"

Η Ισπανίδα σούπερ σταρ μίλησε για τον ρόλο της αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. "Ο χαρακτήρας που υποδύομαι δεν είναι καθόλου τρελός" δήλωσε στο Vanity Fair.

"Είναι παγιδευμένη μες στην οικογένειά της. Παγιδευμένη μες στο σπίτι της, μες στο σώμα της. Μέσα στην κατάσταση που βρέθηκε να ζει. Δεν έχει plan B. Δεν υπάρχει διέξοδος" πρόσθεσε.

"Δεν είναι καθόλου τρελή. Είναι τόσο καταπιεσμένη με τόσο πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Απλώς δεν αντέχει άλλο".

"Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο που βρίσκονται παγιδευμένες μες στα σπίτια τους, που υποκρίνονται μπροστά στα παιδιά τους. Που υποκρίνονται πως τάχα δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Και το κάνουν αυτό για να επιζήσουν".

Επίσης η Κρουζ σημείωσε πως "έχω παίξει πλέον τόσες μητέρες. Έχω κάνει επτά ταινίες με τον Πέδρο και στις πέντε υποδύομαι τη μητέρα. Δεν είναι τυχαίο. Έχω πολύ έντονο μητρικό ένστικτο. Και με συναρπάζουν όσα συμβαίνουν σε κάθε οικογένεια".

Η ενδοοοικογενειακή βία είναι μία από τις θεματικές που πραγματεύεται το "L’Immensità”, το οποίο στηρίζεται εν γένει στα βιώματα του σκηνοθέτη. Τη δύσκολη οικογενειακή πραγματικότητα με ενορχηστρωτή τον βίαιο, κλειστόμυαλο πατέρα, αλλά και την προσωπική του εμπειρία φυλομετάβασης. Μολονότι η ταινία δεν είναι αμιγώς αυτοβιογραφική.

Τώρα όλοι μιλούν για μια εξαιρετική ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ, που μεγαλώνοντας επιλέγει πιο μεστούς ρόλους. Χαρακτήρες που της επιτρέπουν να αποδεικνύει κάθε φορά το ταλέντο της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.