ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κατρίν Ντενέβ: "Καλύτερο να ζεις στην Ευρώπη παρά στην Αμερική αν είσαι γυναίκα ηθοποιός και μεγαλύτερη σε ηλικία"

Τι δήλωσε η θρυλική Γαλλίδα πρωταγωνίστρια από το Φεστιβάλ Βενετίας,

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ θα βραβευθεί με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ Βενετίας, στη βραδιά έναρξης της φετινής διοργάνωσης, σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η ντίβα του γαλλικού σινεμά, που έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ το 1967, με την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ "Η Ωραία της Ημέρας", η οποία απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, έφτασε χαμογελαστή στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το νόημα αυτού του βραβείου, η ηθοποιός απάντησε: "Δεν κοιτάμε πίσω. Δεν είναι άρνηση, αλλά επειδή δεν έχω τον χρόνο, κυρίως γι' αυτό".

"Υπάρχει πολλή τύχη, καλές αποφάσεις, κάποιες φορές λανθασμένες. Μετά από τόσα χρόνια, έχεις μια λίστα και ελπίζεις ότι τις περισσότερες φορές επέλεξες σωστά", σχολίασε η Ντενέβ για τη φιλμογραφία της, δηλώνοντας ότι κατά την ίδια, οι πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, είναι "Οι Ομπρέλες του Χερβούργου" του Ζακ Ντεμί (1964) και τα φιλμ που έκανε με τον Τριφό και τον Αντρέ Τεσινέ.

Αναφερόμενη στην ηλικία της, η 78 χρονών Ντενέβ, που όχι μόνο δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί, αλλά έχει δύο ταινίες σε εξέλιξη, είπε ότι νιώθει πως είναι "πολύ καλύτερο να είσαι στην Ευρώπη παρά στην Αμερική αν είσαι γυναίκα ηθοποιός και μεγαλύτερη… Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ως προς αυτό τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ευρώπη".

Συνολικά, στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 23 ταινίες μεγάλου μήκους (οκτώ από γυναίκες δημιουργούς). Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στη Βενετία αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες πολλές διασημότητες, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Tár", του Τοντ Φιλντ, καθώς και η Πενέλοπε Κρουζ, που συμμετέχει σε δύο ταινίες.

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.