ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα νυφικό, οκτώ νύφες! Εδώ και 72 χρόνια οι γυναίκες της οικογένειας μοιράζονται το ίδιο φόρεμα

Ένα υπέροχο οικογενειακό κειμήλιο, γεμάτο αγάπη περνάει από γενιά σε γενιά. Αγοράστηκε για 100 δολάρια!

Νυφικό, 8 γάμοι

Η Αντέλ Λάρσον Στόουνμπεργκ δοκίμασε το σατέν νυφικό στο κατάστημα Μάρσαλ Φιλντ το κέντρο του Σικάγο και αποφάσισε αμέσως πως αυτό ήταν που θα φορούσε στον γάμο της. Κόστιζε 100 δολάρια και έμοιαζε τέλειο για μια νύφη της δεκαετίας του 1950.

Όχι όμως μόνο του '50, όπως αποδείχτηκε. Το ίδιο νυφικό έκτοτε φόρεσαν άλλες επτά νύφες, μία σε κάθε δεκαετία από τα 72 χρόνια που μεσολάβησαν έως σήμερα.

Ένα νυφικό, οκτώ νύφες! Εδώ και 72 χρόνια οι γυναίκες της οικογένειας μοιράζονται το ίδιο φόρεμα

Η Στόουνμπεργκ το δάνεισε στις δύο αδερφές της, στην κόρη και τις τρεις ανιψιές της, ενώ στις 5 Αυγούστου του 2022, 72 χρόνια από τη στιγμή που εκείνη αντάλλασσε όρκους αιώνιας πίστης με τον δικό της σύζυγο, ήρθε η σειρά της... εγγονής της.

"Δεν ετίθετο ζήτημα στο ότι θα γινόμουν η όγδοη νύφη που θα φορούσα το νυφικό" εξηγεί η 27χρονη Σερένα Στόουνμπεργκ Λιπάρι για το διαχρονικό σατέν νυφικό της γιαγιάς της που δε ζει πια. "Όταν άρχισα να περπατώ στο διάδρομο της εκκλησίας και σκεφτόμουν πως και η γιαγιά μου φορούσε το νυφικό, συγκινήθηκα. Ένιωσα μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη γιαγιά μου την ημέρα του γάμου μου" δηλώνει η τελευταία γυναίκα που φόρεσε το νυφικό.

Το νυφικό

"Είναι ένα πολύ κλασικό νυφικό, με όμορφο κορσέ, μάο γιακά και πολλά κουμπιά. Όταν αγγίζεις το υψηλής ποιότητας σατέν, καταλαβαίνεις πως είναι πάνω από το μέσο όρο" λέει η αδερφή της Αντέλ, η 90χρονη σήμερα Ελεανόρ Λάρσον Μίλτον που υπήρξε παράνυμφος στον γάμο της αδερφής της τη δεκαετία του '50. Κι όταν ήρθε η δική της ώρα να παντρευτεί, ήξερε ακριβώς τι να φορέσει.

1 νυφικό, 8 νύφες

Μετά το γάμο της Μίλτον, το νυφικό καθαρίστηκε από επαγγελματία και αποθηκεύτηκε - αυτή τη φορά για 16 χρόνια. Όμως όταν η αδερφή της, Σάρον Λάρσον Φρανκ αποφάσισε να παντρευτεί όλοι ήξεραν ποιο φόρεμα θα φρεσκαριζόταν κάνοντας την εμφάνισή του τώρα το 1969.

νυφικό, 8 νύφες

"Η μητέρα μας ποτέ δε μας είπε πως ήμασταν υποχρεωμένες να φορέσουμε το νυφικό, απλώς έτσι προέκυψε και έγινε έθιμο" λέει η 77χρονη Φρανκ.

Έπειτα ήρθε η σειρά της κόρης της Αντέλ, Σου Στόουνμπεργκ ΜακΚάρθι, το 1982, η οποία έκανε κάποιες μικρές προσθήκες στη νυφική εμφάνιση, με βέλο και κοσμήματα.

νυφικό, 8 νύφες

Το 1990 το μάχιμο νυφικό βγήκε από την ντουλάπα για πέμπτη φορά προκειμένου να το φορέσει η κόρη της Μίλτον, Κάρολ Μίλτον Ζμούντα.

νυφικό, 8 νύφες

"Αποφάσισα να ξεκουμπώσω τη λαιμόκοψη, αλλά κατά τ'άλλα ήταν τέλειο" παραδέχεται η ίδια, στα 61 της σήμερα.

Η αδερφή της, Ζαν Μίλτον Έλις ήταν η επόμενη που το φόρεσε, το 1991 και η ξαδέρφη της Τζούλι Φρανκ ΜακΚέι η έβδομη, το 2013.

νυφικό, 8 νύφες

"Είμαι σημαντικά πιο ψηλή από τις άλλες νύφες, οπότε η μαμά μου (Σάρον) πρόσθεσε μια φαρδιά φάσα στο στρίφωμα και έκανε πιο μακρύ το πέπλο ώστε να κρύβονται οι μεταποιήσεις" λέει η 42χρονη γυναίκα που ζει το Μάντσεστερ του Βερμόντ.

Προ ημερών, στις 5 Αυγούστου, όλες οι νύφες, πλην της πρώτης που αγόρασε το νυφικό, καμάρωσαν με συγκίνηση το λευκό σατέν φόρεμα που σφράγισε τις δικές τους γαμήλιες ημέρες.

"Όλες που παντρεύτηκαν με αυτό το νυφικό έχουν ένα μακροχρόνιο, υγιή γάμο, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως φέρνει καλοτυχία. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε να διατηρούμε το νυφικό -αλλά και την παράδοση- για πολλούς γάμους ακόμα" λέει η ΜακΚέι.

Πηγή: Washington Post (οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στην εφημερίδα από το αρχείο της οικογένειας)

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.