ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Lisa LaFlamme: Τηλεπαρουσιάστρια απολύθηκε μετά από 35 χρόνια επειδή άφησε γκρίζα τα μαλλιά της

Θέλουν τις γυναίκες να παραμένουν... αγέραστες.

Θύελλα αντιδράσεων απέναντι στα media έχει φέρει η ξαφνική απόλυση της Lisa LaFlamme, επειδή άφησε τα μαλλιά της γκρίζα.

Η LaFlamme ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής το 2011 και αποτέλεσε μια από τις πολλές γυναίκες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φαίνεται το φυσικό τους χρώμα. Η ίδια όταν το έκανε είχε χαρακτηρίσει την εν λόγω απόφαση απελευθερωτική.

Ωστόσο αυτή της η "απελευθέρωση" της στοίχισε τη θέση της, μια που μετά από 35 χρόνια έχει να αντιμετωπίσει μια σκληρή απόλυση από το τηλεοπτικό δίκτυο CTV News.

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρώην παρουσιάστρια του CTV National News, Lisa LaFlamme, αναφέρεται αναλυτικά σε όλους τους λόγους που οδήγησαν τελικά στην απόλυσή της

Στο απόσπασμα που μετρά ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές, η LaFlamme λέει. "Παραμένω σε κατάσταση σοκ. Στα 58 μου, πίστευα ότι προλάβαινα να διηγηθώ πολλές ακόμα από τις ιστορίες που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά των ανθρώπων".

Την Πέμπτη (18/08) οι εφημερίδες Globe και Mail προχώρησαν σε μια απογοητευτική δημοσίευση καθώς όπως αποκάλυψαν, o Michael Melling ανώτερο στέλεχος του CTV News απευθυνόμενος στους εργαζομένους του καναλιού, ρώτησε "ποιος ενέκρινε την απόφαση της LaFlamme να αφήσει γκρι τα μαλλιά της;". Οι δυο τους είχαν έρθει και στο παρελθόν σε ρήξη αναφορικά με δημοσιογραφικά ζητήματα, όμως αυτή τη φορά το στέλεχος αποφάσισε να "τραβήξει" το θέμα στα άκρα, προχωρώντας στη λήξη του συμβολαίου της παρουσιάστριας.

Η LaFlamme δούλευε στο κανάλι τα τελευταία 35 χρόνια, έχοντας βρεθεί ως ανταποκρίτρια σε επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες αλλά και τόπους που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισε ειδική διάκριση ως η καλύτερη παρουσιάστρια ειδήσεων στα Canadian Screen Awards.

Η απόλυσή μιας από τις πιο δυναμικές φωνές της τηλεόρασης του Καναδά προκάλεσε αντιδράσεις. Πολιτικά στελέχη και ακτιβιστές καταδίκασαν την απαράδεκτη απόφαση, κάνοντας λόγο για σεξισμό. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους απέναντι στην απόφαση της LaFlamme να μεγαλώσει με τρόπο φυσικό αποτελώντας πηγή έμπνευσης για χιλιάδες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες φέρονται να είναι εξοργισμένοι με τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε αρκετούς χώρους εργασίας και θέλουν τις γυναίκες να παραμένουν... αγέραστες.

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και η πρώην πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, Ρέιτσελ Νότλι, χαρακτήριζοντας τη δημοσιογράφο "μια τεράστια φωνή στα καναδικά μέσα ενημέρωσης", ενώ η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Κάθριν ΜακΚένα χαρακτήρισε τη μεταχείριση της βετεράνου δημοσιογράφου ως "αποτρόπαια βάναυση".

Read Next

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.

19 Απρ 2024

Νέο τραγούδι από τους γιούς του Πολ ΜακΚάρντεϊ και του Τζον Λένον- η συνέχεια των Beatles;

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ και ο Σον Όνο Λένον έγραψαν μαζί τραγούδι

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

19 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.