
Καθώς άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους που μετέφερε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από τη Μαλαισία στην Ταϊβάν - σε ένα ταξίδι που ήταν άγνωστο τι στόχευση ακριβώς είχε κι ακόμη πιο αβέβαιο τι αποτέλεσμα θα έχει - ξεπρόβαλλε η Νάνσι Πελόζι κάνοντας ένα statement.
Πριν σταθεί πίσω από τα μικρόφωνα για τις πρώτες της δηλώσεις, το pink power suit που είχε επιλέξει να φορά έστελνε τα πρώτα μηνύματα. Στο πρωτοφανές σκοτάδι που είχε επιβληθεί στο αεροδρόμιο Σόνγκσαν της Ταϊπέι κατά την άφιξή της για λόγους ασφαλείας, το ροζ ταγιέρ ξεχώριζε ακόμη περισσότερο.
Η αλήθεια είναι πως η Νάνσι Πελόζι δεν άλλαξε ρούχα όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την Ταϊβάν. Έμεινε με το ίδιο ροζ ταγιέρ που φορούσε και στη Μαλαισία. Νωρίτερα εκείνη τη μέρα το είχε φορέσει με μια σειρά πέρλες και ψηλοτάκουνες γόβες. Φτάνοντας στην Ταϊπέι, γεμάτη αυτοπεποίθηση για την απόφασή της σκοπίμως διατήρησε τα ίδια ρούχα. Η ίδια επιμένει πως η παρουσία της ήταν "πράξη φιλίας προς την Ταϊβάν και όχι ως εχθρότητα προς την Κίνα" ενώ το Πεκίνο την κατηγορεί ότι "εν γνώσει της και κακόβουλα" προκάλεσε κρίση.
Εν αρχή ην η Χίλαρι στην Κίνα το 1995
Πώς όμως ένα ρούχο σε ένα χρώμα συνυφασμένο με την αποδιδόμενη στις γυναίκες ευαλωτότητα και τρυφερότητα μετατράπηκε σε ένδυμα-statement;
Ήταν Σεπτέμβριος του 1995, όταν η 48χρονη τότε Χίλαρι Κλίντον εκφώνησε μια ομιλία στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για τις Γυναίκες στο Πεκίνο το 1995, που έμεινε στην ιστορία. Φορώντας ένα ρούχο που έγινε εμβληματικό για την ίδια αλλά και για τη διπλωματία και την πολιτική με γυναικεία υπογραφή, η Χίλαρι απελευθέρωσε τις γυναίκες σε θέσεις ισχύος από το να ντύνονται ως κακέκτυπα των ανδρών με παραλλαγές των κοστουμιών τους σε αυστηρά μαύρα, γκρι και μπλε χρώματα και έστειλε το μήνυμα σε κάθε γυναίκα πως σχόλια για την εμφάνιση δεν επιτρέπονται καθώς κάθεμια έχει δικαίωμα να επιβάλλει το στυλ της.
Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr