ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέιτ Μος: "μπορώ να καταλάβω τώρα πια αν κάτι βρωμάει από χιλιόμετρα"

Η Κέιτ Μος αποκάλυψε πως μια τραυματική φωτογράφιση όταν ήταν μόλις 15 ετών την έκανε να καταλάβει τους νόμους της Μόδας.

Η Κέιτ Μος απέδειξε πως για να γυμναστείς δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι ντυμένη αθλητικά

Ποταμός αποκαλύψεων ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε η Κέιτ Μος στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC 4 "Desert Island Discs”. Σε αυτή εξιστόρησε μια τραυματική της εμπειρία. Ήταν μόλις 15 ετών και θα έκανε μία φωτογράφιση για κατάλογο σουτιέν. Όταν έφτασε όμως ο φωτογράφος της ζήτησε να βγάλει το σουτιέν της. "Έβγαλα το σουτιέν μου, αλλά ήμουν πολύ ντροπαλή ακόμα με το σώμα μου, ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά κι έτσι πήρα τα πράγματά μου και έφυγα" είπε το διάσημο μοντέλο. "Αυτή η εμπειρία ακόνισε το ένστικτό μου νωρίς", πρόσθεσε.

Την ανακάλυψαν όταν ήταν 14 ετών και η Μος υπέγραψε αμέσως συμβόλαιο με τη Storm Modelling Agency το 1988. Η Μος έγινε αμέσως ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα και συμμετείχε στα σπουδαιότερα ντεφιλέ ενώ φωτογραφιζόταν για όλα τα εμβληματικά περιοδικά μόδας. Το 1992 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε το πρώτο άλμα στην καριέρα της καθώς πρωταγωνιστούσε στην καμπάνια εσωρούχων Calvin Klein. Ωστόσο, η Κέιτ υπέφερε από άγχος πριν από αυτή τη φωτογράφιση και μάλιστα χρειάστηκε να πάρει μισό Valium προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Τώρα που η κόρη της, Λίλα Μος ακολουθεί τα βήματά της η Κέιτ έχει φροντίσει να την ενημερώσει διεξοδικά για τον χώρο της Μόδας και της έχει επισημάνει πως "δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θέλεις να κάνεις. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα σε μια φωτογράφιση, αν δεν θες να το κάνεις, μην το κάνεις" της έχει πει.

Ως αντζέντισσα μοντέλων πλέον και η ίδια, εξηγεί πως φροντίζει τα μοντέλα της και πως πρέπει πάντα να βρίσκεται κάποιος από το γραφείο στις φωτογραφίσεις, μαζί τους ώστε να πει "δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό", αν χρειαστεί να το κάνει.

Μίλησε επίσης και για τις φωτογραφίες της Corinne Day για τη Βρετανική Vogue το 1993, καθώς πυροδότησαν τις φήμες ότι ήταν ανορεξική και έκανε χρήση ηρωίνης. "Νομίζω ότι υπήρξα αποδιοπομπαίος τράγος για πολλούς ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Δεν ήμουν ποτέ ανορεξική και δεν έχω κάνει ποτέ ηρωίνη. Ήμουν αδύνατη γιατί δεν μου έδιναν φαγητό στις φωτογραφίσεις ή τα σόου και ήμουν αδύνατη ανέκαθεν".

Σχολίασε επίσης τον σάλο που προκλήθηκε το 2005 όταν κυκλοφόρησαν εικόνες που την έδειχναν να κάνει κοκαϊνη σε ένα στούντιο ηχογράφησης μαζί με τον τότε σύντροφό της Πιτ Ντόχερτι. "Θύμωσα πάρα πολύ γιατί όλοι όσοι ήξερα έκαναν ναρκωτικά, το να επικεντρώσουν τα μέσα σε εμένα και να απειλούν να μου πάρουν την κόρη ήταν εντελώς υποκριτικό" είπε η Μος.

Αποκάλυψε επίσης πως δεν πίστευε όταν ήταν μικρή ότι είχε φωτογένεια και δήλωσε πως δεν της αρέσει ακόμα να την τραβούν φωτογραφίες όταν δεν είναι για δουλειά. Μάλιστα σημείωσε πως "δεν έλεγα ποτέ σε κανέναν πως θέλω να γίνω μοντέλο γιατί φαινόταν πολύ ματαιόδοξο".

Τώρα πια απολαμβάνει να ζει μια πιο ήσυχη ζωή στο Cotswolds, να ασχολείται με την κηπουρική και να κάνει διαλογισμό το πρωί πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι στο σπίτι. "Δεν χάνω πια τον έλεγχο" υπογράμμισε με νόημα στη γενναιόδωρη συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.