ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Πολύζου: "Ο καρκίνος είναι μεγάλος δάσκαλος"

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου γιορτάζει τα δικά της "γενέθλια": τρία χρόνια χωρίς καρκίνο.

Η Μαρία Πολύζου, διάσημη όχι μόνο για τις μάχες και τις νίκες της στον στίβο, αλλά και στη ζωή, ανάρτησε μια παλιότερη φωτογραφία της, τότε που βρισκόταν στο νοσοκομείο για να κάνει εγχείριση λόγω καρκίνου του μαστού.

Συγκεκριμένα έγραψε:

"Υπάρχουν κάποιες στιγμές που γιορτάζεις μέσα σου σαν να είναι δυο φορές τα γενέθλια ζωης σου ! Αφήνοντας πίσω τον καρκίνο 3 χρόνια από εκείνη την ημέρα του χειρουργείου και τόσων μηνών να αγωνίζεσαι στα νοσοκομεία, ξέρεις ότι δεν έχεις καιρό για χάσιμο! Καθε λεπτό είναι πολύτιμο! Η ζωήσυνεχίζεται και έχεις μια δεύτερη ευκαιρία που σου έχει δοθεί! Είσαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ και Προχωράς σε άλλο επίπεδο! Για όλες τις γυναίκες που περνούν τον καρκίνο θα ήθελα να τους πω ότι, ο καιρός περνά γρήγορα και όλα επέρχονται, πιο όμορφα και πιο δυνατά αυτή την φορά! Ο καρκίνος είναι σαν κάποιος να σου δίνει μια δυνατή μπουνιά και να σου λέει.. σταματά τώρα! Περίμενε... ανάπαυλα! Που πας; Ο καρκίνος είναι ένας μεγάλος ΔΑΣΚΑΛΟΣ που έρχεται στη ζωη σου για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις πιο ψηλά και να ανέβεις πνευματικό επίπεδο ! Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ! Μην τα ΠΑΡΑΤΑΣ ποτέ! Και προχωρά με όλη σου την δύναμη! Η ζωή είναι ένας μαραθώνιος .. τρέξε τον με τον δικό σου τρόπο!"

Η δύναμη ψυχής και το θάρρος χαρακτηρίζουν άλλωστε τη Μαρία Πολύζου. Έναν άνθρωπο που βρήκε τον εαυτό του στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι το πεδίο που την έκανε να νιώθει δυνατή στα πόδια της, εκεί που ο εαυτός της μπορεί να την οδηγεί στο νούμερο ένα, όπως τού αξίζει. Ανταποδίδοντας την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού υπήρξε πάντοτε δοτική μαζί του. Μοιράζεται και τα πιο μύχια μυστικά της προκειμένου να δώσει θάρρος και ελπίδα σε όλους υποστηρίζοντας πως η ζωή παρά τις όσες δοκιμασίες προχωράει, αλλάζει, ομορφαίνει. Πως είναι ένας μαραθώνιος που δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ ακόμα και όταν πέφτουμε.

Έχοντας δοκιμαστεί και η ίδια από τη ζωή γνωρίζει πολύ καλά όσα συμβουλεύει. Στο βιβλίο της "Μην τα παρατάς ποτέ" (εκδ. Key Books) μίλησε μάλιστα και για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της, όταν ήταν ακόμα παιδί. Ο λόγος που το κοινοποίησε είναι ακριβώς για να παρακινήσει οποιονδήποτε άνθρωπο που βρεθεί αντιμέτωπος με κάτι αντίστοιχο να αναζητήσει άμεσα βοήθεια και να μιλήσει. Δυστυχώς τη δεκαετία του '80, όταν συνέβη σε εκείνη, δεν υπήρχαν δομές για τη βοήθεια των επιζώντων. Σήμερα όμως υπάρχουν γραμμές στήριξης και καθοδήγησης. Και σίγουρα υπάρχει επόμενη ημέρα.

Η Μαρία Πολύζου μας υπενθυμίζει κάθε φορά πως όλοι κρύβουμε ένα λιοντάρι μέσα μας που μπορεί να ανταπεξέλθει, να επιβιώσει και να ζήσει μια καλή, γεμάτη ζωή.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.