ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το εργασιακό μέλλον των νέων

Η Κωνσταντίνα Μπάρκα, Διευθύντρια People & Culture της Coca-Cola Τρία Έψιλον, εξηγεί τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για τις γενιές Υ και Ζ!

Coca- Cola,Κωνσταντίνα Μπάρκα

Πρωτοβουλίες και ειδικά προγράμματα σχεδιάζονται για την επιμόρφωση των νέων ανθρώπων και την ενσωμάτωσή τους στην Coca Cola Τρία Έψιλον, στην οποία μπορούν να σταδιοδρομήσουν, να εξελιχθούν και να επιτύχουν. Προγράμματα που αφορούν φοιτητές, αλλά και νέους με μικρή σχετικά εργασιακή εμπειρία. Η Κωνσταντίνα Μπάρκα, Διευθύντρια People & Culture της Coca-Cola Τρία Έψιλον μας εξηγεί το εκπαιδευτικό πλαίσιο και τους ορίζοντες που μπορούν να ανοίξουν.

-Είστε μία εταιρεία που προσελκύει ιδιαίτερα εργαζόμενους από τις γενιές Υ και Ζ και μάλιστα έχετε διακριθεί και για αυτό στο παρελθόν. Ποια είναι τα προγράμματα που απευθύνονται ιδίως σε αυτές τις γενιές;

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι ως εταιρεία ξεχωρίζουμε χάρη στους ανθρώπους μας. Για αυτούς, χτίζουμε καθημερινά μια κουλτούρα αποδοχής, εμπιστοσύνης, καινοτομίας και ανοιχτού διαλόγου, επενδύουμε διαρκώς στην ανάπτυξή τους και παρέχουμε ένα περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα λοιπόν όταν η προσπάθειά μας αυτή αναγνωρίζεται μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Αλλά φυσικά, και από νέους επαγγελματίες που μας ξεχωρίζουν και επιθυμούν να γίνουν μέλη της δυναμικής μας ομάδας.

Συγκεκριμένα τώρα, για τις γενιές Υ και Ζ είναι δύο δυναμικές και απαιτητικές γενιές, που έχουν διαμορφώσει τις δικές τους προτεραιότητες στην αναζήτηση του ιδανικού εργοδότη και διαμορφώνουν πρακτικά τις τάσεις και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Η συνεχής δυνατότητα για μάθηση και για εξέλιξη, η ευελιξία που προσφέρουμε σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον είναι στοιχεία που κάνουν την Coca-Cola Τρία Έψιλον να ξεχωρίσει ως εργοδότη σε αυτές τις γενιές. Ερχόμενοι στην εταιρεία μας έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν πάνω στο πιο συναρπαστικό– και συνεχώς εξελισσόμενο- χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά. Και εργάζονται σε ένα δυναμικό, σύγχρονο, ευέλικτο περιβάλλον εργασίας που τους εξελίσσει και τους ενδυναμώνει κάθε μέρα μέσα από στοχευμένα προγράμματα και ενέργειες, παρέχοντας παράλληλα ανταγωνιστικές αμοιβές και παροχές.

Θέλουμε να βλέπουμε τους νέους να ευημερούν, θέλουμε να τους εμπνέουμε να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να εξελίσσονται συνεχώς. Για αυτό δημιουργούμε για αυτούς ευκαιρίες καριέρας και προσωπικής εξέλιξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα Rise Management Trainee που δίνει σε νέους τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας. Αλλά και το Virtual Summership που προσφέρει σε φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με τον επαγγελματικό κόσμο, μαζί μας.

Καθώς όμως θεωρούμε ότι πέρα από τις ευκαιρίες που προσφέρουμε έχουμε έναν ευρύτερο ρόλο να παίξουμε ως εταιρεία, υποστηρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας να εξελιχθεί και να ενισχύσει τις δεξιότητές του, υλοποιούμε και προγράμματα όπως το Empowered. Πρόκειται για μια ολιστική πλατφόρμα για τη στήριξη των νέων, του κλάδου HORECA και της γυναικείας επιχειρηματικότητας που προσφέρει σήμερα πρόσβαση στις δεξιότητες τους αύριο σε χιλιάδες συμμετέχοντες.

-Τι είναι ακριβώς το Rise Management Trainee Programme;

Το Rise Management Trainee είναι το πρόγραμμα μέσω του οποίου αναζητούμε και χτίζουμε τα επόμενα στελέχη της εταιρείας μας. Εδώ και 32 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα σε νέους με ταλέντο και όρεξη για μάθηση να διευρύνουν τις γνώσεις στο αντικείμενό τους με βάση τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς, να αποκτήσουν εξειδίκευση στον τομέα τους και να καλλιεργήσουν περαιτέρω ένα φάσμα δεξιοτήτων, όπως η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα και οι ηγετικές ικανότητες.

Αφορά νέους επαγγελματίες με εργασιακή εμπειρία έως 4 έτη. Οι Rise Management Trainees που επιλέγονται, εντάσσονται ομαλά στην εταιρεία μαθαίνοντας από κοντά την καθημερινή λειτουργία και δραστηριότητα των τμημάτων της, συμμετέχουν σε διεθνή και εγχώρια projects με βάση ένα απόλυτα εξατομικευμένο πλάνο ανάπτυξης, και εξελίσσονται σταδιακά αναλαμβάνοντας ηγετικές αρμοδιότητες, ώστε να αποτελέσουν ενεργά μέλη των ομάδων στις οποίες θα ενταχθούν. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση το πλάνο καριέρας τους θα εξελιχθούν σε οργανικές θέσεις μέσα στην εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

Οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το εργασιακό μέλλον των νέων

-Κι ως προς το Virtual Summership που αφορά φοιτητές;

Το Virtual Summership είναι μία μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για νέους που βρίσκονται στο 3ο ή 4ο έτος της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης. Είναι μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε πέρυσι στην εταιρεία μας, στην προσπάθειά μας να βρούμε νέους τρόπους να στηρίξουμε τους νέους, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Οι συμμετέχοντες αποκτούν μια ουσιαστική επαφή με τους ρυθμούς και τις προκλήσεις της καθημερινότητας στον χώρο εργασίας, μέσα από εκπαιδεύσεις, παρουσιάσεις και εξειδικευμένα σεμινάρια. Μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, career workshops, παρουσιάσεις από διάφορα τμήματα του οργανισμού και να υλοποιήσουν ανοιχτές συζητήσεις με κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού μέρους, ένας αριθμός επιλεγμένων φοιτητών θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στην ομάδα της εταιρείας μέσα από θέσεις πρακτικής άσκησης σε διάφορα τμήματα του οργανισμού και σε συνεργασία με τα προγράμματα πρακτικής άσκησης του εκάστοτε πανεπιστημίου. Το διάστημα αυτό θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, θα μάθουν να διαχειρίζονται πραγματικές προκλήσεις και θα αποκτήσουν μοναδική επαγγελματική εμπειρία γνωρίζοντας από κοντά τη συνολική λειτουργία και το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας.

Coca Cola

-Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για την απασχόληση και την ανέλιξη των γυναικών;

Ως εταιρεία πιστεύουμε ότι καμία εργασία δεν έχει φύλο. Aυτό το μήνυμα προωθούμε και έμπρακτα. Στόχος μας είναι να διατηρείται η ισορροπία μεταξύ των φύλων τόσο στα διαφορετικά τμήματα του οργανισμού, όσο και στις βαθμίδες ιεραρχίας. Επενδύουμε ουσιαστικά στην διαμόρφωση ενός πραγματικά ποικιλόμορφου εργασιακού δυναμικού, τιμώντας τη μοναδικότητα των ανθρώπων μας. Η διαφορετικότητα που φέρνει καθένας και καθεμιά από εμάς στο τραπέζι είναι, άλλωστε, ένα από τα πιο δυνατά μας χαρτιά ως εταιρεία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: πάνω από το 60% των εργαζόμενων σε διοικητικές θέσεις στην Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι γυναίκες, το 45% των επικεφαλής τμημάτων είναι επίσης γυναίκες, ενώ ο γυναικείος πληθυσμός της ομάδας πωλήσεων της εταιρείας μας αυξάνεται συνεχώς με τους τρεις από τους δέκα συναδέλφους να είναι γυναίκες. Φυσικά, η δέσμευσή μας για ισότιμες αμοιβές είναι απαρέγκλιτη, εξαλείφοντας στην πράξη το μισθολογικό χάσμα που συχνά χωρίζει άνδρες και γυναίκες στην αγορά εργασίας.

-Τι θα συμβουλεύατε ιδίως τα νεαρά κορίτσια για τη σταδιοδρομία τους, δεδομένου πως είναι η πιο ευαίσθητη ομάδα ως προς την απασχόληση;

Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι δεν βλέπω τα νεαρά κορίτσια ως μια πιο "ευαίσθητη" ομάδα από πλευράς δυνατοτήτων. Δυστυχώς όμως παραμένει πιο "ευάλωτη" ομάδα, αν κρίνουμε από μια σειρά από στατιστικές που καταδεικνύουν ότι η ίση εκπροσώπηση στον χώρο εργασίας δεν έχει επιτευχθεί. Θεωρώ όμως ότι πλέον έχουμε καλύψει αρκετό δρόμο και ως χώρα και ως εταιρεία, ώστε να έχουν πλέον τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια, την ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, ανεξαρτήτως φύλου. Πέρα λοιπόν από τη δουλειά που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε για τη γεφύρωση του χάσματος που εξακολουθεί να υπάρχει, πιστεύω ότι και τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία, να αισθάνονται πραγματικά ελεύθερα να διεκδικήσουν την εξέλιξή τους σε όποια κατεύθυνση επιθυμούν. Με αυτοπεποίθηση, προσήλωση και πολύ πάθος για ό,τι κάνουν.

Aκολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.