ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σπάνιο φαινόμενο: Η 35χρονη Άσλεϊ από τις ΗΠΑ κυοφορεί δύο ζεύγη διδύμων

Το φαινόμενο μπορεί να συμβεί 1 φορά στα 10 εκ. Το λες και λότο!

Το τελευταίο πράγμα που περίμενε να ακούσει η Άσλεϊ Νες, 35 ετών, ήταν πως είναι και πάλι έγκυος. Είχε επισκεφθεί τον γυναικολόγο της για να της γράψει αντισυλληπτικά χάπια που συνήθιζε να παίρνει μετά τις γέννες των τριών παιδιών της. Δυο εβδομάδες αργότερα πληροφορήθηκε ωστόσο "πόσο έγκυος".

Η εξέταση έγινε δύο φορές. Ο γιατρός χρειάστηκε να βγει από το εξεταστήριο και να επανέλθει για να της πει "γλυκιά μου, έχεις τέσσερα μωρά στην κοιλιά σου". Κι όχι απλώς τέσσερα μωρά, αλλά δύο ζευγάρια ομοζυγωτικών διδύμων σε δύο πλακούντες- που σημαίνει πως τα μωράκια θα είναι (ανά δύο) ίδια μεταξύ τους- ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο."1 στα 10 εκ" όπως δήλωσε ο Δρ Αχμέτ Μπασάτ, από το the Johns Hopkins Medicine Department of Gynecology and Obstetrics που παρακολουθεί τώρα την υπόθεσή της. "Αν είχε παίξει λότο, τώρα θα ήταν πολύ πλούσια".

Το φαινόμενο προκύπτει, όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν δύο ωάρια γονιμοποιούνται την ίδια στιγμή και κατόπιν το ωάριο χωρίζεται. Επειδή κάθε χωρισμένο ωάριο βρίσκεται στον δικό του πλακούντα, προκύπτουν δύο ζεύγη ομοζυγωτικών διδύμων. Και επισημαίνει, προφανώς, πως είναι μια δύσκολη κύηση. "Έχουμε δει σπάνια φαινόμενα, αλλά αυτό είναι το πρώτο στην καριέρα μου" ομολογεί ο κ. Μπασάτ, γυναικολόγος εδώ και 30 χρόνια.

Ενώ ο άνθρωπος που πραγματοποιούσε τον υπέρηχο παραδέχτηκε πως έπρεπε να βγει από το δωμάτιο και να το ψάξει στο διαδίκτυο αν κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί.

Η μαμά που δουλεύει ως part- time στιλίστρια ζει στο σπίτι της στη Μασαχουσέτη με την 8χρονη κόρη της, τον σύντροφό της Βαλ και τα δύο δικά του αγόρια, 10 και 7 ετών αντίστοιχα. Τώρα άλλα 4 παιδάκια βρίσκονται καθοδόν. Στο μεταξύ, η κοπέλα είχε τέσσερις αποβολές πριν συλλάβει λέγοντας πως είχε αποδεχθεί πως τελικά θα είχε μόνο ένα βιολογικό παιδί και πως η ίδια αισθανόταν πλήρης με την οικογένειά της.

Στο μεταξύ, η μητέρα της είχε δίδυμους αδερφούς, ο παππούς της ήταν επίσης δίδυμος, ενώ και η μητέρα του συντρόφου της ήταν δίδυμη. Επομένως, υπήρχε γενετική προδιάθεση για δίδυμα, για διπλά όμως δίδυμα; Τώρα μάλιστα το ζευγάρι έμαθε πως κυοφορεί δύο αγοράκια και δύο κοριτσάκια.

Για να ανταπεξέλθει στο κόστος (υπολόγισαν πως για ένα παιδί χρειάζονται 17.000 τον χρόνο) στο GoFundMe με φίλους και γνωστούς να συνεισφέρουν. Τα παιδιά αναμένονται να γεννηθούν τον Οκτώβρη. Οι γιατροί συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν καισαρική στις 30-32 εβδομάδες της κύησης (αντί για τις 40 που απαιτούνται) ώστε να μειώσουν το ενδεχόμενο κινδύνου.

Στο μεταξύ οι γονείς κάνουν χώρο στο σπίτι για τις νέες ζωές που θα καταφθάσουν μετά το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.