ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Μόδα της Αφρικής στο Victoria and Albert Museum, στο Λονδίνο

"Africa Fashion": Δημιουργοί από 20 χώρες της αφρικανικής ηπείρου δηλώνουν δημιουργικό παρών.

Η πρώτη μεγάλη έκθεση αφρικανικής μόδας στη Βρετανία θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας δημιουργίες σχεδιαστών του παρελθόντος και του παρόντος, καθώς και την ποικιλόμορφη κληρονομιά και τους πολιτισμούς της ηπείρου.

H έκθεση "Africa Fashion" στο Μουσείο Victoria and Albert (V&A), την οποία επιμελήθηκε η Ελίζαμπεθ Μάρεϊ εξυμνεί τη ζωτικότητα και την καινοτομία δημιουργών μόδας από περισσότερες από 20 χώρες και εξερευνά πώς ο ψηφιακός κόσμος επιτάχυνε την επέκταση της βιομηχανίας, μεταμορφώνοντας αμετάκλητα τις παγκόσμιες μόδες όπως τις ξέρουμε.

Ύμνος στην Αφρικανική Μόδα

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 250 αντικείμενα, τα μισά εκ των οποίων προέρχονται από τις συλλογές του Μουσείου, ενώ πολλά από τα ενδύματα είναι θησαυροί από το αρχείο κορυφαίων Αφρικανών σχεδιαστών του 20ου αιώνα, όπως των Shade Thomas-Fahm, Chris Seydou, Kofi Ansah and Alphadi.

Η έκθεση περιλαμβάνει ωσρόσο και επιδραστικούς σύγχρονους σχεδιαστές από την Αφρική όπως τους Imane Ayissi, IAMISIGO, Moshions, Thebe Magugu and Sindiso Khumalo. Το "Africa Fashion" παρουσιάζει τα αντικείμενα σε συνδυασμό με τις ιστορίες τους, αλλά και σχόλια από τους σχεδιαστές μαζί με σχέδιά τους, φωτογραφίσεις μόδας, ταινίες και αποσπάσματα από τις πασαρέλες.

Ο Omoyemi Akerele, ιδρυτής και διευθυντής της Εβδομάδας Μόδας στο Λάγος δήλωσε: "Η Αφρικανική Μόδα είναι κάτι που υπήρχε ανέκαθεν, που υπήρξε ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι μας. Η Αφρικανική Μόδα είναι το μέλλον. Είναι το παρόν. Δεν είναι μόνο οι σχεδιαστές, αλλά ένα οικοσύστημα από μοντέλα, make-up artists, φωτογράφους, γραφίστες. Μόδα που φτιάχνεται από τους ανθρώπους μας για τους ανθρώπους μας και προς όφελος της οικονομίας μας. Αυτή η έκθεση είναι σημαντική γιατί παρουσιάζει διαφορετικές οπτικές από μία διαδρομή που μετρά αιώνες".

Ενώ ο σχεδιαστής Thebe Magugu σημείωσε σχετικά: "Νιώθω ότι υπάρχουν πολλές οπτικές για όσα έχουμε περάσει ως ήπειρος, πράγματα που δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι Αφρικανοί σχεδιαστές παίρνουν τα ηνία της αφήγησης στα δικά τους χέρια και λένε αυθεντικές ιστορίες, όχι φανταστικές ουτοπίες".

Η πρώτη γενιά Αφρικανών σχεδιαστών που κέρδισε την προσοχή σε όλη την ήπειρο και παγκοσμίως προβάλλεται στην ενότητα Vanguard (Εμπροσθοφυλακή).

Η άνοδος και ο αντίκτυπος, η δημιουργική διαδικασία και οι πηγές έμπνευσης των Shade Thomas-Fahm, Chris Seydou, Kofi Ansah, Alphadi, Naïma Bennis ζωντανεύουν με πραγματικές ιστορίες από αυτούς που τους αγάπησαν και φόρεσαν τα διακριτικά τους σχέδια.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.