ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντζελίνα Τζολί: "Τουλάχιστον 227 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία"

Η χολιγουντιανή σταρ μας υπενθυμίζει πως τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας σε κάθε εμπόλεμη ζώνη δεν είναι άλλα από τα παιδιά.

Και ενώ η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Αντζελίνα Τζολί διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη των πραγμάτων, ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς φίλους και θαυμαστές της για τις τρομακτικές συνέπειες που έχουν υποστεί τα παιδιά της χώρας. Η ηθοποιός και πρέσβειρα του ΟΗΕ, όπως επισημαίνει σε ανάρτηση της στα social media, τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας σε κάθε πόλεμο δεν είναι άλλα από τα παιδιά, εξηγώντας πόσο σημαντική είναι η άμεση αντιμετώπιση των σωματικών και συναισθηματικών τραυμάτων που έχουν δεχτεί τους τελευταίους πέντε μήνες.

Από την έναρξη των ρωσικής εισβολής έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 227 παιδιά και εκατοντάδες άλλα παλεύουν σοβαρά τραυματισμένα για την σωτηρία τους.

Τα στοιχεία που παρέθεσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκαλούν λύπη και ταραχή, αφού όπως έχει καταγραφεί τα 2/3 των παιδιών της Ουκρανίας πλέον θεωρούνται πρόσφυγες πολέμου, αφού έχουν εκτοπιστεί βίαια από το σπίτι τους προκειμένου να σωθούν από τα δεινά του πολέμου. Μάλιστα, από την έναρξη των ρωσικής εισβολής έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 227 παιδιά και εκατοντάδες άλλα παλεύουν σοβαρά τραυματισμένα για την σωτηρία τους. Η χολιγουντιανή σταρ εύστοχα τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί απειλεί για τα δικαιώματα των παιδιών σε ένα ισότιμο και ισάξιο μέλλον.

Από την δημοσίευση της, ασφαλώς, δεν έλειψαν αναφορές στα παιδιά που εδώ και χρόνια βρίσκονται αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο του πολέμου σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Υεμένη και άλλες. "Από τις 24 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 277 έχουν σκοτωθεί και 456 τραυματιστεί. Τουλάχιστον 256 επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε δομές υγείας και πάνω από 1.800 σχολεία έχουν υποστεί καταστροφές. Αυτός ο πόλεμος είναι μια κρίση των δικαιωμάτων των παιδιών" σημειώνει σε μια σειρά φωτογραφιών με μαύρο background, προσθέτοντας μεταξύ άλλων στην λεζάντα:

"Τα παιδιά υφίστανται τις σοβαρότερες συνέπειες του πολέμου. Παγκοσμίως, αντιστοιχούν στο 30% του πληθυσμού, αλλά αντιπροσωπεύουν το 41% των ανθρώπων που εκτοπίζονται βίαια. Μια συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι σωματικές και συναισθηματικές συνέπειες του τραύματος πρέπει να εστιάσουν στις ανάγκες των παιδιών στην Ουκρανία, αλλά και στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη και σε τόσες άλλες ξεχασμένες εμπόλεμες ζώνες που δέχονται κάθε άλλο παρά επαρκή υποστήριξη για τις παιδικές ανάγκες.

Οι τοπικές οργανώσεις επινοούν νέους τρόπους να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τα εργαλεία για να μάθουν, να εξελιχθούν και να τα βοηθήσουν να προστατευτούν από τις χειρότερες επιπτώσεις του πολέμου, αλλά η παγκόσμια ανθρωπιστική ανταπόκριση μπορεί, και πρέπει, να είναι ισχυρότερη ώστε αυτή η γενιά παιδιών να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για να μπει σε μια διαδικασία ανάρρωσης".

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.