ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Halftime: 10 πράγματα που μας αποκάλυψε το ντοκιμαντέρ για τη Τζένιφερ Λοπέζ

Πώς είναι να παλεύεις για την κορυφή χωρίς να έχεις ίσες ευκαιρίες; Σκληρά μεγαλωμένη και με χαμηλή αυτοπεποίθηση; Η J Lo έδωσε και δίνει τις δικές της μάχες για την κορυφή.

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, από το τέλος. Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 80 εκ. δίσκοι της Τζένιφερ Λόπεζ και τα streams έχουν φτάσει τα 15 δις. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 40 ταινίες που έχουν αποφέρει 3 δις δολάρια. Έχει συγκεντρώσει 350 εκ. followers στα social media της, ενώ έχει καταφέρει πωλήσεις 5 δις δολαρίων μέσα από τα brands της. Επιπλέον; Έχει ιδρύσει τώρα τη Limitless Lab, μία ΜΚΟ για την υποστήριξη των Λατίνων, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από την Goldman Sachs και την Grameen America. Η J Lo, στα 50 της χρόνια, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως έχει φτιάξει το δικό της σύμπαν και διόλου αβρόχοις ποσί.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix "Halftime” είναι αφιερωμένο σε εκείνη και στη διαδρομή της. Μια κοπέλα από το Μπρονξ που έφυγε από το σπίτι της στα 18 της χρόνια, δούλευε σε διάφορες δουλειές όσο σπούδαζε χορό και υποκριτική. Τότε που χόρευε για 20 δολάρια την ώρα και δεν έβρισκε κανέναν να την εκπροσωπήσει ως ηθοποιό. "Ξέρω τι σημαίνει να ξυπνάς το πρωί, να παίρνεις το τρένο και να δουλεύεις σκληρά" την ακούμε να λέει. Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ τη γνωρίσαμε λίγο καλύτερα. Να λοιπόν όσα μάθαμε για αυτή.

1. Η Τζένιφερ, μία από τις τρεις αδερφές της οικογένειας, ξέμεινε με τον ρόλο της "αθλήτριας ή χορεύτριας" μες στην οικογένεια, καθώς η μία της αδερφή ήταν η "τραγουδίστρια" της οικογένειας, η άλλη ήταν "έξυπνη", άρα για εκείνη έμεινε το χορεύτρια. Μάλιστα όταν την ρωτούσαν όταν ήταν μικρή, αν τραγουδάει εκείνη απαντούσε "όχι".

2. Η μαμά της τής κληροδότησε την αγάπη για τα μιούζικαλ- και άρα την αγάπη για τον συνδυασμό του τραγουδιού, του χορού και της υποκριτικής. Μάλιστα, ήταν απωθημένο της μητέρας της να γίνει η ίδια ηθοποιός, όνειρο που δεν ευοδώθηκε , αφού υπήρξε πρώτη γενιά μετανάστης, όταν έφτασε από το Πουέρτο Ρίκο στη ΝΥ και η πραγματικότητα για τη δική της γενιά ήταν ακόμα πιο σκληρή. Το αγαπημένο λοιπόν μιούζικαλ της Τζένιφερ είναι το West Side Story γιατί έδειχνε πως η γειτονιά της μπορούσε να μεταμορφωθεί σε έναν πολύχρωμο κόσμο στον οποίο μπορεί κανείς να ονειρευτεί, όταν εκείνη το είχε τόσο ανάγκη. "Στο Μπρονξ έβλεπα μόνο τούβλα, γκρίζο και καφέ" λέει στο ντοκιμαντέρ. "Θαύμαζα τη Ρίτα Μορένο, ήθελα να της μοιάσω, να είμαι και εγώ εκεί πάνω".

3. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ζωής της, μετά από άπειρες μικροδουλειές και όχι σημαντικές εμφανίσεις, ήταν όταν έπαιξε στην ταινία Selena, υποδυόμενη την τραγουδίστρια Selena Quintanilla Perez. Κέρδισε τις εντυπώσεις, κέρδισε μία υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες και έσπασε το πρώτο φράγμα για τις Λατίνες ηθοποιούς: η αμοιβή της ήταν περισσότερο από 1 εκ. ευρώ για την ταινία. Μια ταινία που έμοιαζε να είναι και "προφητική" για τη δική της ζωή.

4. Είχε συγκρουσιακή σχέση με τη μητέρα της, που υπήρξε σκληρή με τα κορίτσια της. "Μας έσπαγε στο ξύλο" την ακούμε να λέει on camera. "Έκανε ό,τι έκανε για να επιβιώσει, όμως αυτό την έκανε σκληρή" συμπληρώνει. Τις έμαθε όμως να είναι ανεξάρτητες, να μην υπολογίζουν ότι θα τις σώσει κάποιος πρίγκιπας και πως θα πρέπει να μπορούν να στέκονται μόνες τους. "Είμαι ευγνώμων που η μαμά μου και ο μπαμπάς μου μού έμαθαν να τα κάνω όλα μόνη μου" λέει στο τραπέζι του Thanksgiving που παρακολουθούμε κι εμείς, συγκινημένη τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της.

Με τη σειρά της εκείνη δήλωσε πως δεν ήταν πρότυπο μητέρας, πως έκανε ό,τι έκανε για το καλό τους και πώς "πάντα είχα υψηλές προσδοκίες από εκείνες" για να σημειώσει πως "χαίρομαι που είναι δυνατή και σκληρή γιατί χρειάζεται προκειμένου να επιβιώσεις σε αυτόν τον χώρο".

5. Διάσημη ναι, όχι όμως και αποδεκτή. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε πως από τα πρώτα κιόλας βήματά της έγινε διάσημη, όμως τα έντυπα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για τους έρωτες και την προσωπική της ζωή, παρά για τη δουλειά της. Τη λοιδορούσαν για την καταγωγή της, την έλλειψη ταλέντου, ακόμα και για τα οπίσθιά της που ήταν έξω από τη νόρμα εκείνη την εποχή. "Είχα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Πίστευα πολύ αυτά που έλεγαν, ότι δεν ήμουν καλή. Ήμουν δηλαδή κακή τραγουδίστρια, κακή ηθοποιός, κακή χορεύτρια. Δεν ήμουν καλή σε τίποτα (για εκείνους). Απλώς δηλαδή δεν ανήκα εκεί. Γιατί δεν έφευγα λοιπόν;". Εκείνη δεν υποχώρησε όμως, σκέφτηκε ότι πρέπει να βρει η ίδια τι είναι και να πιστέψει μόνο σε αυτό. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε για μια στιγμή μόνο τον Μπεν Άφλεκ να λέει πως την έχει ρωτήσει αν την ενοχλεί ποτέ αυτό, για να του απαντήσει "πως εγώ το περίμενα ότι θα συμβεί, εσύ δεν το περίμενες, γιατί περιμένεις ότι θα σε μεταχειριστούν δίκαια".

6. Εκείνο το Vercace φόρεμα. Το Jungle Dress ή Green Dress είναι ένα λήμμα που ψάχνει ακόμα ο κόσμος στο google. Το αποκαλυπτικό φόρεμα που είχε φορέσει στην απονομή των Grammy το 2000, όταν εκείνη ήταν 30 ετών, την έκανε ακόμα πιο διάσημη. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το ξαναφόρεσε ως καλεσμένη του οίκου για την πασαρέλα του το 2019 στο Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, συμμετοχή για την οποία την συνεχάρη και η Άννα Γουίντορ.

7. Η καλύτερη ερμηνεία της ήταν στην ταινία Hustlers (Επικίνδυνες γυναίκες), για την οποία κέρδισε και πάλι υποψηφιότητα Β’ Γυναικείου Ρόλου στην 77η διοργάνωση των Χρυσών Σφαιρών. Παρακολουθούμε λοιπόν τόσο εκείνη όσο και την ομάδα της να προετοιμάζονται για τη χρυσή νύχτα. Καταλαβαίνουμε πως και η ίδια προσδοκά πως μάλλον αυτή τη φορά θα νικήσει, 20 σχεδόν χρόνια μετά την υποψηφιότητά της για το Selena. Και το ενδιαφέρον στο ντοκιμαντέρ είναι ότι καταγράφει τη στιγμή της αποτυχίας (σ.σ εκείνη τη χρονιά το κέρδισε η Νόρα Ντερν για το Marriage Story), όπως και τις αντιδράσεις της ομάδας της backstage.

Στο Hustlers αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε και η ίδια παραγωγός και πως είναι μια εξ ολοκλήρου "γυναικεία" ταινία, αφού οι συντελεστές του είναι γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα. Βέβαια, είναι δύσκολο και από την πλευρά του θεατή να παρακολουθεί κανείς πόσο βασανίζεται με την έλλειψη αναγνώρισης για το υποκριτικό της ταλέντο. Την ίδια στιγμή όμως μοιάζει να μη θέλει να αποδεχθεί ότι υπάρχουν όρια όταν κανείς επιλέγει να κάνει παράλληλα σχεδόν τρεις καριέρες. Πως όντως μπορεί κάπου να μην είναι άριστος.

8. Το σοκ του Τραμπ. Η εικόνα των παιδιών των μεταναστών να φυλακίζονται σε "κλουβιά" ξεχωριστά από τους γονείς τους, την σοκάρουν. "Ζούσα σε μια Αμερική που δεν αναγνώριζα. Φοβόμουν για τα παιδιά μου και το μέλλον τους" λέει η ίδια. Είναι η ίδια περίοδος που της έχει προταθεί να τραγουδήσει στο Super Bowl. Μια χρυσή ευκαιρία για εκείνη. Μόνο που σε αντίθεση με την ιστορία του θεσμού, τώρα θα πρέπει να μοιραστεί τον χρόνο με την Σακίρα. Δηλαδή χρειάστηκαν δύο Λατίνες για να γεμίσουν τα παπούτσια του κεντρικού ερμηνευτή! "Ήταν η χειρότερη απόφαση να κάνουν κάτι τέτοιο" δηλώνει on camera. Όμως, ως συνήθως, δεν τα παρατάει, αλλά αποφασίζει να περάσει το δικό της πολιτικό μήνυμα.

9. Το Super Bowl στέκεται σταθμός στην πορεία της. Σχεδιάζουν ένα ολιγόλεπτο φαντασμαγορικό σόου μεν, όπως περιμένει κανείς στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως η Τζένιφερ θέλει να αρπάξει αυτή την ευκαιρία για να περάσει το δικό της μήνυμα, έστω και έμμεσα. Θέλει να εκπροσωπήσει την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής, τη μουσική της, αλλά και τις γυναίκες όλου του κόσμου. Θέλει να κάνει περήφανους όλους τους Λατίνους που ζουν στη χώρα και που εργάζονται τόσο σκληρά σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα Τραμπ πως κάθε μετανάστης είναι αυτόματα και εγκληματίας.

Βάζει λοιπόν μια χορωδία κοριτσιών να τραγουδάει το "Let’s get Loud", πολλά εκ των οποίων βγαίνουν μέσα από κλουβιά. "Να δείξουμε ότι δεν μπορεί να μας κρατήσει κάνεις μέσα σε κλουβί" λέει εκείνη. Ένα βράδυ πριν την παράσταση τους καλούν από το κανάλι να αποσύρουν τα κλουβιά από το σόου, "άνωθεν" εντολή. Εκείνη όμως αρνείται να κάνει πίσω. Στο σόου θα τραγουδήσει και η κόρη της, πρώτη ανάμεσα στα κορίτσια.

10. Το 2021 έρχεται μία ακόμα τιμητική ευκαιρία: είναι εκείνη που θα τραγουδούσε στην Ορκωμοσία του Πρόεδρου Μπάιντεν!

Ένα μότο της που θα κρατήσουμε: "Tο όχι δεν είναι απάντηση είναι ευκαιρία"

Aκολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.