ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tι θα γινόταν αν σταματούσαμε να αναπαράγουμε τα ονόματα όσων με κακίες θέλουν να γίνουν διάσημοι;

Ποιος θα ψήφιζε το 2022 έναν οχετό από κακίες και μίσος προς τους ανθρώπους; Το μόνο βέβαιο είναι πως είμαστε με το πλευρό της Δανάης Μπάρκα που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε στ’ αλήθεια τι σημαίνει ομορφιά. Μπορεί να θεωρηθεί αληθινά όμορφος ένας άνθρωπος με καλά χαρακτηριστικά όταν από το στόμα του αναβλύζει μόνο πύον για τους συνανθρώπους του; Καλή ερώτηση. Ακόμα καλύτερη: μπορεί ο κάθε εμπαθής να θέλει να γίνει πολιτικός, δηλαδή εκπρόσωπος του λαού; Να εκπροσωπήσει ποιον ακριβώς στο Κοινοβούλιο; Βέβαια η εξίσωση "αφού είμαι "ωραία", κι έχω social θα πάω παντού" είναι ισχυρή και μπορεί να κάνει τον οποιοδήποτε να ονειρεύεται- κι ως προς αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακολουθώντας ανθρώπους που στην ουσία δεν κάνουν κάτι.

Η Δανάη Μπάρκα και η κάθε Δανάη Μπάρκα είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος θετικός και πρόσχαρος που απλώς ζει τη ζωή της και τη μοιράζεται με εκείνους που θέλουν να παρακολουθούν την εκπομπή της και τα social media της. Έκανε μια τοποθέτηση πολύ σωστή στην εκπομπή της η Μπάρκα. Δήλωσε λοιπόν για την επίθεση που δέχτηκε για το σώμα της (το 2022, να υπενθυμίσουμε):

"Σκεφτόμουν και συζητούσα με τους συνεργάτες μου πώς θα μπορούσα να τοποθετηθώ διακριτικά πάνω στο θέμα αυτό. Όταν ένας άνθρωπος έχει ως μοναδικό του όπλο να σχολιάζει τους άλλους, σε πιάνει μια λύπη, γιατί σκέφτεσαι πόσο άδειος μπορεί να είναι. Επειδή πήρα πολλά μηνύματα όμως, και ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δική μου δύναμη συναισθηματικά, κι επειδή αυτός ο άνθρωπος ασχολείται και με την πολιτική, ελπίζω αυτό που συμβαίνει να φτάσει και στο κόμμα, στο οποίο ανήκει και να γίνει άμεσα κάτι".


"Σε μια εποχή που όλοι παλεύουμε να εξαλειφθεί η βία, η κακοποίηση, όταν βλέπουμε ότι κάθε λίγο ακούμε για γυναικοκτονίες και ανθρωποκτονίες, άνθρωποι που αυτοκτονούν από ψυχικά προβλήματα κι επειδή, σε λίγα χρόνια μπορεί να φέρουμε κι εμείς παιδιά στον κόσμο, δεν σκεφτόμαστε τι μπορεί να πάθουν τα δικά μας παιδιά, αν τροφοδοτούμε το αίσθημα του ρατσισμού", συμπλήρωσε.


Τέλος, δήλωσε πως η ίδια αποφεύγει ακόμα και να κατονομάσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε. "Δεν θα πιάσω το όνομά της στο στόμα μου, γιατί θεωρώ πως αν το κάνω, θα ασχημύνω. Επειδή εγώ στα μάτια μου με βλέπω όμορφη, δεν θέλω να ασχημύνω. Θέλω απλά να πω πως με το συγκεκριμένο σώμα που εχθές κρίθηκε, έχω διασκεδάσει, έχω χορέψει, με έχουν ερωτευτεί, έχω ερωτευτεί, έχω γηροκομήσει τον παππού μου για τρεις μήνες φροντίζοντάς τον. Με το ίδιο σώμα δουλεύω όλη μέρα, βοηθάω ανθρώπους που είναι δίπλα μου, ονειρεύομαι να φέρω στον κόσμο ένα παιδί κάποια στιγμή, με το ίδιο σώμα προσπαθώ να δίνω αγάπη, να είμαι sexy και ανέμελη. Ταυτόχρονα προσπαθώ να γεμίζω το μυαλό μου με φως και αγάπη μόνο. Στο τέλος αυτά μένουν κι είμαι πολύ χαρούμενη που τα έχω καταφέρει", είπε χαρακτηριστικά.

Tι θα γινόταν αν σταματούσαμε να αναπαράγουμε τα ονόματα όσων με κακίες θέλουν να γίνουν διάσημοι;


"Η διαφορά μου με αυτή την κοπέλα είναι ότι εγώ κυρίως αναπαράγομαι για την αγάπη, τα κατεβατά μου, για το ότι κλαίω, ότι γελάω και όχι ότι χλευάζω τους ανθρώπους. Είναι λυπηρό για τους ανθρώπους που ακολουθούν τέτοια άτομα, γιατί ζούμε σε μία εποχή βίαιη και επικίνδυνη. Χαίρομαι που δεν είμαι απλά όμορφη. Ας βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε, πριν πιάσουμε ανθρώπους στο στόμα μας. Δεν νοείται ένας άνθρωπος να προσπαθεί να κάνει κακό σε κάποιον άλλο και να κακοποιεί την ψυχή του", πρόσθεσε κλείνοντας.


Οι δηλώσεις της μου θύμισαν την Τζακίντα Άρντεν, Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας και πρότυπο πολιτικού παγκοσμίως. Η Άρντεν είχε κάνει μια κορυφαία επιλογή όταν τρομοκράτης είχε επιτεθεί στο νοσοκομείο Christchurch, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους: αρνιόταν να πει με το όνομά του δράστη, ως ανάξιο τέτοιας αναφοράς. Προφανώς οι αναλογίες δεν έχουν σχέση, όμως ο στόχος να πληγωθεί κάποιος και να γίνει διάσημο το όνομά του, είναι κοινός. Mutatis mutandis λοιπόν καλό είναι να μην κάνουμε τη χάρη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προκαλούν συντασσόμενοι με το κακό ή έστω με την εμπάθεια, να λέμε το όνομα τους. Ας μείνουν στην αφάνεια και ας ελπίσουμε μέσα από την ψυχή μας να αναζητήσουν άλλες λύσεις με τη βοήθεια ειδικών ψυχικής υγείας. Εμείς χρειαζόμαστε έναν πιο φωτεινό τόπο για τους ανθρώπους και ιδίως τις μελλοντικές γενιές.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.