ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πρεμιέρα για την ταινία "Χαμένη Κόρη" που γυρίστηκε στις Σπέτσες

Η σκηνοθέτις Μάγκι Τζίλενχαλ θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας της με πρωταγωνίστρια την Οσκαρική Ολίβια Κόλμαν.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας κηρύσσει πανηγυρικά την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας "Η Χαμένη Κόρη" (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Tο 12ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 (στις 21.15) στο Θέατρο Αττικού 'Αλσους "Κατίνα Παξινού", φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα την υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας ταινία της Μάγκι Τζίλενχαλ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η "Χαμένη Κόρη", βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Έλενα Φεράντε, αποτελεί αξιοθαύμαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Αμερικανίδα ηθοποιό. Γυρισμένη στις Σπέτσες, η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ) και έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς από κοινό και κριτικούς. Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ολίβια Κόλμαν ως Λίντα και η Ντακότα Τζόνσον ως Νίνα. Η Λίντα είναι μια καθηγήτρια φιλολογίας που έχει έρθει στο νησί για να δουλέψει το βιβλίο της. Η Νίνα είναι μια νεαρή μητέρα που έχει φτάσει με την κόρη και τον σύζυγό της για διακοπές. Η γνωριμία τους θα οδηγήσει την Λίντα να καταδυθεί στο παρελθόν της, να επανεξετάσει τις επιλογές που έκανε, επιλογές που διαμόρφωσαν τελικά τη ζωή της. Στη ζωή της υπήρξε αφοσιωμένη μητέρα κι εργαζόμενη. Όταν όμως οι κόρες της φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, εκείνη νιώθει απελευθερωμένη και χαρίζει στον εαυτό της αυτό το ταξίδι, σ’ ένα απόμερο νησί στη νότιο Ιταλία.

Η Τζίλενχαλ επιλέγει τη φόρμα του θρίλερ για να αφηγηθεί μια άκρως γυναικεία ιστορία. Η ταινία, όπως και το βιβλίο (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη) μιλά για τις μύχιες σκέψεις των γυναικών, τις επιλογές που καλούνται από την κοινωνία να κάνουν όταν οι άντρες δεν χρειάζονται να επιλέξουν, για τον χρόνο που περνάει, για όσα μετανιώνουμε και βέβαια για τις επιθυμίες που σιγοβράζουν.

Σε συνέντευξή της η σκηνοθέτις απάντησε στο αν στοιχειοθετείται η έννοια του γυναικείου κινηματογράφου: "Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει γυναικεία γραφή και γυναικείος κινηματογράφος. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες φεμινίστριες που δεν συμφωνούν με εμένα. Πιστεύω όμως πως όταν οι γυναίκες εκφράζονται με ειλικρίνεια, προκύπτει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι όταν οι άντρες εκφράζονται με ειλικρίνεια. Είναι λίγο επικίνδυνο μα μιλάμε γι’ αυτό. Όταν είμαι ελεύθερη και μου δίνονται λίγα χρήματα και χώρος να πω την ιστορία που θέλω να πω, αφορά τη μητρότητα. Θα αφορά τη ζωή στο σπίτι, θα έχει πολλές σκηνές στην κουζίνα. Μπορούν οι ιστορίες για τη ζωή στο σπίτι να θεωρηθούν σπουδαία Τέχνη; Γιατί για εμένα μοιάζουν σαν Όπερα. Δεν κατάγομαι από γυναίκες που οι ποδιές τους ήταν δεμένες στην κουζίνα. Η μαμά μου ήταν επαγγελματίας (αναφέρεται στη σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ναόμι Τζίλενχαλ) και η γιαγιά μου ήταν παιδίατρος τη δεκαετία του ’40 και η προγιαγιά μου, δικηγόρος. Έχω σπουδάσει και έχω καριέρα η ίδια, αλλά η ταύτισή μου με την πτυχή μου ως μητέρα είναι τεράστιο κομμάτι μου".

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία SPENTZOS FILM, ενώ θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στα κανάλια Novacinema.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.