ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η 17χρονη Ελεονώρα Μελέτη αφηγείται την δική της εμπειρία από τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η throwback φωτογραφία και το ενθαρρυντικό μήνυμα της δημοσιογράφου στα παιδιά που αγωνίζονται για την κατάκτηση των ονείρων τους.

Η Ελεονώρα Μελέτη, όντας ιδιαίτερα ενεργή στα social media, μοιράζεται συχνά με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμιότυπα από την καθημερινή της ζωή, θίγοντας ταυτόχρονα φλέγον ζητήματα των ημερών. Αυτή τη φορά η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από τα μαθητικά της χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο πριν από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το 1996, η 17χρονη Ελεονώρα κλήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της να αντιμετωπίσει την δυσκολότερη – όπως πίστευε τότε – αξιολόγηση της ζωής, η οποία θα καθόριζε την μετέπειτα επιτυχία της. Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος, οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχε για τον εαυτό της, κατά την προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις, αποδείχθηκαν αναληθείς, αφού η εμπειρία των χρόνων της έδωσε την ευκαιρία να καταλάβει την πραγματική αξία των πραγμάτων. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει γονείς αλλά και μαθητές που αγωνίζονται για την κατάκτηση των ονείρων τους, η παρουσιάστρια σε ένα μακροσκελές μήνυμα επισήμανε τα εξής:

"Με αφορμή τις πανελλαδικές θέλω να σας πω μια ιστορία. Τότε κανείς δεν ήξερε ότι θα δώσω εξετάσεις. Θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάω εξωτερικό. Δεν το είχα μοιραστεί με κανέναν. καθηγητές, συμμαθητές,φίλους. Ο λόγος; Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή κ ότι θα αποτύχω. Αυτό με είχε κάνει να πιστέψω το πιο παρωχημένο σύστημα της τότε παιδείας που επιβράβευε την ικανότητα στη "παπαγαλία" κ αναδείκνυε ως καλούς μαθητές όσους είχαν 20αρια. Προετοιμάστηκα κρυφά για τις παννελαδικες 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. "έδωσε κ απέτυχε". Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους κ πίεσης.

Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου.

Σήμερα 43 χρόνων αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω , θα έλεγα σε όλους ότι πάω να δώσω πανελλαδικές κ σκασίλα μου τι θα έλεγαν κ τι θα περίμεναν. Θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό , όπως κ έκανα, δεσμευμένη στο στόχο μου, αλλά αναγνωρίζοντας πως ακόμα κ αν δεν τα καταφέρω, δεν θα έχω "αποτύχει”! Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου. Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι κ πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή!

Αν έχεις προετοιμαστεί καλά, πήγαινε , δώσε, συγκεντρωμένος, με ψυχραιμία, με αγάπη στη γνώση κ σεβασμό στο γραπτό σου, κ ο,τι κ αν φέρεις, άσε τη ζωή να κάνει τα μαγικά της! Κ να θυμάσαι: οι άλλοι πάντα θα χουν να λένε! Μην βασίζεις την αυταξια σου σε βαθμούς. Οποίο κ αν είναι το αποτέλεσμα. Είσαι μοναδικός. ( κ δεν είσαι χαζός)" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.

19 Απρ 2024

Νέο τραγούδι από τους γιούς του Πολ ΜακΚάρντεϊ και του Τζον Λένον- η συνέχεια των Beatles;

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ και ο Σον Όνο Λένον έγραψαν μαζί τραγούδι

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

19 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.