ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O παραγωγός που διώχθηκε από το κόκκινο χαλί των Καννών επειδή φορούσε loafers

Οι ενδυματολογικοί κανόνες του Φεστιβάλ είναι πολύ αυστηροί

Την περασμένη Κυριακή στο Φεστιβάλ των Καννών στη Γαλλία, ο παραγωγός ταινιών Kelvin Redvers (Dene) περίμενε ευγενικά προκειμένου ουρά για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας Les Amandiers της Valeria Bruni Tedeschi. Γνωρίζοντας ότι το χαλί των Καννών είναι γεμάτο παπαράτσι, ο Redvers θέλησε να εμεταλλευτεί την ευκαιρία και να προωθήσουν ένα αξεσουάρ από την κουλτούρα των ιθαγενών του Βανκούβερ από όπου και κατάγονταν. "Θέλησα να φορέσω κάτι που θα σηματοδοτούσε και θα έκανε γνωστή την κουλτούρα μας και στον έξω κόσμο" είπε ο Ρέντβερς στο Variety. Πριν προλάβει να το κάνει, όμως τον σταμάτησε η ασφάλεια και του απαγόρευσαν την είσοδο μέχρι να φορέσει "κανονικά" παπούτσια.

Ο Ρέντβερς δήλωσε ότι τον έκαναν να νιώσει ως "εγκληματίας" επειδή φορούσε τα μοκασίνια, τα οποία ήταν φτιαγμένα από δέρμα και διακοσμημένα με όμορφα χάντρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ απομακρύνει τους καλεσμένους επειδή δεν συμμορφώνονται με τον περίφημο αυστηρό, αλλά όχι κωδικοποιημένο επίσημο κώδικα ενδυμασίας της εκδήλωσης. Εκτός από την επιβολή ενός κώδικα ένδυσης με μαύρη γραβάτα, το φεστιβάλ εξετάζει εξονυχιστικά και τις επιλογές υποδημάτων. Κάποια στιγμή μάλιστα απαγόρευσε την είσοδο σε όποια γυναίκα φορούσε φλατ αντί για γόβες. Αν και αυτός ο κανόνας έχει χαλαρώσει -αφού αστέρες της A-list όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κρίστεν Στιούαρτ διαμαρτυρήθηκαν για αυτό πηγαίνοντας ξυπόλητες στο χαλί- οι αυστηροί κανόνες για τα παπούτσια του φεστιβάλ προφανώς εξακολουθούν να ισχύουν σε γενικές γραμές.Πρόκειται για μια προσέγγιση που φαίνεται αν όχι ξεπερασμένη τουλάχιστον μεροληπτική. Η επιτροπή πάντως του φεστιβάλ ζήτησε εντέλει συγγνώμη από τον Ρέντβερς.

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.