ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης.

Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

«Όταν ήμουν 5 χρονών η μητέρα μου είπε πως η ευτυχία είναι το μοναδικό νόημα της ζωής. Αργότερα στο σχολείο, όταν η δασκάλα με ρώτησε τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω εγώ απάντησα πως ήθελα να γίνει ευτυχισμένος. Τότε η δασκάλα μου είπε ότι μάλλον δεν είχα καταλάβει την ερώτηση. Κι εγώ της είπα ότι μάλλον δεν είχε καταλάβει το νόημα της ζωής». Αυτό εξομολογούταν σε συνέντευξη του, στα μέσα της δεκαετίας του '60, ο Τζόν Λένον, όντας ήδη ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό το εξωφρενικά χαρισματικά και ταλαντούχο πλάσμα, τόσο έξυπνο και πνευματώδες που ώρες-ώρες έβρισκε τον εαυτό του εγκλωβισμένο και χαμένο μέσα στην ίδια του την εξυπνάδα.

Αν κοιτάξει κανείς από απόσταση την ιστορία ζωής αυτής της ξεχωριστής, μουσικής ιδιοφυίας θα διαπιστώσει ότι δύο πράγματα πήραν τον Λένον από τον χέρι, τον συντρόφευσαν και τον καθόρισαν σε κάθε βήμα του, σε όλες τις πράξεις και τις επιλογές του, σε κάθε πτυχή της προσωπικής και επαγγελματικής πορείας του. Το πάθος γα τη μουσική και η προβληματική, στρεβλή, ανορθόδοξη σχέση που είχε με τη μητέρα του, Τζούλια Λένον. Μία γυναίκα την οποία ο μικρός Τζον έμοιαζε να λατρεύει και να αποζητά πάντα, στο κάθετι, την ίδια στιγμή που εκείνη, ανήμπορη να βάλει τις προσωπικές της αδυναμίες κάτω από το παιδί της, τον εγκατέλειψε στην αδελφή της για να τον μεγαλώσει.

Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης
Σε ηλικία 5 ετών.

Η ιδιάζουσα περίπτωση σχέσης παιδιού με τον γονέα που του γύρισε αβασάνιστα την πλάτη περιγράφεται με ανεπανάληπτο τρόπο στο τραγούδι του 1971 "Mother", ένα εμβληματικό κομμάτι που περιλαμβάνεται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του καλλιτέχνη, "John Lennon and the Plastic Ono Band". Την στιγμή που άλλοι καλλιτέχνες, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, τραγούδουν ύμνους αγάπης προς της μαμάδες τους που θυσιάστηκαν για την δική τους ευτυχία, συγκινησιακά φορτισμένα τραγούδια για την αγάπη της μητέρας που δεν έχει άλλη όμοια της σε όλο το σύμπαν, το πιο αγαπημένο, ίσως, Σκαθάρι μιλάει για την παντελή απουσία της Τζούλια από την ζωή του, αλλά και του πατέρα του, του ναυτικού Άλφρεντ Λένον, ο οποίος δεν ήταν καν παρόν όταν γεννήθηκε. το φθινόπωρο του 1940.

Το τρέιλερ της ταινίας Nowhere Boy, η οποία εξιστορεί τα παιδικά χρόνια του διάσημου μουσικού, εστιάζοντας στην απουσία της μάνας και στην απεγνωσμένη ανάγκη του να έρθει πιο κοντά της.

Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ ο Τζον ήταν μόλις 5 χρονών η μητέρα του τον εγκαταλείπει στην αδελφή της, στην αγαπημένη θεία του ΜImi, μετά από μία καταγγελία της τελευταίας στην Πρόνοια ότι η Τζούλια δεν φροντίζει αρκετά το παιδί. Ο θρύλος υποστηρίζει πως το πρώην ζευγάρι κάποια στιγμή ζήτησε από τον μικρό Τζόν να διαλέξει αν θέλει να ζήσει την μητέρα του ή τον πατέρα του, ένα σκηνικό που, όπως λέγεται, τραυμάτισε βαθιά το μικρό αγόρι, επηρρεάζοντας όλη τη μετέπειτα ζωή του. Βέβαια, το συγκεκριμένο γεγονός παραμένει ανεπιβεβαίωτο. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την ηλικία των 16 ετών ο Λένον μεγαλώνει αποκλειστικά με την Mimi η οποία, μη έχοντας δικά της παιδιά, αφοσιώνεται πλήρως στην ανατροφή του.

Mε τη θεία "Mimi".

Το 1956, και λίγο πριν τελειώσει το σχολείο, η Τζούλια επιστρέφει στη ζωή του γιου της, ζητώντας συγγνώμη και διεκδικώντας μία θέση την καρδιά του. Μάλιστα ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα και του έμαθε να παίζει. Ροκ εν ρολ σε όλη της ζωή, αντισυμβατική και διαφορετική από όλες τις άλλες μαμάδες σε ολόκληρο το Λίβερπουλ, στιλάτη, γοητευτική, νέα και σέξι, η Τζούλια Λένον γοήτευσε τον έφηβο Τζον που ήθελε διακαώς να περάσει όλο και περισσότερο χρόνο κοντά της.

Δυστυχώς η επιθυμία του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα αφού λίγο καιρό αργότερα, στις 15 Ιουλίου του 1958, η Τζούλια σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν διερχόμενο αυτοκίνητο πέφτει πάνω της σε κεντρικό δρόμο του Λίβερπουλ.

Ο πόνος και το παράπονο για την μόνιμη απουσία της από την ζωή του αποτυπώνονται στο αριστουργηματικό Mother.

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.