Πώς θα ήταν μια επιστολή του Στέλιου Παρλιάρου προς τον νεότερο εαυτό του; Τη φαντάστηκε και τη δημοσίευσε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ωστόσο, ο χαρισματικός pastry chef έκανε repost ένα απόσπασμα αυτής της φανταστικής επιστολής και στο λογαριασμό του στο Instagram, μαζί με μια παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία ποζάρει, μικρό αγόρι ακόμα, με τη μητέρα του. Ταξιδεύοντάς μας στα παιδικά του χρόνια, όταν ήταν «κακός μαθητής» και απέφευγε τη σχολική μελέτη.

Ο Παρλιάρος γράφει λοιπόν στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης: 

«Γεια σου Στέλιο,

»Είμαι εσύ αρκετά χρόνια αργότερα. Παράξενο, ε; Φαντάσου να ήξερες τότε πώς θα είσαι στο μέλλον. Ε, λοιπόν, αφού μας δίνεται αυτή η ευκαιρία, να σου πω ότι ο εξηντάχρονος εαυτός σου είναι μια χαρά και σου στέλνει χαιρετίσματα. Ζει μέσα στα γλυκά, σε βούτυρα και λιωμένες σοκολάτες, σε άχνη ζάχαρη και ζουμερά φρούτα. Θυμάσαι τότε που ήσουν κακός μαθητής; Που δεν ήθελες να διαβάζεις και να κάθεσαι στα θρανία; Που οι γονείς σου σε ρωτούσαν “Τι θα κάνεις στη ζωή σου;” και εσύ απαντούσες “Κάτι θα βρω”;

«Ο εξηντάχρονος εαυτός σου είναι μια χαρά και σου στέλνει χαιρετίσματα. Ζει μέσα στα γλυκά, σε βούτυρα και λιωμένες σοκολάτες, σε άχνη ζάχαρη και ζουμερά φρούτα»

»Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο ζαχαροπλάστης που μας έμαθε τι θα πει καλό γλυκό, μιλάει στον νεότερο εαυτό του και θυμάται το δύσκολο ξεκίνημά του, τα βράδια που κοιμόταν κάτω από τον πάγκο του εργαστηρίου, αλλά και την οικονομική καταστροφή που ξεπέρασε.

»Η ανάμνηση του Στέλιου Παρλιάρου (@steliosparliaros) αποτυπώνεται λεπτομερώς στη στήλη “Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου” του τεύχους Φεβρουαρίου 2021 (#88)».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS