ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Προπονητής μου είναι ο Απόστολος, ο πατέρας μου. Μπορεί γρήγορα να γίνει θυελλώδης»

«Δεν είναι Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

«Προπονητής μου είναι ο Απόστολος, ο πατέρας μου. Μπορεί γρήγορα να γίνει θυελλώδης»

Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων και ειδικών περί ψυχολογίας, υποστηρίζει ότι για να είναι χρήσιμη και ουσιαστική η αυτοπεποίθηση, πρέπει να στηρίζεται στην αυτοεκτίμηση. Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι ένας από τους πρωταθλητές παγκοσμίου επιπέδου, που φαίνεται να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, η συγκεκριμένη επιστημονική άποψη.

«Φυσικά, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο του τουρνουά. Αλλά περιμένετε... Από νεαρή ηλικία, έχω ως στόχο να κατακτήσω ένα τουρνουά Grand Slam μία ημέρα. Ας πούμε λοιπόν, ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και νομίζω ότι έμαθα από τον πρώτο ημιτελικό μου. Ψάχνω κάτι σπουδαίο», σχολίασε ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς για μία θέση στο φημισμένο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός.

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», πρόσθεσε ο «Tsitsifast» δείχνοντας αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και συνέχισε αναφερόμενος στους Big-3: «Ας είμαστε ειλικρινείς, ναι ήταν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβαίνει σε πέντε ή έξι χρόνια».

Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ντομινίκ Τιμ: «Αυτό που πέτυχε είναι καταπληκτικό. Το να είσαι σε θέση να κάνεις δύο τελικούς στη σειρά στο Roland Garros είναι σπουδαίο. Με βοηθά να καταλάβω το παιχνίδι και με ωθεί να κάνω περισσότερα για να πετύχω τα ίδια πράγματα που κάνει. Δουλεύει ασταμάτητα, είναι παθιασμένος. Είμαστε καλοί φίλοι και νομίζω ότι έχω πολλά να μάθω από αυτόν. Μπορεί να είναι παράδειγμα για τους νέους».

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα», πρόσθεσε ο «Tsitsifast» δείχνοντας αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ζει ακόμη σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, δεδομένου ότι ο πατέρας του, Απόστολος, είναι και ο προπονητής, αλλά και ο «φύλακας αγγελος» του. Ωστόσο, η μητέρα του δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να του δώσει τη γνώμη της για το παιχνίδι: «Η μαμά μου ξέρει πολλά για το τένις. Και μερικές φορές γίνεται περίπλοκο όταν μου λέει κάτι και ο πατέρας μου λέει κάτι άλλο. Πρέπει λοιπόν να καθήσουμε και να συνομιλήσουμε ειρηνικά. Πρέπει να θυμηθώ ότι ο προπονητής μου είναι ο Απόστολος, ο πατέρας μου. Μπορεί γρήγορα να γίνει θυελλώδης. Ο Πάτρικ (σ.σ. Μουράτογλου) βοηθά στην ένωση αυτής της ομάδας. Αλλά η μητέρα μου είναι αξιολάτρευτη. Μας δίνει πολλή ενέργεια».

Ακολούθως, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αγώνες, ειδικά στις δύσκολες στιγμές: «Όταν γίνεται περίπλοκο, σκέπτομαι κάθε πόντο ξεχωριστά. Αδειάζω πριν από κάθε πόντο. Σκέπτομαι την τακτική μου και τα διαφορετικά σενάρια που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στα επόμενα παιχνίδια».

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Γ. Διακογιάννης

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.