Ένας Διονύσης Παπαγιαννόπουλος διαφορετικός από την εικόνα του αγαπημένου κωμικού που έχουμε συνηθίσει στον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο μας παρουσιάζει ο Άρης Λουπάσης. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία από την πρώτη θεατρική εμφάνιση του ηθοποιού, σε ηλικία μόλις 26 ετών, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Βασιλιάς Ληρ» το 1938

Στη λεζάντα ο Λουπάσης αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες από το παρελθόν του – όπως ότι είχε αποκρύψει από τους γονείς του το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την υποκριτική, υποστηρίζοντας ότι θέλει να σπουδάσει δάσκαλος, γιατί γνώριζε ότι δεν θα ενέκριναν αυτή την επιλογή καριέρας. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος γράφει:

«Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην πρώτη θεατρική του εμφάνιση το 1938 σε ηλικία 26 ετών στην παράσταση του Εθνικού "Βασιλιάς Ληρ" ερμηνεύοντας τον ρόλο ενός ιππότη όπου θα ξεχωρίσει και θα δεχθεί τα συγχαρητήρια του μεγάλου Αιμίλιου Βεάκη που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση. Στα μέσα της δεκαετίας του '30 αποφασίζει να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού αναφέροντας στους γονείς του πως θα σπουδάσει δάσκαλος σε ιεροδιδασκαλείο καθώς γνωρίζει την αρνητική τους άποψη για τον συγκεκριμένο χώρο. Το 1935 απορρίπτεται από το Εθνικό λόγω βαριάς προφοράς και την επόμενη χρονιά γίνεται δεκτός όπου και θα αποφοιτήσει το 1938 με άριστα.

«Το 1935 απορρίπτεται από το Εθνικό λόγω βαριάς προφοράς και την επόμενη χρονιά γίνεται δεκτός όπου και θα αποφοιτήσει το 1938 με άριστα»

»Το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που θα λάβει η μητέρα του από τον Βεάκη θα την χαροποιήσει αρχικά πιστεύοντας πως είναι από τον Δ/ντή του ιεροδιδασκαλείου, όταν όμως αντιλαμβάνεται την αλήθεια δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει. Την επόμενη χρονιά η πολύ καλή κριτική που θα λάβει για την ερμηνεία του στα "Δημιουργηθέντα Συμφέροντα" στο Εθνικό και η οποία θα δημοσιευθεί σε εφημερίδα δίπλα σε άρθρο για αγαπητό Πολιτικό της περιοχής του θα είναι η αρχή για να αποδεχθεί η μητέρα του την ενασχόληση του και να γίνει μεγάλη θαυμάστρια του. 

»Την καριέρα του θα διακόψει ο πόλεμος όπου θα υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή και με την επιστροφή του θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου σε δυνατούς ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Την δεκαετία του '50 οι κιν/φικές του συμμετοχές σε ρόλους συνήθως κακοποιών και ανθρώπων του υποκόσμου δεν τον ευχαριστούν ιδιαίτερα καθώς επιθυμεί να ξεδιπλώσει το πηγαίο κωμικό του ταλέντο, γεγονός που θα επιτύχει με τεράστια επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Ένα "ιερό τέρας" του θεάτρου και του κιν/φου που κατάφερε με μοναδική μαεστρία να εμβαθύνει στους ρόλους και με ασύλληπτους αυτοσχεδιασμούς να συνδυάσει δεξιοτεχνικά το έντονα κωμικό με το δραματικό στοιχείο, δίνοντας με το έργο του νόημα στην τέχνη της υποκριτικής».

Δείτε την άγνωστη φωτογραφία του Διονύση Παπαγιαννόπουλου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Dionysis Papagiannopoulos - Διονύσης Παπαγιαννόπουλος / Facebook
 

TAGS