ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κυνηγούσαμε τους ίδιους ρόλους»: Η απίθανη ιστορία φιλίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και του Αλ Πατσίνο

Οι δύο σημαντικότεροι, Αμερικανοί ηθοποιοί των τελευταίων 50 χρόνων είναι κολλητοί φίλοι και φέτος δίνουν μαθήματα ερμηνείας στην ταινία της χρονιάς.

«Κυνηγούσαμε τους ίδιους ρόλους»:  Η απίθανη ιστορία φιλίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και του Αλ Πατσίνο

«Ήρθαμε κοντά πολύ νωρίς στη ζωή και την καριέρα μας,» λέει ο Αλ Πατσίνο κοιτάζοντας τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που κάθεται άνετα σε μία δερμάτινη, μίνιμαλ πολυθρόνα δίπλα του. «Και μοιραστήκαμε κάτι μεγάλο. Που ήταν πολύ σημαντικό εκείνη την εποχή».

Στην πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό GQ οι δύο κορυφαίοι ηθοποιοί της γενιάς τους επιχειρούν να συνοψίσουν 50 ολόκληρα χρόνια δυνατής φιλίας και κοινής, κινηματογραφικής πορείας στον σκληρό κόσμο του Χόλιγουντ μέσα σε λίγες μόνο απαντήσεις και συγκλονίζουν για ακόμα μία φορά με την διαχρονική γοητεία τους, την αντίληψη που πάντα έχουν για την υποκριτική, το χιούμορ τους και την βαθιά αγάπη που τους ενώνει.

Φέτος είναι και πάλι η χρονιά τους. Ντε Νίρο και Πατσίνο συμπρωταγωνιστούν, για ακόμα μία φορά, στη μεγάλη οθόνη στην απόλυτη ταινία της χρονιάς, στον πολυσυζητημένο «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σορσέζε, έχοντας κοντά τους ακόμα έναν αγαπημένο, παλιό γνώριμο, τον σπουδαίο Τζο Πέσι.

Ο πλανήτης της σόουμπιζ, εδώ και χρόνια, τους αποκαλεί «νονούς» και αυτός είναι πάνω-κάτω και ο τίτλος που συνοδεύει την συνέντευξη τους στο λαμπερό, ιλουστρασιόν εξώφυλλο του GQ το οποίο τους χαρίζει απλόχερα τον χαρακτηρισμό «άντρες του 2019» μαζί με τον υπότιτλο «The Godfathers: Αl Pacino and Robert De Niro». Πράγματι οι δύο megastars του σινεμά έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί σε ταινία το 1974, στο δεύτερο μέρος του «Νονού», όταν δεν συναντήθηκαν ποτέ σε μία κοινή, κινηματογραφική οθονιά, καθώς οι χαρακτήρες που υποδύονταν δρούσαν σε διαφορετικούς χωροχρόνους. Ήταν 19 χρόνια αργότερα, στο Heat του 1995 που τα δύο ιερά τέρατα του σινεμά ένωσαν τα εκτυφλωτικά ταλέντα τους σε μία κινηματογραφική σκηνή. Και οι δύο ήταν ήδη δυνατοί, πετυχημένοι, πλούσιοι και υπερδιάσημοι. Και παρέμεναν αχώριστοι φίλοι, δύο μεγάλοι ηθοποιοί που τους ένωνε το κοινό τους όραμα για το πώς πρέπει ένας ηθοποιός να αντιμετωπίζει τον ρόλο του, αλλά και πώς πρέπει να γυρίζονται ταινίες στους αιώνες των αιώνων.

Το ίδιο ακριβώς όραμα μοιράζονται και με τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος τους διάλεξε για το πιο πρόσφατο κινηματογραφικό έπος του, την ταινία που θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες που γύρισε ποτέ ο σημαντικός κινηματογραφιστής. Δίνοντας τους την ευκαιρία να πλημμυρίζουν με συναισθηματισμό τις αίθουσες των σινεμά ανά τον κόσμο, να γεμίζουν την οθόνη με το συγκινητικό τους δέσιμο, τον αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό που τρέφουν σταθερά ο ένας για τον άλλον, τον ευγενή ανταγωνισμό για το ποιος από τους δύο τελικά θα είναι ο καλύτερος.

Ο Zach Baron, ο δημοσιογράφος που πήρε την κεντρική συνέντευξη για το τελευταίο τεύχος του GQ τους συνάντησε μαζί στη σουίτα ενός ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη και, όπως γράφει, παρατήρησε αμέσως ότι ο Πατσίνο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον Ντε Νίρο με μία υπερπροστατευτική διάθεση. Την ίδια ακριβώς που είχε και πέντε δεκαετίες νωρίτερα, προς τον νέο του φίλο, ένα αγόρι μόλις 3 χρόνια μικρότερο, το οποίο είχε μόλις συναντήσει και με το οποίο τον ένωσε ένα αξεπέραστο φιλικό συναίσθημα που αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρό από το πέρασμα του χρόνου.

«Συναντιόμαστε συχνά και αυτό πάντα αρκεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας. Απλά υπάρχει. Όταν είμαστε μαζί καταλαβαίνουμε αυτή τη δουλειά πολύ καλύτερα. Πολλές φορές αναζητάς τον άλλον για να πάρεις κάποιο ουσιαστικό feedback για τον εαυτό σου. Μιλάμε για τα πάντα μεταξύ μας,» θα σχολιάσει ο πιο ομιλητικός Πατσίνο για την υπέροχη σχέση που έχει με τον κολλητό του, με τον Ντε Νίρο να επιβεβαιώνει: «Ναι, κάνουμε kibitz. Την ξέρεις αυτή την λέξη; Ανάλαφρη κουβεντούλα. Τα λέμε όλα».

«Ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το βάθος της φιλίας μας γιατί δεν καταλαβαίνει ότι το Χόλιγουντ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό στις μέρες μας. Η δόξα το ίδιο,» εξηγεί ο Πατσίνο. «Εμείς δεν θέλαμε να γίνουμε διάσημοι, δεν ήταν αυτό που μας απασχολούσε», προσθέτει.

«Πολύ συχνά με ρωτούν γιατί δε δίνω συνεντεύξεις. Γιατί δεν θέλω να μιλήσω,» σχολιάζει ο Ντε Νίρο. «Και τους απαντάει, γιατί να δώσω συνεντεύξεις. Έχω τον Αλ και του τα λέω.» συμπληρώνει γελώντας ο Πατσίνο. «Όχι, όχι απλώς αστειεύομαι».

«Δεν υπήρξαμε ποτέ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας. Απλά κυνηγούσαμε τους ίδιους ρόλους. Όπως για παράδειγμα στον «Νονό». Ο Κόπολα ήθελε αρχικά τον Αλ για τον ρόλο που τελικά έπαιξα εγώ, αλλά νομίζω πως ήταν οι παραγωγοί που τον πίεσαν να κοιτάξει προς άλλες κατευθύνσεις. Δεν το συζήτησα ποτέ μαζί του αλλά είχα πάντα την εντύπωση ότι του ζήτησαν να επιλέξει κάποιον άλλον, εκτός από τον Αλ. Και ο Φράνσις ήταν πάντα πολύ ανοικτός, μπορεί να σου έλεγε στα μούτρα ότι δεν κάνεις για κάποιον ρόλο και τα λοιπά,» θα εξηγήσει στο τέλος ο Ντε Νίρο για την βιομηχανία του σινεμά και για τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί το Χόλιγουντ και η διεκδίκηση των μεγάλων ρόλων.

«Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε αυτoί που πάντα ήμασταν. Τώρα έρχονται και θέλουν να γράψουν βιβλία για εμάς. Ένα βιβλίο για τον Μπομπ, ένα βιβλίο για εμένα,» καταλήγει ο Πατσίνο που στον Ιρλανδό υποδύεται τον Αμερικανό συνδικαλιστή James Riddle "Jimmy" Hoffa. «Εγώ νομίζω ότι αν κάτσω να καταγράψω σε ένα βιβλίο την ζωή μου, το παρελθόν, τα πράγματα που κάναμε μαζί με τον Μπομπ, τα πράγματα που ζήσαμε, απλά θα αρχίσω να ουρλιάζω στον ύπνο μου τη νύχτα. Μπορεί στο τέλος να το κάνω, δεν ξέρω. Γιατί το θέλουν πολύ τα παιδιά μου.»

Μία επική συζήτηση με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο.

Με πληροφορίες από το GQ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.