ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα "αστεία" και τη βία»: Ο πρώτος τρανς άντρας εξώφυλλο στο TIME

Τον Δεκέμβριο του '20, με μία ανάρτηση στο τουίτερ ο Καναδός ηθοποιός που ήταν γνωστός ως Έλεν Πέιτζ μοιράστηκε με το κοινό πως από δω και πέρα ονομάζεται Έλιοτ.

«Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα "αστεία" και τη βία»: Ο πρώτος τρανς άντρας εξώφυλλο στο TIME

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ θα γίνει ο πρώτος τρανς άνδρας, που θα πρωταγωνιστήσει στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, στην τελευταία έκδοσή του.

Ο 34χρονος Πέιτζ, που έχει προταθεί για διάφορα βραβεία για την ταινία Juno του 2007 και πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix The Umbrella Academy, ανακοίνωσε πως είναι τρανς τον Δεκέμβριο.

Ο ηθοποιός είχε γράψει, εκείνη την εποχή, στο ίνσταγραμ ότι δεν μπορούσε «να αρχίσει να περιγράφει πόσο ξεχωριστά νιώθει που τελικά αγαπάει τόσο το ποιος είναι, ώστε να ακολουθήσει τον αυθεντικό εαυτό του».

Ο Πέιτζ ακολουθεί τα βήματα της ηθοποιού Λαβέρν Κοξ, η οποία έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Time, το 2014.

«Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα "αστεία" και τη βία»: Ο πρώτος τρανς άντρας εξώφυλλο στο TIME
«Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα "αστεία" και τη βία. Για να είμαι σαφής, δεν προσπαθώ να μετριάσω μια στιγμή χαράς και γιορτής, αλλά θέλω να παρουσιάσω την πλήρη εικόνα»

Ο Έλιοτ Πέιτζ είπε στο Time ότι ένιωθε καιρό μια αποσύνδεση μεταξύ του πώς ο κόσμος τον έβλεπε και πώς εκείνος ένιωθε για τον εαυτό του.

«Απλά, δεν αναγνώριζα ποτέ τον εαυτό μου. Για πολύ καιρό, δεν μπορούσα καν να κοιτάξω μια φωτογραφία μου», σημείωσε.

Τον Δεκέμβριο του '20, με μία ανάρτηση στο Twitter ο Καναδός ηθοποιός που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστός ως Έλεν Πέιτζ μοιράστηκε με το κοινό πως από δω και πέρα ονομάζεται Έλιος Πέιτζ και ότι είναι transgenger.

Τον Δεκέμβριο του '20, με μία ανάρτηση στο τουίτερ ο Καναδός ηθοποιός που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστός ως Έλεν Πέιτζ μοιράστηκε με το κοινό πως από δω και πέρα ονομάζεται Έλιος Πέιτζ και ότι είναι transgenger.

Ο ηθοποιός που πρωτοέγινε γνωστός χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Juno του 2007, όπου υποδύθηκε μία έφηβη έγκυο, πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά του Netflix «Umbrella Academy».

O Πέιτζ έγραψε στο Twitter:

«Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς. Οι αντωνυμίες μου είναι εκείνος/εκείνοι και το όνομά μου είναι Έλιοτ», και συνέχισε: «Νιώθω τυχερός που το γράφω αυτό. Που είμαι εδώ. Που έφτασα σε αυτό το σημείο στη ζωή μου. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους απίστευτους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο αξιοθαύμαστο είναι να αγαπώ επιτέλους το ποιος είμαι τόσο ώστε να συμπορεύομαι πλέον με τον πραγματικό μου εαυτό. Έχω εμπνευστεί από τα μέλη της τρανς κοινότητας. Σας ευχαριστώ για το θάρρος σας, τη γενναιοδωρία σας και την ασταμάτητη προσπάθειά σας για να κάνετε αυτόν τον κόσμο ένα πιο περιεκτικό και συμπονετικό μέρος. Θα προσφέρω ό, τι μπορώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια πιο στοργική και ισότιμη κοινωνία».

Δείτε ένα βίντεο

Στη συνέχεια ο Πέιτζ μίλησε ακόμα για τον φόβο του coming out και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λιγότερο προνομιούχα άτομα που έχουν πράξει ανάλογα. «Ζητώ ακόμη υπομονή. Η χαρά μου είναι πραγματική, αλλά είναι επίσης εύθραυστη. Η αλήθεια είναι, παρά το γεγονός ότι νιώθω βαθιά χαρούμενος και γνωρίζω πόσα προνόμια έχω, φοβάμαι. Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα "αστεία" και τη βία. Για να είμαι σαφής, δεν προσπαθώ να μετριάσω μια στιγμή χαράς και γιορτής, αλλά θέλω να παρουσιάσω την πλήρη εικόνα».

«Λατρεύω ότι είμαι τρανς. Και μου αρέσει που είμαι queer», ανέφερε, κλείνοντας την ανάρτησή του απευθυνόμενος προς όλα τα τρανς άτομα που «καθημερινά παλεύουν με την περιφρόνηση, το μίσος ενάντια στους εαυτούς τους και τη βία. Σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω τα πάντα για να αλλάξω τον κόσμο στο καλύτερο».

Δείτε την ανάρτηση του Έλιοτ Πέιτζ:

*με στοιχεία απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.