«Ήτανε ζωηρός και πειραχτήρι, δεν με άφηνε σε ησυχία. Ένα από τα παιχνίδια του ήταν να με τρομάζει και να γελά. Αλλά και όταν έκανε σκανταλιές και ο πατέρας μας τον έβαζε τιμωρία, εμένα φώναζε να του δώσω ότι θα ήθελε και στα κρυφά, να μην μας πάρουν χαμπάρι. Σαν μεγάλοι ποτέ δεν έλεγξε την προσωπική μου ζωή. Είμασταν πάντα αγαπημένοι και με αλληλοσεβασμό» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της η Μελίνα Σιδηροπούλου για τον αδερφό της, Παύλο. 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου την 6η Δεκεμβρίου 2020, η αδελφή του, Μελίνα Σιδηροπούλου, ξετυλίγει σελίδες της ζωής του.

«Έχουμε έξι χρόνια διαφορά, που για τη νεαρή ηλικία είναι μεγάλη. Όσο ήμουν έφηβη, στο γυμνάσιο, ο Παύλος έλειπε στη Θεσσαλονίκη φοιτητής. Όταν γύρισε, που είχε ήδη τη συμμετοχή του στα μουσικά δρώμενα, εγώ ήμουν φοιτήτρια και όλη η μέρα μου ήταν έξω από το σπίτι μας. Όταν επέστρεφα ή έλειπε ή τον θυμάμαι κλεισμένο στο δωμάτιό του. Ήταν οι δικές του στιγμές που έγραφε, διάβαζε. Άλλοτε πάλι άκουγες τους πειραματισμούς του με την κιθάρα. Τους στίχους του δεν τους μοιραζόταν με κανέναν, εξαίρεση αποτελούσε μερικές φορές η μητέρα μας. Σ’ εκείνην τον είχα ακούσει να διαβάζει στίχους του και να την πειράζει και να γελάει αν κάποιοι απ’ αυτούς δεν της άρεσαν» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη. 

Σήμερα, με ιστορίες, φωτογραφίες και στίχους που αγαπά να διαβάζει παρουσίασε το φως του Παύλου: «Ήθελε να γίνει συγγραφέας και έγραφε με το ψευδώνυμο Παύλος Αστέρης. Και το πρώτο του διαβατήριο, επάγγελμα "συγγραφεύς" είχε» θα πει.  

«Να εδώ χορεύει ζεϊμπέκικο» λέει η Μελίνα δείχνοντας μια φωτογραφία του αδερφού της. «Του άρεσε το ρεμπέτικο. Το θεωρούσε ροκ. Αλλά τον θυμάμαι από μικρό, να ακούει ροκ μουσική... Όταν φεύγει κάποιος, έτσι όπως έφυγε ο αδερφός μου, ξεδιπλώνεται όλη η αλήθεια και γίνεται πιο έντονη. Θέλω να θυμούνται τον Παύλο για την γνησιότητά του και το ταλέντο του, είτε αυτό αφορούσε στην ποίηση, είτε στο ροκάδικο κομμάτι του. Αυτό που έκανε, να το αγκαλιάζουν με αγάπη. Κάπως το λέει ωραία ο Πουλικάκος: "Έδωσε απλόχερα την ίδια του τη ζωή, για τη ζωή"».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

Φωτό: από βίντεο στο YouTube 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS