ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντρικό Άρωμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρει, αλλά βαριέται να μάθει

Δεν θέλετε να σας τραβάει από τη μύτη μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Γι' αυτό προτρέψτε τον να διαβάσει για το πιο πολύτιμο, αόρατο αξεσουάρ του.

Αντρικό Άρωμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρει, αλλά βαριέται να μάθει

Το άρωμα, αποδεδειγμένα, ολοκληρώνει ιδανικά μια εμφάνιση και συμβάλλει στην γοητεία και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας. Παρ’ όλα αυτά, οι άντρες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί απέναντί του, ενώ οι γυναίκες στηρίζουν με πάθος αυτή την τόσο ιδιαίτερη βιομηχανία. Μάλιστα, τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το 80% των αντρών δεν χρησιμοποιεί συστηματικά άρωμα ή κολόνια. Οι περισσότεροι που έχουν εντάξει το άρωμα στην ζωή τους ή έχουν πίσω τους έναν πατέρα που τους μύησε στον κόσμο αυτό ή βρίσκονται με μια γυναίκα που φροντίζει για την ανανέωσή του.

Ο κύριος λόγος που οι άντρες δεν δείχνουν προτίμηση στα αρώματα είναι ότι δεν έχουν αρκετές γνώσεις γι’ αυτά και φοβούνται την υπερβολική χρήση τους. Τρέμουν μήπως κάνουν λάθος εφαρμογή και μυρίζουν από μακριά. Λογικό. Οι άντρες απεχθάνονται και τις υπερβολές και τα λάθη. Προτιμούν να κινούνται σε γνώριμα νερά. Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε το τοπίο των αρωμάτων, να σας βοηθήσουμε να τα επιλέγετε με ακρίβεια και να σας δείξουμε πώς θα το φοράτε σωστά έτσι ώστε να απολαμβάνετε μόνο τα πλεονεκτήματά τους.

Τι είναι τα αρώματα;

Τα αρώματα είναι εμπνευσμένες συνθέσεις από πρώτες ύλες που προέρχονται από φυσικές ή συνθετικές πηγές. Ουσιαστικά είναι αρωματικά έλαια που ενώνονται με κάποιον διαλύτη, συνήθως αλκοόλ, δημιουργώντας ένα οσφρητικό αποτέλεσμα που έχει την ιδιότητα να μυρίζει διαφορετικά πάνω σε κάθε δέρμα. Αυτό, πρέπει να το έχετε πάντα κατά νου. Μπορεί να μυρίσετε ένα άρωμα σε έναν φίλο σας και να μην σας αρέσει καθόλου, και πάνω στο δικό σας δέρμα να αναδίδεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και να σας ενθουσιάσει. Γι΄ αυτό πρέπει, πάντα, να επιλέγετε το άρωμα μετά από δοκιμή πάνω σας.

Οι γυναίκες έλκονται από τα αρώματα

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά ένα άρωμα μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια μιας γυναίκας. Οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητες μύτες από τους άντρες. Οι άντρες από την άλλη έχουν ως δυνατή αίσθηση την όραση και ανταποκρίνονται καλύτερα στα οπτικά ερεθίσματα. Οι γυναίκες, όμως, δεν έχουν μόνο δυνατές μύτες αλλά, παράλληλα, μια όσφρηση που είναι δημιουργημένη έτσι ώστε να αναγνωρίζει αμέσως τις αντρικές ορμόνες, γνωστές ως φερομόνες. Τα αρώματα που απευθύνονται στους άντρες είναι ενισχυμένα με φερομόνες, για να μπορούν να δημιουργούν μια ιδιαίτερη οσφρητική εμπειρία στο άλλο φύλο. Δεν είναι λοιπόν καθόλου συμπτωματικό που οι γυναίκες έλκονται από τα αρώματα.

Μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα.

Επιπλέον, και για να μην το περιορίσουμε στην ερωτική έλξη που μπορείτε να πετύχετε φορώντας ένα άρωμα, η όσφρηση είναι η πιο δυνατή απ’ όλες τις αισθήσεις. Για να καταλάβετε, θα σας πούμε ότι μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα. Επίσης, η όσφρηση είναι συνδεδεμένη με το συναισθηματικό μέρος του εγκεφάλου, γι’ αυτό και δημιουργεί πιο έντονες αναμνήσεις. Είναι, βέβαιο, ότι ακόμα και αν κάποιος ξεχάσει την μορφή σας, πολύ δύσκολα θα ξεχάσει το άρωμά σας. Με λίγα λόγια, με ένα άρωμα μπορείτε να γίνετε αξέχαστος.Μια μύτη μπορεί να αναγνωρίσει ένα τρισεκατομμύριο μοναδικές οσμές, ενώ τα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις επτά χιλιάδες, διαφορετικά χρώματα.

Τα αρώματα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό συγκέντρωσης ελαίων

  • Eau Fraiche Η πιο ελαφριά εκδοχή αρώματος, με συγκέντρωση 1-3% και διάρκεια που δεν ξεπερνά την ώρα.
  • Eau De Cologne Με συγκέντρωση 2-4%, διάρκεια που φτάνει στις δύο ώρες και αποτέλεσμα φρέσκο και δροσερό που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.
  • Eau De Toilette Με συγκέντρωση ελαίων που φτάνει το 15%, και η έντασή τους μπορεί να ξεπεράσει τις τρεις ώρες.
  • Eau De Parfum Διατηρούνται στο δέρμα ακόμα και οκτώ ώρες και έχουν στην σύνθεση τους 15-20% καθαρό άρωμα.
  • Parfum Με ποσοστό που φτάνει το 30% και διάρκεια που πολλέςφορές αγγίζει το 24ωρο.
Αντρικό Άρωμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρει, αλλά βαριέται να μάθει

Ο κύκλος ζωής του κάθε αρώματος χωρίζεται σε τρία μέρη

  • Νότες κορυφής: τις αντιλαμβάνεστε με τον πρώτο ψεκασμό. Είναι συνήθως απαλές νότες λουλουδιών ή φρούτων και διαρκούν πάνω στο δέρμα από δεκαπέντε λεπτά έως δύο ώρες.
  • Νότες βάσης: περιλαμβάνουν πιο έντονα αρώματα από λουλούδια με πιο χαρακτηριστική οσμή, μπαχάρια ή ακόμα και υλικά σαν το γρασίδι. Αποτελούν την καρδιά του αρώματος, αναδίδονται μετά τις νότες κορυφής και διαρκούν από τρεις μέχρι πέντε ώρες.
  • Νότες βάσης που διαρκούν από πέντε μέχρι δέκα ώρες: καθορίζουν σημαντικά το άρωμα και περιλαμβάνουν συστατικά όπως το σανταλόξυλο, το vetiver, τον καπνό ή το musk, που είναι ακόμα πιο μεστά, έντονα και χαρακτηριστικά.

Πώς να επιλέξετε σωστά το άρωμά σας

Όπως προείπαμε, δεν πρέπει ποτέ να επιλέξετε ένα άρωμα τυφλά επειδή κάπου, κάποτε το είχατε μυρίσει σε κάποια άλλη επιδερμίδα. Τα αρώματα, ενώνονται με την φυσική μυρωδιά μας και διαφοροποιούνται αναλόγως. Το καλύτερο, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα πολυκατάστημα και να δοκιμάσετε κάποιες συνθέσεις.

  • Αποφύγετε να δοκιμάσετε πολλά αρώματα την ίδια μέρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τέσσερα αρώματα είναι υπεραρκετά για να μην πάθετε οσφρητική σύγχυση.

  • Το άρωμα πρέπει να το δοκιμάσετε πάνω στο δέρμα σας. Αποφύγετε τα χάρτινα testers που θα σας προτείνουν.

  • Το καλύτερο σημείο για να εφαρμόσετε το άρωμα είναι το πίσω μέρος των καρπών σας.

  • Μην τρίβετε το άρωμα πάνω στην επιδερμίδα σας, θα αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

  • Ανάμεσα στις δοκιμές, καθαρίζετε την όσφρησή σας μυρίζοντας κάτι έντονο, όπως είναι ο καφές ή το τσάι.

  • Μην βιαστείτε να αποφασίσετε. Περάστε κάποιες ώρες με το άρωμα πάνω στο δέρμα σας.

  • Ζητήστε την γνώμη των οικείων σας, αλλά μη μείνετε μόνο σε αυτήν.

  • Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα άρωμα, προτιμήστε την μικρή συσκευασία, ακόμα και αν δεν είναι πιο οικονομική. Το άρωμα δεν έχει άπειρο χρόνο ζωής και πρέπει να είστε 100% σίγουροι ότι θα μοιραστείτε μαζί του την καθημερινότητά σας για να αγοράσετε τα 75 ή τα 100ml.

Πώς να εφαρμόζετε το άρωμα

Το άρωμα δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό σε απόσταση που ξεπερνά το μισό μέτρο. Αυτό, είναι εξαιρετικά ενδεικτικό για να υπολογίσετε τους ψεκασμούς. Εφαρμόστε το πάντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Τα σημεία που αναδεικνύουν καλύτερα ένα άρωμα είναι τα πιο θερμά του σώματος: το στήθος, ο λαιμός, το εσωτερικό μέρος των αγκώνων, οι ώμοι και οι καρποί. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ψεκάσετε ταυτόχρονα όλα τα σημεία. Στην περίπτωση, μάλιστα, που πρόκειται για την πρώτη σας επαφή με το άρωμα, καλό είναι να περιοριστείτε σε ένα μόνο σημείο για να το συνηθίσετε. Δεν χρειάζεται, επίσης, να τρίψετε το άρωμα πάνω στο δέρμα σας. Το αντίθετο. Ψεκάστε και αφήστε να αναδυθεί με τον τρόπο που ξέρει. Σε καμιά περίπτωση, μην ψεκάζετε άρωμα πάνω στα ρούχα σας και γιατί υπάρχει περίπτωση να τα λεκιάσετε και γιατί, σίγουρα, θα προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό, οσφρητικό αποτέλεσμα που μπορεί να μην σας ικανοποιεί. Τέλος, να σας θυμίσουμε ότι καλό είναι να μην φοράτε, ταυτόχρονα, διαφορετικά αρώματα. Οι περισσότερες, αρωματικές σειρές είναι εμπλουτισμένες με after shave και shower gel, που -όταν λειτουργούν συνδυαστικά- απογειώνουν το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τα.

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.