ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Wow! Που μπορώ να βρω μία τέτοια πετσέτα;». To brand Anaskela σε κάνει να αναφωνείς ακριβώς αυτό

Αυτή είναι η εταιρία που έχει βάλει στοίχημα να φτιάξει την πιο ελαφριά, χρηστικη και στιλάτη πετσέτα που θα δεις ποτέ σε παραλία.

«Wow! Που μπορώ να βρω μία τέτοια πετσέτα;». To brand Anaskela σε κάνει να αναφωνείς ακριβώς αυτό

Μία φορά και έναν καιρό, στη μεγάλη Αθήνα, ήταν δύο παιδικές φίλες, η Μelissa και η Jana. Μεγάλωναν μαζί, πλάι-πλάι, και όταν τα χρόνια πέρασαν και από μικρά κορίτσια έγιναν νέες, ενήλικες γυναίκες άρχισαν να ταξίδευουν παρέα σε όλα τα ελληνικά νησιά. Είναι εκείνη η απέραντη, γαλάζια θάλασσα και ο πεντακάθαρος, φωτεινός ήλιος της καλοκαιρινής Ελλάδας, που λέγεται ότι όμοιος του δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο, που γέννησε την έμπνευση για μία σειρά από πετσέτες παραλίας, οι οποίες δεν θα μοιάζουν με καμία άλλη που έχουμε χρησιμοποιήσει ως τώρα. Η πιο ελαφριά, η πιο χρηστική, η πιο στιλάτη πετσέτα που υπάρχει. Η Anaskela.

Σήμερα οι δυο τους έχουν κάνει πραγματικότητα το όραμα τους και πλέον το brand τους με το ιδιαιτέρο και διασκεδαστικό όνομα που παραπέμπει σε ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπεία πάνω στην άμμο είναι γεγονός. Σκοπός του να δώσει μία νέα διάσταση στη λειτουργικότητα και την άνεση που είναι σε θέση να μας προσφέρει μία πετσέτα παραλίας, αλλά και να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού όλες οι πετσέτες της εταιρίας Anaskela είναι κατασκευασμένες από μια μικροΐνα φτιαγμένη με επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια. Την ίδια στιγμή δεν τυπώνονται συμβατικά, αλλά ψηφιακά θέλοντας να αφήσουν το λιγότερο δυνατό αποτύπωμα στον πλανήτη.

Πριν το καλοκαίρι πάρει για τα καλά μπροστά η Μelissa και η Jana, που βρίσκονται πίσω δημιουργία αυτού του ευφάνταστου brand, είναι εδώ για να μας πουν την ιστορία του.

-Πείτε μας μερικά λόγια για την δημιουργία του brand Αnaskela και την ιστορία του;

Η Anaskela δημιουργήθηκε από δύο παιδικές φίλες, εμένα και την Jana. Μεγαλώσαμε στην Αθήνα και έχουμε περάσει μαζί όμορφα και ανέμελα καλοκαίρια ως παιδιά, έφηβες και τελικά ως νεαρά ενήλικα κορίτσια στα ελληνικά νησιά. Δέκα χρόνια μετά (ή και λίγο παραπάνω), με τις οικογένειες μας πια, η Jana ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και εγώ ζω στο Κατάρ. Και ενώ η ζωή μας χώρισε γεωγραφικά, εμείς καταφέραμε να μείνουμε καλές φίλες και να εξελιχθούμε επαγγελματικά, πάντα η μία δίπλα στην άλλη! Η Jana εργάστηκε στον κόσμο της μόδας πολυτελείας, πιο πρόσφατα με τον οίκο Christian Louboutin, ενώ εγώ απέκτησα τεράστια εμπειρία στις πωλήσεις και την εφοδιαστική. Συχνά ονειρευόμασταν να δημιουργήσουμε κάτι μαζί και τον Ιούνιο του 2018, ενώ ήμουν στη Σκιάθο, πήρα τηλέφωνο την Jana με μια ιδέα για μια πετσέτα που χρειαζόμουν, αλλά δεν υπήρχε!Και κάπως έτσι γεννήθηκε η πιο ελαφριά, χρηστική και στυλάτη πετσέτα, η Anaskela!

-Ο σχεδιασμός και η παραγωγή πετσετών για τη θάλασσα είναι ένα πεδίο αρκετά εξειδικευμένο. Πώς το επιλέξατε;

Το επιλέξαμε από αναγκαιότητα. Χρησιμοποιούσα λεπτές πετσέτες για το γυμναστήριο, που ήταν τέλειες καθώς αναδιπλώνονταν στην παλάμη του χεριού μου και ήταν εξαιρετικά απορροφητικές. Έτσι σκέφτηκα γιατί να μην κάνουμε μία πετσέτα μεγαλύτερη, και να τη σχεδιάσουμε για την παραλία αντί για το γυμναστήριο. Σαν μαμά ήξερα ότι μία τέτοια πετσέτα θα είναι πολύ χρήσιμη όταν ταξιδεύεις με παιδιά και ειδικά όταν πας στην παραλία όπου το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να κουβαλάς μια ογκώδη βρεγμένη πετσέτα. Πήρα τηλέφωνο την Jana και κυριολεκτικά μέσα σε λίγες μέρες πιάσαμε δουλειά. Επίσης επειδή είμαστε και οι δύο αφοσιωμένες στο περιβάλλον και στο να διατηρήσουμε τις παραλίες και τον ωκεανό καθαρό, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι τα υλικά και η διαδικασία θα ήταν σύμφωνα με αυτές τις αξίες.

Θέλω να σου πω ότι όταν σκεφτήκαμε την πετσέτα Anaskela, οραματιστήκαμε μια travel πετσέτα πολλαπλής χρήσης. Η έννοια της ταξιδιωτικής πετσέτας είναι ότι αγοράζεις μία και τη χρησιμοποιείς στη θάλασσα, στη yoga, στον διαλογισμό, σε ένα πικνικ στο πάρκο, σε μία εκδρομή στο βουνό ή και ένα Σαββατοκύριακο με ιστιοπλοϊκό.

«Wow! Που μπορώ να βρω μία τέτοια πετσέτα;». To brand Anaskela σε κάνει να αναφωνείς ακριβώς αυτό
Χρησιμοποιούσα λεπτές πετσέτες για το γυμναστήριο, που ήταν τέλειες καθώς αναδιπλώνονταν στην παλάμη του χεριού μου και ήταν εξαιρετικά απορροφητικές. Έτσι σκέφτηκα γιατί να μην κάνουμε μία πετσέτα μεγαλύτερη, και να τη σχεδιάσουμε για την παραλία αντί για το γυμναστήριο.

- Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το όνομα Anaskela;

Ζώντας στο εξωτερικό θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι η επωνυμία μας θα είχε σύνδεση με την Ελλάδα και έτσι όταν η λέξη Anaskela αναφέρθηκε στις συζητήσεις μας, ξέραμε ότι ταιριάζει τέλεια σε αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε. Μας άρεσε που σαν όνομα είναι αρκετά κυριολεκτικό αλλά όχι τόσο σοβαρό; διασκεδάζουμε να δουλεύουμε μαζί, να είμαστε δημιουργικές και νιώσαμε ότι το όνομα αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς.


-Πώς γίνεται η κατασκευή και ο σχεδιασμός των προϊόντων σας;

Τα σχέδια είναι δικά μας και έμπνευση παίρνουμε από το φυσικό περιβάλλον μας. Για παράδειγμα, η συλλογή Geometria εμπνεύστηκε από τις παραλλαγές της θάλασσας. Συνεργαζόμαστε με δύο σχεδιαστές, οι οποίοι δίνουν ζωή στις ιδέες μας. Η δημιουργία του σχεδίου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας και το απολαμβάνουμε και οι δύο πάρα πολύ!

Το ύφασμα μας κατασκευάζεται με επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι αρκετά τεχνικός, αλλά με απλά λόγια: Τα μπουκάλια PET (πλαστικά) συλλέγονται, καθαρίζονται και διασπώνται σε σφαιρίδια που στη συνέχεια λιώνουν και γίνονται ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του υφάσματος μας.

Σε αντίθεση με τη συμβατική εκτύπωση που απαιτεί μεγάλες ποσότητες χρωστικών για την επίτευξη μιας σωστής εκτύπωσης και επίσης παράγει πολλά λύματα (τα οποία τελικά καταλήγουν να μολύνουν τις υδάτινες οδούς, τις λίμνες, τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας), οι πετσέτες Anaskela εκτυπώνονται ψηφιακά, η οποία είναι η πιο βιώσιμη επιλογή επειδή οι χρωστικές δεν περιέχουν διαλύτες και ψεκάζονται πάνω στο χαρτί μεταφοράς σε ένα λεπτό στρώμα. Αυτό σημαίνει ότι το χαρτί μεταφοράς μπορεί να ανακυκλωθεί, δεν απορρίπτονται λύματα και η κατανάλωση νερού είναι πολύ χαμηλή.

Συχνά ονειρευόμασταν να δημιουργήσουμε κάτι μαζί και τον Ιούνιο του 2018, ενώ ήμουν στη Σκιάθο, πήρα τηλέφωνο την Jana με μια ιδέα για μια πετσέτα που χρειαζόμουν, αλλά δεν υπήρχε!Και κάπως έτσι γεννήθηκε η πιο ελαφριά, χρηστική και στυλάτη πετσέτα, η Anaskela!

- Ποια υλικά συνήθως χρησιμοποιούνται για την δημιουργία μίας πετσέτας;

Η πετσέτα μας είναι μια μικροΐνα φτιαγμένη με επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια. Επιλέξαμε αυτόν τον συγκεκριμένο συνδυασμό γιατί όχι μόνο κρατά τα πλαστικά μπουκάλια μακριά από τις χωματερές και έξω από τον ωκεανό - αλλά πληροί και τα κριτήρια λειτουργίας μας; κάνει την πετσέτα εξαιρετικά απορροφητική, ελαφριά και συμπαγή.

-Είναι οι εικόνες από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των προϊόντων σας;

Εννοείται! Το ότι ζούμε μακριά από την Ελλάδα μας έχει κάνει να νοσταλγούμε τη φύση, το κλίμα και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της. Η θάλασσα, η άμμος, τα βράχια, ένας μικρός απομονωμένος όρμος, ένα μοναχικό ελαιόδεντρο σε έναν λόφο - με αφηρημένο τρόπο, όλα τα στοιχεία και οι αναμνήσεις που έχουμε από την Ελλάδα υπάρχουν στα μοτίβα μας. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες όταν η Jana βρίσκεται στο βροχερό Ηνωμένο Βασίλειο και τους καλοκαιρινούς μήνες όταν είμαι στο Κατάρ με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την ανυπόφορη ζέστη, μας αρέσει να σκάβουμε φωτογραφίες από την Ελλάδα για έμπνευση, πολλές από τις οποίες μπορείτε να δείτε και στα κοινωνικά μας μέσα!

- Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του brand σας;

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα των προϊόντων μας βρίσκονται πίσω από όλα όσα κάνουμε.

Σε αντίθεση με τη συμβατική εκτύπωση που απαιτεί μεγάλες ποσότητες χρωστικών για την επίτευξη μιας σωστής εκτύπωσης και επίσης παράγει πολλά λύματα (τα οποία τελικά καταλήγουν να μολύνουν τις υδάτινες οδούς, τις λίμνες, τις θάλασσες και τους ωκεανούς μας), οι πετσέτες Anaskela εκτυπώνονται ψηφιακά, η οποία είναι η πιο βιώσιμη επιλογή επειδή οι χρωστικές δεν περιέχουν διαλύτες και ψεκάζονται πάνω στο χαρτί μεταφοράς σε ένα λεπτό στρώμα.

-Σε ποια μεγέθη μπορεί να βρει κανείς τις πετσέτες σας;

Η συλλογή Geometria διατίθεται σε 180x90εκ και η συλλογή Geometria Kids διατίθεται σε 120x80εκ. Αγοράζονται με μία επαναχρησιμοποιήσιμη βαμβακερή θήκη η οποία εκτός απο θήκη για την πετσέτα χρησιμεύει σαν τσαντάκι για κλειδιά, αντιλιακό, πορτοφόλι,γυαλιά! Οι πετσέτες της συλλογής Under the Palms είναι 160x90εκ.

-Τι θα θέλατε ιδανικά να ρωτάνε στην παραλία κάποιον ή κάποια που είναι ξαπλωμένος/η σε μία πετσέτα Anaskela;

WOW! Πού μπορώ να αγοράσω μία τέτοια πετσέτα;;!;!;!

-Tι είναι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο επιχειρηματικά στην μετά-κορονοϊού εποχή;

Είναι τόσες πολλές οι ανησυχίες! Αν θα επηρεαστούν οι συνεργάτες μας ,οι σχεδιαστές και τα καταστήματα. Θέλουμε να τους υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο - και από τη δική μας πλευρά να βασιστούμε στην υποστήριξή τους.

Επίσης, εάν οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών πρέπει να αυξήσουν τις τιμές τους για να μην επηρεαστούν οικονομικά , αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή μας.

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας- ας ελπίσουμε απλώς ότι θα ξεπεραστεί η πανδημία και η ζημιά στις επιχειρήσεις μπορεί να αποκατασταθεί.

Η θάλασσα, η άμμος, τα βράχια, ένας μικρός απομονωμένος όρμος, ένα μοναχικό ελαιόδεντρο σε έναν λόφο - με αφηρημένο τρόπο, όλα τα στοιχεία και οι αναμνήσεις που έχουμε από την Ελλάδα υπάρχουν στα μοτίβα μας.

-Nα περιμένουμε νέες κυκλοφορίες μέσα στο καλοκαίρι;

Ναι! Η συλλογή ss2020 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο με τη σειρά Geometria Kids και τον Μάιο λανσάραμε τη συλλογή Under the Palms. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλευούμε τις νέες συλλογές για το 2021… οπότε μείνετε συντονισμένοι!

-Που μπορεί να αγοράσει κανείς τις πετσέτες Anaskela;

Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να μας βρείτε στα Εξάρχεια και την Κηφισιά στα καταστήματα Living Green, αλλά και στο κατάστημα Kalokairi στη Σκιάθο που μας πίστεψε και μας υποστήριξε απο το ξεκίνημα μας. Και φυσικά όλοι μπορούν να παραγγείλουν πετσέτες Anaskela μέσω της ιστοσελίδας μας www.anaskela.com με παράδοση σε όλη την Ελλάδα!

Σας ευχόμαστε ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι και αν αποφασίσετε να αποκτήσετε μία πετσέτα Anaskela θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες απο τις διακοπές σας στο λογαριασμό μας στο instagram @_anaskela_ !

Η συλλογή Geometria διατίθεται σε 180x90εκ και η συλλογή Geometria Kids διατίθεται σε 120x80εκ. Αγοράζονται με μία επαναχρησιμοποιήσιμη βαμβακερή θήκη η οποία εκτός απο θήκη για την πετσέτα χρησιμεύει σαν τσαντάκι για κλειδιά, αντιλιακό, πορτοφόλι,γυαλιά.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Φεβ 2023

Stefania Vaidani: Ένα ελληνικό label με επώνυμες φαν

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια αποτυπώνει την αγάπη της για τη μόδα και τα ταξίδια στις βιώσιμες δημιουργίες της.

30 Ιαν 2023

240791 by Eleni Kavvada: Ένα νέο ελληνικό brand με αυθεντικό όραμα και ανατρεπτική δημιουργικότητα

Θεατρικότητα, εκφραστική δύναμη και couture δεξιοτεχνία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της πρωτοεμφανιζόμενης Ελένης Καββάδα.

Περισσότερα από

Made in Greece

21 Δεκ 2022

Laviate | Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο ελληνικό brand με την ξεχωριστή αισθητική και το ιδιαίτερο όνομα

Με ευαισθησία και φαντασία δύο ταλαντούχες αδελφές, μας καλωσορίζουν στο παραμυθένιο σύμπαν του ελληνικού βιώσιμου fashion label.

08 Δεκ 2022

Θεσ/νίκη: Νεαρό ζευγάρι εφηύρε και εμπορεύεται τα δικά του επιτραπέζια παιχνίδια

Με τα παιχνίδια μαθαίνουν παιδιά και γονείς μαζί, διασκεδάζοντας παρέα.

08 Δεκ 2022

"The Dreamers Point": το ρυζόγαλο της Χαλκιδικής που σε κάνει να ονειρεύεσαι

Το "ρυζόγαλο της Ελένης" παρασκευάζεται στην Αρναία με γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Όρους.

07 Δεκ 2022

Mia Papa: Ένα ελληνικό brand με οικουμενικές επιρροές.

Σοφιστικέ συλλογές από πολύτιμο μετάξι που υπακούουν στην conscious seasonless φιλοσοφία διότι η πραγματική πολυτέλεια ισοδυναμεί με την αειφορία και τις ηθικές παραγωγικές διαδικασίες.

07 Δεκ 2022

Klotho: Η πρώτη χειμερινή συλλογή του ελληνικού fashion label είναι εδώ

Κομψά fashion pieces φέρνουν το resort πνεύμα του brand στην καρδιά του χειμερινού στυλ.

28 Νοε 2022

Μια σύγχρονη "Πηνελόπη" επαναφέρει στο προσκήνιο την τέχνη της υφαντικής

Ο αργαλειός επανέρχεται- το αποδεικνύει με τα επιδέξια χέρια της η Μερόπη Βερβέρη στη Θεσσαλονίκη.

19 Οκτ 2022
19 Οκτ 2022

Αλεξάντρ Ντεσπλά: "Θέλω να γράψω μουσική για μία ελληνική ταινία"

Ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής ("Shape of Water", "The Grand Budapest Hotel") που έχει ρίζες ελληνικές θα εμφανιστεί αύριο στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσ/νικης.

01 Οκτ 2022

Το Anthophile Vintage θα σε κάνει να αγαπήσεις τα vintage ρούχα

H Νικολέττα Στρελτσόβα, ιδρύτρια του brand, μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της vintage μόδας.

22 Σεπ 2022

"Seraglio/Σαράι": Ρεμπέτικα στον λευκό καμβά στη νέα συλλογή Zeus & Dione

Σκιές, φιγούρες, αντανακλάσεις ξυπόλητων ηρώων που ζωντανεύουν στο φως και ρεμπέτικα τραγούδια που μιλούν για μια κρυφή αγάπη, εμπνέουν τη συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας ‘22-23 της Zeus+Δione.