ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί τα κολάν PCP πουλάνε σαν τρελά από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη;

H PCP, η Πέλλα Χριστίνα Παπαχρήστου δηλαδή, κάνοντας έρευνα στην δεκαετία του '80 για ένα διαφημιστικό, έπεσε πάνω στην ιδέα που θα την έκανε σχεδιάστρια μόδας.

Γιατί τα κολάν PCP πουλάνε σαν τρελά από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη;

Γιατί τα κολάν PCP πουλάνε σαν τρελά από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη;

Η Πέλλα Χριστίνα Παπαχρήστου είχε μια ιδέα, εκεί στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης που περπατούσε μια μέρα. «Η ιστορία των PCP ξεκινάει τρία χρόνια πίσω όταν εργαζόμουν ως βοηθός γνωστού ενδυματολόγου της τηλεόρασης. Σε ένα διαφημιστικό που κάναμε για την Ηellas online, το σκηνικό διαδραματιζόταν στα 80s και για δύο εβδομάδες διάβαζα, έψαχνα, άκουγα τα πάντα που είχαν να κάνουν με αυτή την εποχή, με αποτέλεσμα να με συνεπάρει. Έφτιαξα τα κολάν για το διαφημιστικό και μετά ξεκίνησα να τα φοράω με αποτέλεσμα όλοι να με ρωτάνε από που τα πήρα. Κάναμε μια φωτογράφηση για την πτυχιακή μου όπου είχα δώσει τα leggings και κάπως έτσι τα είδε ο πρώτος πελάτης με τον οποίο ξεκινήσαμε συνεργασία, το Εlegance Plus στην Τσιμισκή» μου λέει. Η λαμπερή δεκαετία του ογδόντα ήταν η έμπνευση, τότε που το κολάν λύκρα, η ψεύτικη γούνα, τα άσπρα αθλητικά και η κορδέλα στα μαλλιά με περμανάντ αποτελούσαν μια άρτια ενδυματολογική δήλωση. Αυτή η ενδυματολογική δήλωση έχει κερδίσει πόντους μέσα στα χρόνια, δεν έχει χάσει διόλου από την αρχική αξία της και έχει καθιερωθεί στο «κλασσικό» κομμάτι steet style. Δικαίως.

-Ποια η σχέση σου με το ρούχο; Είμαστε τρίτη γενιά πάνω στο ρούχο. Όλα ξεκίνησαν από τον παππού 60 χρόνια πριν το 1955, ο οποίος είχε μια εταιρεία που κατασκεύαζε πανωφόρια. Μετά συνέχισε ο πατέρας μου με τον αδελφό του και τώρα είμαστε εγώ με τον αδελφό μου.

-Γιατί εστιάσατε στο κολάν; Γιατί αγαπάμε το glitter, αγαπάμε τις γυναικείες καμπύλες και ήταν ένα προϊόν το οποίο έλειπε από την αγορά σε αυτή την αναβαθμισμένη μορφή. Τι ιδανικότερο λοιπόν από τα #pcpleggings τα οποία συνδυάζουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Βέβαια, δεν έχουμε μείνει μόνο σε αυτό. Φέτος για τρίτη χρονιά συνεχίζουμε και με το γυναικείο και ανδρικό μαγιό. Θα κυκλοφορήσει και μια capsule women’s collection S/S 2016 ενώ από το φθινόπωρο θα διατίθεται και η ready-to-wear συλλογή με πολλά ιδιαίτερα και αποκλειστικά κομμάτια.

-Πως θα περιγράφατε το κολάν; Ως ρούχο ή αξεσουάρ; Ως ρούχο, γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί αξεσουάρ. Στα #pcpleggings μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από τα 100 plus χρώματα και 30 plus σχέδια, να «πατήσεις» και να δημιουργήσεις ολόκληρα outfit. Πιο casual το πρωί για την δουλειά ή τη βόλτα σου, πιο αθλητικό για τις δραστηριότητες σου και πιο σικ και στιλάτο για το βράδυ.

-Ποια είναι η φιλοσοφία των PCP κολάν; «Είμαστε τα κουλ παιδιά των 80s και αυτή είναι η καινούργια εποχή του πάρτι» και «Ας διαδόσουμε το κίνημα “Η αναρχία του glittet” σε όλο τον πλανήτη».

-Ήμουν στο φαρμακείο Placebo της Γλυφάδας προχθές και μου έλεγαν ότι τα κολάν σας πουλάνε σαν ζεστά κουλουράκια. Πόσο χαρούμενους σας κάνει αυτό; Σίγουρα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους γιατί αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια και η δημιουργικότητα που βάζουμε σε αυτό το εγχείρημα αποδίδει και ότι ο κόσμος, τα #pcpinia όπως τα αποκαλούμε, έχει αγκαλιάσει το προϊόν και το προτιμάει σε μια περίοδο όπου για να ικανοποιήσεις τον καταναλωτή είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Η ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση και το after sales service είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν την δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα.

-Πότε επιβάλλεται να φορεθεί ένα κολάν και πότε απαγορεύεται; Δεν υπάρχουν do και dont’s. Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε την κατάλληλη εμφάνιση για κάθε περίσταση.

-Σε ποια Ελληνίδα θα χαρίζατε ένα κολάν σας και γιατί; Αν μπορούσαμε θα χαρίζαμε σε όλες τις Ελληνίδες από ένα γιατί στα μάτια μας είναι όλες μοναδικές, τις αγαπάμε και θα θέλαμε να τις δούμε γεμάτες αυτοπεποίθηση μέσα στα shiny #pcpleggings τους.

Facebook PCP

www.pcpclothing.com

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.