0
SHARES

Συναντήσαμε τις δημιουργούς του Park House στο showroom τους στο Χαλάνδρι, μετά από ένα καθόλα τυπικό κάλεσμα για να φιλοξενηθούμε ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της Φαίδρας Κατσάμπα και της Γιασεμής Πέρου από τη χειμερινή συλλογή F/W 2015-16. Ένα ζεστό καλωσόρισμα, ένα πυρακτωμένο τζάκι και μία κούπα από ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί ήταν αρκετά για να μετατρέψουν το απόγευμά μας σε μία απολαυστική εμπειρία με εορταστική ατμόσφαιρα και δημιουργικό κλίμα.

Park house labels

Κάθε τσάντα και ένα διαφορετικό όνομα, κάθε σχέδιο και μία διαφορετική έμπνευση, κάθε σχήμα και μία διαφορετική λειτουργία για κάθε στιλ. Κάπως έτσι μας περιγράφει με ενθουσιασμό η Γιασεμή τις χειροποίητες δερμάτινες τσάντες της νέας συλλογής Idem της Park House. Την ακολουθούμε στο χώρο, περιεργαζόμαστε τα υλικά και παρατηρούμε τις εναλλασσόμενες υφές τους που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στις μίνιμαλ φόρμες των backpacks, shoulder bags, clutches και totes. Το όνομα της συλλογής εξάλλου, που στα λατινικά σημαίνει “κάτι που είναι για όλους”, μαρτυρά από πριν το basic ύφος, τον industrial χαρακτήρα, τις απλές γραμμές και τις αρχέτυπες φόρμες των δημιουργιών του ταλαντούχου σχεδιαστικού διδύμου.

Ακολουθώντας τη βασική αρχιτεκτονική αρχή του “form follows function”, η Φαίδρα και η Γιασεμή δημιουργούν με όρεξη, εξελίσσουν το brand -που έχει ήδη επιτυχημένη 3ετή παρουσία στην ελληνική αγορά- τους σύμφωνα με τις ανάγκες του αγοραστικού τους κοινού και κάνουν όνειρα να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού.

Ένα από τα best selling Park house σχέδια, η Snatch tote (185€).

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μόδα;

Φαίδρα: Είχα πάντα μανία με το στιλ και τη μόδα. Διάβαζα συνέχεια περιοδικά μέχρι που αποφάσισα να αφήσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία και να μετακομίσω στο Μιλάνο για να σπουδάσω ενδυματολόγία στο Istituto Marangoni. Κάπως έτσι αποδέχτηκα ότι η μόδα είναι ο έρωτας της ζωής μου.

Γιασεμή: Εγώ προέρχομαι από τον χώρο της αρχιτεκτονικής. Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο και Βιομηχανικό σχέδιο στο Μιλάνο. Η ενασχόληση μου με τη μόδα ξεκίνησε μέσα από το σχέδιο. Όταν δούλευα στη Νέα Υόρκη είχα αναλάβει το σχεδιασμό των καταστημάτων Max Mara, Emilio Pucci, Tods και Marni. Έτσι γοητεύτηκα κι εγώ από το χώρο της μόδας.

Πώς δέσατε σαν σχεδιαστικό δίδυμο;

Είμαστε χρόνια κολλητές. Ήταν όνειρο ζωής να δουλέψουμε μαζί και το κάναμε μέσα από την Park House!

Είμαστε χρόνια κολλητές. Ήταν όνειρο ζωής να δουλέψουμε μαζί και το κάναμε μέσα από την Park House!

Πώς σκεφτήκατε το όνομα του brand;

Park House ονομαζόταν η οικογενειακή φάρμα της Μυρτώς Λούπα, που μέχρι πρότινος ήταν μέρος της ομάδας μας. Μας άρεσε πάρα πολύ σαν όνομα και οπτικά πάνω στην τσάντα σαν logo και ηχητικά. Έκτοτε έγινε το trade mark μας. Εξάλλου μια φάρμα έχει στοιχεία όπως η απλότητα, η φυσικότητα, η ποιότητα και η πολυτέλεια. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν και το brand μας.
 

Ποιους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές ξεχωρίζετε και γιατί;

Από ξένους οίκος τον Celine και τον Jil Sander για την απλότητα και τη διαχρονικότητα τους. Από Έλληνες σχεδιαστές ξεχωρίζουμε τον Άγγελο Μπράτη για τον τρόπο που παίζει με το φως και τη σκιά –όπως λέει και ο ίδιος- και τη Χριστίνα Οικονόμου για τις γεωμετρίες της.
 

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα σχέδια σας;

Από τα ταξίδια μας, από την καθημερινότητα μας, από τους ανθρώπους που συναντάμε, από τις ανάγκες που παρατηρούμε ότι μπορεί να έχει κάθε γυναίκα, από την τέχνη, από την αρχιτεκτονική, από το αστικό τοπίο. Η Αθήνα επίσης, στην οποία ζούμε είναι πάντα πηγή έμπνευσης.

Ταξιδεύετε συχνά για τη δουλειά σας;

Τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας. Βλέπουμε εικόνες, υιοθετούμε διαφορετικές κουλτούρες, ενημερωνόμαστε πάνω στη μόδα. Από τα ταξίδια μας αντλούμε έμπνευση για τις συλλογές μας.

Αγαπημένα blogs, sites και eshops;

Από sites και e-shops ξεχωρίζουμε τα εξής: net-a-porter.com, wwd.com, dezeen.com, designboom.com, fashionista.com, stylebubbles.com και wecreateharmony.com. Είμαστε πιστές followers των αγαπημένων μας bloggers : Manrepeller, Gala Gonzalez, Yatzer και The coolhunter.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και το μεγαλύτερο όνειρό σας για τα Park House;

Θα θέλαμε να βγουν τα Park House στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο μας όνειρο είναι να δούμε τις τσάντες μας στις βιτρίνες του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Παρισιού!

 

Info
parkhouse.gr/


 


 


 


 


 


 


 

TAGS