ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα καπέλα της Σπάρτης απευθύνονται σε εκρηκτικές γυναίκες με «ανοιχτή» φιλοσοφία ζωής

Η Σπάρτη Λιναρδάκη σπούδασε στο Παρίσι, έζησε στο Λος Άντζελες, δούλεψε στο Χόλιγουντ και επέστρεψε στην Αθήνα. Τις εμπειρίες της τις έκανε αξεσουάρ και τις φοράει.

Τα καπέλα της Σπάρτης απευθύνονται σε εκρηκτικές γυναίκες με «ανοιχτή» φιλοσοφία ζωής

«Γεννήθηκα στην Σπάρτη» λέει η Σπάρτη Λιναρδάκη και ακούγεται σαν έκο, σαν μία συμπαντική σύμπτωση, από αυτές που κάνουν τις ιστορίες να αποκτούν ενδιαφέρον περιεχόμενο -story telling που λένε και οι νεομαρκετίστες. Η ιστορία της Σπάρτης είναι εξαρχής φινετσάτη σαν την ίδια, αδέσμευτη και ελεύθερη σαν τον αέρα που τη συνοδεύει και στιλάτη σαν τη φιγούρα της.

«Από μικρή είχα μια μεγάλη αγάπη, να δημιουργώ σχέδια κυρίως γεωμετρικά όπου έβρισκα χαρτί. Έτσι ήταν απολύτως φυσικό να στραφώ προς τα καλλιτεχνικά. Σπούδασα στο Παρίσι, graphic design, στη σχολή E.S.A.M. Γύρισα στην Ελλάδα και έγινα art director σε πολλά ελληνικά, lifestyle περιοδικά. Αργότερα πήγα στο Λος Άντζελες όπου έζησα πολλά χρόνια. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και εμπειρίες μου από τα γραφιστικά ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μόδα. Ζώντας στο Λος Άντζελες, όπου ο κινηματογράφος είναι η τοπ ενασχόληση, άρχισα να δουλεύω με κάποιους γνωστούς ενδυματολόγους του χώρου, όπως Ροζάνα Νόρτον, Τζόζεφ Πόρο και Σαλβατόρ Περέζ για ταινίες. Flinstones, Stargate, Power Rangers, Slow Burn με την Τζένιφερ Μπιλς» λέει η Σπάρτη.

Τα καπέλα της Σπάρτης απευθύνονται σε εκρηκτικές γυναίκες με «ανοιχτή» φιλοσοφία ζωής
«Από μικρή είχα μια μεγάλη αγάπη, να δημιουργώ σχέδια κυρίως γεωμετρικά όπου έβρισκα χαρτί.

Σχέδια της έχουν φορεθεί από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, την Λιλ Κιμ, την Τζένιφερ Μπιλς, την Τρέισι Έντμοντ, την Μίλα Γιόβοβιτς, την Πόλα Αμπντούλ, το μουσικό συγκρότημα 3rd Storee. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε τρία τεύχη του περιοδικού InStyle, στην Αμερική, ενώ το 2004 η εταιρία Guess χρησιμοποίησε σχέδιό της για την ετήσια καμπάνια της.

Μια εντυπωσιακή πορεία που σηματοδοτήθηκε από δημιουργική φόρα, έμπνευση, εμπειρίες και δυνατά βιώματα -όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζωή. Απλόχερη, τολμηρή, με πατήματα, με αναμνήσεις και κατακτήσεις που παρακινούν, που γίνονται αφορμή για το επόμενο. Η Σπάρτη πέρασε με επιτυχία στο επόμενο, πάντα κολυμπώντας στην πισίνα των καλλιτεχνικών της ανησυχιών.

«Χρησιμοποιώντας την γραφιστική μου εμπειρία, άρχισα να κάνω αυτά τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά, ethnic σχέδια και δημιουργήθηκε η πρώτη συλλογή μου sparti.handmade».
«Μια μέρα βλέποντας τα μου ήρθε η ιδέα να επέμβω πάνω τους και να τους προσθέσω κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο δικό μου».

-Ποια είναι η ιστορία των καπέλων Sparti handmade;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα καπέλα για προσωπική μου ευχαρίστηση. Ζώντας στο Λος Άντζελες όπου φοριούνται πολύ, απέκτησα και εγώ μια μεγάλη συλλογή, μιας και το καπέλο αποτελεί ένα βασικό αξεσουάρ για μένα. Μια μέρα βλέποντας τα μου ήρθε η ιδέα να επέμβω πάνω τους και να τους προσθέσω κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο δικό μου. Άρχισα να τα ζωγραφίζω και φορώντας τα αισθανόμουν ότι το ένα μου άρεσε πιο πολύ από το άλλο. Η επιβεβαίωση, όμως, ήρθε όταν τα έδειξα στις φίλες μου, οι οποίες αμέσως ενθουσιάστηκαν και ήθελαν να έχουν και αυτές από ένα. Έτσι, σίγουρη ότι τα καπέλα μου αρέσουν, χρησιμοποιώντας την γραφιστική μου εμπειρία, άρχισα να κάνω αυτά τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά, ethnic σχέδια και δημιουργήθηκε η πρώτη συλλογή μου sparti.handmade. Ιδιαιτερότητα της δουλειάς μου είναι η τεχνική μου -που είναι και το μυστικό μου-, καθώς και τα υλικά μου, τα οποία για ορισμένες περιπτώσεις τα φέρνω ακόμα και από το Λος Άντζελες. Η φιλοσοφία μου, με ό,τι κι αν καταπιάνομαι-, είναι να κάνω μόνο πράγματα που με αντιπροσωπεύουν και δημιουργίες που θα φορούσα και εγώ η ίδια».

«Τα καπέλα μου πιστεύω ότι ταιριάζουν στις γυναίκες που είναι δυναμικές, ανεξάρτητες, έχουν στυλ και μια “ανοιχτή” φιλοσοφία ζωής».
«Με το που βλέπω ένα καπέλο αμέσως μου έρχεται στο μυαλό τι σχέδιο θα ήθελα να έχει πάνω του».

-Περίγραψε μου την ιστορία ενός καπέλου σου, από τη στιγμή που θα το συλλάβεις σαν ιδέα στο μυαλό σου μέχρι το τελικό αποτέλεσμα;

«Με το που βλέπω ένα καπέλο αμέσως μου έρχεται στο μυαλό τι σχέδιο θα ήθελα να έχει πάνω του. Εξαρτάται όμως και από τη διάθεση της στιγμής. Παραδείγματος χάριν αν είμαι σε ήσυχο mood θα ζωγραφίσω ένα καπέλο με μαλακούς, παστέλ τόνους, καθαρές γραμμές χωρίς να κτυπάει τίποτα έντονα στην εικόνα. Σε άλλη στιγμή, που αισθάνομαι πιο εκρηκτική, βγάζω πιο δυναμικά σχέδια με ζωηρούς χρωματισμούς. Επίσης, κάποια σχέδια μου είναι για καπέλα που θα φορεθούν την ημέρα και κάποια πιο βραδινά».

-Ποια είναι η φιλοσοφία που έχεις αναπτύξει για τα καπέλα ως αξεσουάρ;

«Τα καπέλα είναι για μένα, πραγματικά, ένα από τα top αξεσουάρ. Θέλει προσοχή όμως γιατί εύκολα ξεφεύγει η συνολική εικόνα και μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όλα είναι θέμα ισορροπίας».

«Κάποια σχέδια μου είναι για καπέλα που θα φορεθούν την ημέρα και κάποια πιο βραδινά».
«Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει ένας τύπος καπέλου για όλες τις γυναίκες».
«Αν είμαι σε ήσυχο mood θα ζωγραφίσω ένα καπέλο με μαλακούς, παστέλ τόνους, καθαρές γραμμές χωρίς να κτυπάει τίποτα έντονα στην εικόνα».

-Ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες πιστεύεις; Τα δικά σου καπέλα σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν;

«Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει ένας τύπος καπέλου για όλες τις γυναίκες. Χρειάζεται όμως αρκετό ψάξιμο και εμπειρία για να βρεις το σωστό στυλ, μέγεθος και χρώμα, γιατί διαφορετικά ένα καπέλο μπορεί, τελικά, να μην κολακεύσει καθόλου μια γυναίκα. Όταν φορέσεις ένα πολύ “δυνατό” καπέλο, πρέπει να αφαιρέσεις κάτι από το υπόλοιπο στάιλινγκ ή διαφορετικά να κάνεις το αντίθετο και να υπερβάλλεις με τα άλλα αξεσουάρ, στο μάξιμουμ. Αλλά αυτό απαιτεί πολλή γνώση και προσωπική ματιά. Τα καπέλα μου πιστεύω ότι ταιριάζουν στις γυναίκες που είναι δυναμικές, ανεξάρτητες, έχουν στυλ και μια “ανοιχτή” φιλοσοφία ζωής, στις γυναίκες αυτές που “εκρηκτικές” σε ό,τι κάνουν. Σε αυτές που ζουν την κάθε τους ημέρα έντονα και τα καλοκαίρια είναι πάντα κοντά στη θάλασσα».

-Σε ποιες γυναίκες βγάζεις το καπέλο;

«Βγάζω και “βάζω το καπέλο” σε όλες αυτές τις απίστευτες γυναίκες που είναι έξυπνες, ανεξάρτητες, ανοιχτόμυαλες, σέξι και δημιουργικές και ζουν το παρόν χωρίς να κολλάνε στο παρελθόν».

Istagram Sparti Handmade

*Για οποιαδήποτε έξτρα πληροφορία ή για συνεργαζόμενα καταστήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο @4evershowroom 210-9628651.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.