ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Sostar καλλυντικά: Το ελληνικό γάλα γαϊδούρας στην υπηρεσία της ομορφιάς

Το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας, το ποτό του Βαν Γκογκ, το φάρμακο δια πάσαν νόσον και το βασικό, θαυματουργό συστατικό των ελληνικών καλλυντικών.

Sostar καλλυντικά: Το ελληνικό γάλα γαϊδούρας στην υπηρεσία της ομορφιάς

Μπορεί η λέξη «γαϊδούρα» να συνάδει, στον προφορικό λόγο, με την έννοια της αφιλότιμης αλλά στην κοσμετολογία εναρμονίζεται με το πολύτιμο, το σπάνιο και το εκλεκτό. Τα καλλυντικά από γάλα γαϊδούρας Sostar, δανείζονται τρικ ομορφιάς από την αρχαιότητα, τα οποία και εφαρμόζουν στο σήμερα. Η ομορφιά της γυναίκας είναι αιώνια. Το ίδιο και οι συνταγές για την κατάκτηση αυτής. Η φήμη ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας έχει νικήσει τον χρόνο. Με τον χρόνο τα έχουν βάλει και οι ίδιες οι ευεργετικές ιδιότητες του γάλατος. «Το γάλα γαϊδούρας είναι γνωστό στον άνθρωπο από το 5.000 π.χ. Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις (πόνοι αρθρίτιδας, επούλωση πληγών). Στην αρχαία Αίγυπτο βρίσκουμε το γάλα της γαϊδούρας να χρησιμοποιείται με διάφορες ιατρικές συνταγές, με συμπλήρωμα βοτάνων για την ίαση εσωτερικών ή εξωτερικών φλεγμονών ως πόσιμο παρασκεύασμα και συχνότατα το έδιναν στα παιδιά. Στην αρχαία Ρώμη το θεωρούσαν ως ποτό για την αριστοκρατία. Οι γυναίκες το είχαν ερωτευτεί για τις καλλυντικές του ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση του δέρματος τους. Έκαναν μπάνιο μέσα σε γάλα γαϊδούρας και έφτιαχναν μάσκες για το πρόσωπό τους. Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα της αρχαίας Αιγύπτου, γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της, έκανε καθημερινά μπάνιο με γάλα γαϊδούρας» λέει η Νταίζη Ράτσου, product manager της εταιρείας Sostar. Με ένα μεταπτυχιακό στην κοσμετολογία και βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, η Νταίζη επιδιώκει την προσωπική, άμεση επικοινωνία με τους πελάτης της, μέσω των σόσιαλ μίντια και του τηλεφωνικού κέντρου «καθώς θεωρώ πολύ σημαντική την γνώμη τους».

Sostar καλλυντικά: Το ελληνικό γάλα γαϊδούρας στην υπηρεσία της ομορφιάς
Η Νταίζη Ράτσου

Τον Φλεβάρη του 2014 η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσίευσε την απελευθέρωση της επεξεργασίας, πώλησης και διάθεσης του γάλατος γαϊδούρας στην Ελλάδα, ενώ η τιμή πώλησης του φτάνει στα 50 ευρώ ανά λίτρο. Μιλάμε για το περιούσιο προϊόν μιας και το γαϊδουρινό γάλα δεν χρειάζεται παστερίωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή αλλεργικών παιδιών αντικαθιστώντας το μητρικό γάλα.

Και ενώ γύρω από το γάλα γαϊδούρας στήνεται μια εγχώρια βιομηχανία, η οποία μπορεί να είναι προσοδοφόρα και σημαντική, η Νταίζη το συγκρίνει με το ελιξήριο της νεότητας: «Η υψηλή περιεκτικότητά του γαϊδουρινού γάλακτος σε πρωτεΐνες, φωσφολιπίδια και κηραμίδια (που συνθέτουν κατά το ήμισυ την κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας και αποτρέπουν την αφυδάτωση της), το καθιστούν εξαιρετική πρώτη ύλη στην κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται σαν βάση για προϊόντα κατά της γήρανσης, της θεραπείας των ρυτίδων και την αναγέννηση του δέρματος. Επίσης το γάλα γαϊδούρας έχει 60 φορές περισσότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, από ότι το αγελαδινό γάλα. Η βιταμίνη C αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την γήρανση της επιδερμίδας. Είναι πολύ καλά ανεκτό από την επιδερμίδα, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα».

-Περιγράψτε μου την διαδικασία παραγωγής. Από που προμηθεύεστε το γάλα γαϊδούρας;

«Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον δερμοκαλλυντικό χώρο 15 χρόνια, με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου και γίνεται η παραγωγή των προϊόντων, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια, έτσι ώστε να είναι φιλικά και απαλά με την επιδερμίδα, το σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά... Είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε Πιστοποιητικό Καλής Λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων το οποίο δηλώνει πως δεχόμαστε τακτικούς ελέγχους από τον Οργανισμό, και λειτουργούμε σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς που θέτει. Επίσης, τα προϊόντα μας ελέγχονται και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκτίμησης Κοσμητολογικών Προϊόντων (ΕΛΙΝΕΚ) το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Το Ινστιτούτο ΕΛΙΝΕΚ πραγματοποιεί μικροβιολογικούς και φυσικοχημικούς ελέγχους σε κάθε παρτίδα που παρασκευάζουμε εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, τα οποία καταχωρούνται στο σύστημα CPNP, την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων στις Βρυξέλλες, για τα καλλυντικά. Το γάλα το προμηθευόμαστε από φάρμες της Βορείου Ελλάδος, οι οποίες διαθέτουν πιστοποίηση βιολογικού γαϊδουρινού γάλακτος και διενεργούν τους απαραίτητους μικροβιολογικούς και φυσικοχημικούς ελέγχους».

-Πως έχει υποδεχθεί τα Sostar ο κόσμος; Υπάρχει κάποια καχυποψία για το γάλα γαϊδούρας;

«Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες θετικά σχόλια από τους πελάτες μας κι αυτό είναι και για εμάς επιτυχία, καθώς ο καταναλωτής πλέον είναι απόλυτα ενημερωμένος και έχει απαιτήσεις. Κάθε μέρα προσπαθούμε για καλύτερα προϊόντα και κυρίως για καλύτερες, φτηνότερες τιμές. Όλα τα προϊόντα της σειράς «Το Γάλα», έχουν αγαπηθεί πολύ. Αυτά που επίσης αγαπήθηκαν πολύ, καθώς έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι ο ορός αντιγήρανσης σε συνδυασμό με την αντιγηραντική κρέμα προσώπου» λέει η Νταίζη και την ερώτηση ποιο από τα προϊόντα τους ταιριάζει πιο πολύ στη σημερινή εποχή απαντάει «σίγουρα ο ορός αντιγήρανσης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εποχή είναι κουρασμένη. Ίσως τα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας να αποδειθχούν η πιο σημαντική αγαθοεργία για το δέρμα που κατοικούμε.

Facebook Sostar

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.