ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ορισμός των διακοπών. Βρήκαμε τα ρούχα με τα οποία θα περπατήσουμε όλο το καλοκαίρι στα νησιά

Μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι και είναι τα μόνα που χρειάζεσαι φέτος στη βαλίτσα σου.

Ο ορισμός των διακοπών. Βρήκαμε τα ρούχα με τα οποία θα περπατήσουμε όλο το καλοκαίρι στα νησιά

Ό,τι κι αν σημαίνουν για τον καθένα οι λέξεις «διακοπές», «αιγαιοπελαγίτικα νησιά» ή «θάλασσα», λίγο-πολύ όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους, είτε τους πετυχαίνουμε στο τέλος, είτε όχι. Να κλείσουμε για δύο εβδομάδες τα κινητά μας τηλέφωνα, να αποκτήσουμε το πιο ηλιοκαμμένο κορμί της ζωής μας, να ανακαλύψουμε τα πιο απάτητα, κυκλαδίτικα στενά, να πιούμε τα πιο δροσερά κοκτέιλ, να μην πάρουμε μαζί μας περισσότερα ρούχα απ' όσα στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε.

Με το τελευταίο να έχει καταλήξει κατά καιρούς κομβικό σημείο μεγάλων, ζευγαρίστικων τσακωμών (το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει σε 2 ώρες και εσύ ακόμα ψάχνεις ποιο outfit θα αφήσεις πίσω για να κλείσει η βαλίτσα) όσο μεγαλώνουμε τόσο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως αυτό που στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη για το τέλειο καλοκαιρινό ταξίδι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αμέτρητα, διαφορετικά φορέματα στο sac voyage μας.

Τα λίγα και καλά, εκείνα που δεν θα σε κουράσουν, που είναι αέρινα και απαλά, εκείνα που θα αφήσουν τη δική τους στάμπα στις αναμνήσεις σου και στις φωτογραφίες με τις οποίες θα καταλήξεις να χαμογελάς τον ερχόμενο χειμώνα, είναι τελικά τα μόνα που χρειάζεσαι για να ντύσεις τις πιο ολοκληρώμενες στιγμές του θέρους. Και οι άνθρωποι πίσω από το ελληνικό brand ΚΝLs το γνωρίζουν αρκετά καλά, εδώ και καιρό, και ίσως γι' αυτό να έχουν υιοθετήσει ως φιλοσοφία της εταιρίας τους τις πιο τρυφερές και όμορφες στιγμές που θυμίζουν Ελλάδα και ποτίζουν την ψυχή μας με το πιο τρυφερό συναίσθημα γλυκιάς νοσταλγίας.

Μία απόλυτα ελληνική ιστορία ενδυματολογικής επιτυχίας, με άλλα λόγια, που έχει πολλά να πει, και σημαντικούς λόγους για να μας εμπνεύσει κι άλλο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου. Της εποχής που τα αφήνουμε όλα σπίτι και σαλπάρουμε για τα νησιά.

1. Ποια είναι η φιλοσοφία των ρούχα του brand KNL;

Το μότο της εταιρείας μας περικλείει τη φιλοσοφία του brand. Δημιουργούμε κομμάτια που θα θέλαμε ντύνουν τις πιο όμορφες και απλές στιγμές όσων τα επιλέγουν. Θυμίζουν Ελλάδα, είναι διαχρονικά και σε ποιότητα και σε ύφος και δημιουργούν αυτό το συναίσθημα της νοσταλγίας εκείνης της ανάμνησης.

“Live for the journey, write your story, we dress your memories! Cherish the moments spent in this garment! Keep those feelings with a piece of Greece!”

2. Πείτε μας μερικά λόγια για την δημιουργία και την ιστορία της εταιρία σας.

Από τη δημιουργία της πρώτης μας κιόλας συλλογής θελήσαμε να αποδώσουμε οτι ακριβώς νιώθαμε εκείνη την περίοδο για την μόδα. Δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων-μοναδικών σχεδίων με καθαρές γραμμές, οι συλλογές κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε πρότυπα εξωτερικού, χρησιμοποιώντας υλικά από κάθε μέρος του κόσμου και χαρακτηρίζονται από τον Δυναμισμό, την Ευρηματικότητα και την Υψηλή Αισθητική τους. Ο σχεδιασμός digital printing αποτελεί πρόκληση για κάθε συλλογή the KNLs, καθώς ζωγραφίσουν-υπογράφουν τα δικά τους μοναδικά υφάσματα, δίνοντας το στίγμα τους.

Ο ορισμός των διακοπών. Βρήκαμε τα ρούχα με τα οποία θα περπατήσουμε όλο το καλοκαίρι στα νησιά
«Αγαπάμε πολύ το γυναικείο φύλο, το πάντρεμα της δυναμικότητας και της τρυφερότητας».

3.Ποια είναι τα υλικά με τα οποία δουλεύετε για να δημιουργήσετε τα ρούχα με την υπογραφή KNL;

Η επιλογή των υφασμάτων και του θέματος κάθε Συλλογής είναι η πιο δημιουργική περίοδος για εμας. Επειδή η ποιότητα χαρακτηρίζει την εταιρία μας, επιλέγουμε μόνο φυσικά υφάσματα και τα συνδυάζουμε μεταξύ τους. Χρησιμοποιούμε κυρίως μετάξι, λινό, μοντάλ, βαμβάκι και διάφορες προσμίξεις τους για να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε φανταστεί. Είμαστε πολύ απαιτητικές στο κομμάτι της ποιότητας γιατί θεωρούμε ότι αυτό μας διαφοροποιεί από άλλες μάρκες και fast fashion αλυσίδες. Η άντληση των υφασμάτων γίνεται από διάφορα μέρη του κόσμου.

“Live for the journey, write your story, we dress your memories! Cherish the moments spent in this garment! Keep those feelings with a piece of Greece!”

4.Tι θα θέλατε ιδανικά να αισθάνεται μία γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες του brand;

Αυτό που έχουμε μέχρι τώρα εισπράξει από τις γυναίκες που επιλέγουν τα ρούχα μας, πέρα από την ικανοποίηση τους ως προς τη ποιότητα, είναι συναισθήματα αυτοπεποίθησης, καθώς νιώθουν άνετες και ταυτόχρονα ξεχωριστές φορώντας τα ρούχα. Επίσης λόγω των χειροποίητων και μοναδικών εμπριμέ υφασμάτων τα ρούχα μας χαρακτηρίζουν τις όμορφες και έντονες στιγμές που πέρασαν φορώντας τα και ανυπομονούν να ξαναφορέσουν τα ίδια και φυσικά τα νέα σχέδια μας.

«Δίνοντας έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων-μοναδικών σχεδίων με καθαρές γραμμές, οι συλλογές κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε πρότυπα εξωτερικού, χρησιμοποιώντας υλικά από κάθε μέρος του κόσμου και χαρακτηρίζονται από τον Δυναμισμό, την Ευρηματικότητα και την Υψηλή Αισθητική τους».

5.Από πού αντλείται συνήθως την έμπνευση για τα ρούχα που κατασκευάζετε;

Η έμπνευσή μας έρχεται από τις δικές μας μικρές και μεγάλες στιγμές και εμπειρίες, από προσλαμβάνουσες όπως ένα ταξίδι, αλλά και από τις γυναίκες γύρω μας. Γενικά αγαπάμε πολύ το γυναικείο φύλο, το πάντρεμα της δυναμικότητας και της τρυφερότητας.

«Για φέτος SS’18 η Συλλογή έχει το θέμα "REBIRTH" και έχει υπέροχα μοναδικά prints, cocktail φορέματα και all day look νησιού και πόλης, υφάσματα φυσικά και και μια ολοκληρωμένη σειρά Beachwear».

6. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα 3 συστατικά κάθε σύγχρονου, ποιοτικού ρούχου;

Συστατικά δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μας, αυτό που κάνουμε το θεωρούμε και είναι έκφραση καλλιτεχνική και ελευθερία. Είναι μια μορφή τέχνης που σίγουρα δεν ακολουθεί νόρμες.

7.Στην Ελλάδα της κρίσης πόσος χώρος θεωρείτε πως έχει απομείνει για να επενδύσει μία γυναίκα χρήματα σε ένα ακριβό ρούχο;

Η επιλογή είναι ανάμεσα στη ποιότητα και στη ποσότητα. Αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και θέμα νοοτροπίας. Το budget για τη μέση Ελληνίδα είναι λίγο πολύ το ίδιο, απλά κάποιες γυναίκες θα ψωνίσουν πολλά ρούχα σε χαμηλή τιμή και πιθανώς κάποια θα μείνουν αφόρετα με ταμπελάκια και καποιες θα ψωνίσουν λιγότερα αλλα αυτά ακριβώς που θα φορέσουν πολύ.

«Λόγω των χειροποίητων και μοναδικών εμπριμέ υφασμάτων τα ρούχα μας χαρακτηρίζουν τις όμορφες και έντονες στιγμές που πέρασαν φορώντας τα και ανυπομονούν να ξαναφορέσουν τα ίδια και φυσικά τα νέα σχέδια μας».

8.Πείτε μας 3 λέξεις που πιστεύετε πως χαρακτηρίζουν τα ρούχα The KNLs;

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ρούχα μας είναι η ευρηματικότητα των σχεδίων που δημιουργούμε με την δική μας έμπνευση και το δυναμικό πάντρεμα των τάσεων της μόδας με την διαχρονικότητα των πολυτελών υφασμάτων που χρησιμοποιούμε.

«Η επιλογή είναι ανάμεσα στη ποιότητα και στη ποσότητα. Αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και θέμα νοοτροπίας».

9. Aν έπρεπε να ξεχωρίσετε δύο κομμάτια από τη νέα, καλοκαιρινή κολεξιόν ποια θα ήταν αυτά και γιατί;

Για φέτος SS’18 η Συλλογή έχει το θέμα "REBIRTH" και έχει υπέροχα μοναδικά prints, cocktail φορέματα και all day look νησιού και πόλης, υφάσματα φυσικά και και μια ολοκληρωμένη σειρά Beachwear. Ξεχωρίζουμε το λινό φόρεμα με την ανοιχτή πλάτη Retrospect και το καφτάνι με το αφηρημένο μοναδικό σχέδιο μας Nostalgia

ΚΝLs

Facebook: https://www.facebook.com/theKNLs/

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.