ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με όραμα και αγάπη είσαι καταδικασμένος να πετύχεις»: Ο Βασίλης Ζούλιας μετά το σόου στο Παρίσι

«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, δε μου αρέσει να έχουμε τον τίτλο της "Ψωροκώσταινας", είμαι υπερήφανος ως Έλληνας».

«Με όραμα και αγάπη είσαι καταδικασμένος να πετύχεις»: Ο Βασίλης Ζούλιας μετά το σόου στο Παρίσι

Ο αγαπημένος Έλληνας σχεδιαστής έδειξε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, στο Παρίσι, μέσα σε ένα χορό χειροκροτημάτων, τη συλλογή του για τον χειμώνα που έρχεται.

-Τελικά το μαύρο είναι το χρώμα υπέρ άνω όλων των χρωμάτων; Γιατί στο Παρίσι δείξατε μόνο μαύρα για τον χειμώνα 2019-20;

«Σύμφωνα με την επιστήμη το μαύρο είναι το χρώμα των αντικειμένων, που δεν αντανακλούν φως σε κανένα σημείο του ορατού φάσματος. Και εγώ θα πρόσθετα εδώ ότι γι’ αυτό το λόγο είναι το χρώμα που μπορεί να λειτουργήσει αυθύπαρκτα και κομψά αλλά και να αναδείξει και άλλα χρώματα αλλά και αξεσουάρ. Με το μαύρο μπορείς να συνδυάσεις, να αναδείξεις, να δημιουργήσεις οποιοδήποτε λουκ θέλεις και φυσικά να προβάλεις καλύτερα εντυπωσιακά statement κοσμήματα. Γι’ αυτό λοιπόν στο Παρίσι έδειξα ... τα «μαύρα» μου που αποτέλεσαν τον ιδανικό καμβά για τα συλλεκτικά κοσμήματα του οίκου Baroqco με το vintage χρυσό από την Ινδονησία».

-Ποιο είναι το δικό σας ιδανικό μαύρο για την σύγχρονη Ελληνίδα.

«Το ιδανικό, διαχρονικό και υπέρκομψο μαύρο για κάθε γυναίκα, παραμένει πάντα ένα μαύρο φόρεμα. Δε λέω μόνο LBD, λέω ένα μαύρο φόρεμα σε γραμμή που να ταιριάζει με τη σιλουέτα, το στιλ ή την περίσταση. Ένα μαύρο φόρεμα σε βγάζει ασπροπρόσωπη».

«Με όραμα και αγάπη είσαι καταδικασμένος να πετύχεις»: Ο Βασίλης Ζούλιας μετά το σόου στο Παρίσι
Με το μαύρο μπορείς να συνδυάσεις, να αναδείξεις, να δημιουργήσεις οποιοδήποτε λουκ θέλεις και φυσικά να προβάλεις καλύτερα εντυπωσιακά statement κοσμήματα.
«Το ιδανικό, διαχρονικό και υπέρκομψο μαύρο για κάθε γυναίκα, παραμένει πάντα ένα μαύρο φόρεμα.

-Το τελευταίο διάστημα έχετε μια μεγαλύτερη και πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο εξωτερικό. Που οφείλεται αυτό;
«Πριν ένα χρόνο η Alison Brie φόρεσε μία μαύρη δημιουργία μου στις 75ες Χρυσές Σφαίρες, μία προσωπική μου επιτυχία αλλά και μία επιτυχία για την ελληνική μόδα που it meant tobe, όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες, μέσα από μία σειρά καθόλου τυχαίες συμπτώσεις. Το 2017 είχε προηγηθεί μία ακόμα εμφάνιση σε κόκκινο χαλί με τη Laura Dern που εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας Downsizing με ένα κομμάτι από τη χειμερινή συλλογή Vassilis Zoulias. Τον τελευταίο καιρό η σχέση μου με το εξωτερικό έχει διευρυνθεί και πυκνώσει χάρη στη συνεργασία μου με την Méphistophélès Productions και την διευθύντρια της, Άντα Ηλιοπούλου. Ένα δείγμα αυτής της συνεργασίας ήταν όταν η Μeryem Uzerli –η Χουρέμ από τη σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής- φόρεσε το πιο αγαπημένο μου ρούχο από τη συλλογή μου Women in the Garden, στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ ήταν μεγάλη μου χαρά να δείξω τις total black δημιουργίες μου για το Χειμώνα 2020 στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού σε μια συνεργασία πολύ ιδιαίτερη με τον διάσημο οίκο κοσμημάτων Baroqco».

-Μιλήστε μας για την συνεργασία και το σόου με τον διάσημο ινδονησιακό οίκοκο Baroqco που θεωρείται από τα hit της εβδομάδας μόδας Παρισιού;

«Ήταν για μένα μία μοναδική εμπειρία. Ήταν μία ειδική βραδιά κατά την οποία οι μαύρες δημιουργίες μου συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τις δημιουργίες κοσμημάτων του γνωστού οίκου. Ήταν ένα υψηλών προδιαγραφών σόου που πραγματοποιήθηκε στο France Amérique του Ηôtel le Marois όπου παραβρέθηκαν 700 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ινδονησίας και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Μαυροβουνίου».

Ήταν μεγάλη μου χαρά να δείξω τις total black δημιουργίες μου για το Χειμώνα 2020 στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού σε μια συνεργασία πολύ ιδιαίτερη με τον διάσημο οίκο κοσμημάτων Baroqco.

-Τι είναι για σας το Παρίσι στο επίπεδο της δουλειάς σας;

«Είναι η ύψιστη διάκριση και καταξίωση για ένα σχεδιαστή. Για μένα ως σχεδιαστή μετά τη Νέα Υόρκη που έδειξα τις δημιουργίες μου το 2012, το Παρίσι ήταν ένας από τους στόχους , ο οποίος τώρα αρχίζει να πραγματοποιείται. Άλλωστε πιστεύω ότι οι δημιουργίες μου έχουν ένα allure που ταιριάζει στη γαλλική πρωτεύουσα».

-Μετά την επιτυχία σας στις Κάννες και την εμφάνιση σας στην Εβδομάδα Παρισιού, ετοιμάζετε κάτι άλλο για το εξωτερικό;
«Είμαστε σε συζητήσεις με διάφορα projects στη Γαλλία και την Αμερική, όμως ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο».

Ήταν ένα υψηλών προδιαγραφών σόου που πραγματοποιήθηκε στο France Amérique του Ηôtel le Marois όπου παραβρέθηκαν 700 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ινδονησίας και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Μαυροβουνίου».

-Έχετε πελάτισσες με μεγάλο κύρος, όπως την διάσημη Carolyn Maloney που αγωνίζεται για τα ελληνικά συμφέροντα στο Κογκρέσο. Τί θεωρείτε πως αυτές οι γυναίκες ανακαλύπτουν σε εσάς και σας προτιμούν. Η αιρετική της εμφάνιση στο Met Gala συζητήθηκε μέσα στις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες....

«Γυναίκες σαν την Carolyn Maloney που εκφράζουν ένα δυναμικό γυναικείο προφίλ, που υποστηρίζουν με πάθος τις απόψεις τους και που βρίσκονται σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τομέα όπως αυτόν της πολιτικής, πιστεύω ότι αναζητούν στις δημιουργίες μου, την διαχρονική κομψότητα και θηλυκότητα. Μην ξεχνάτε μία γυναίκα είναι πάντα και -πρέπει να- παραμένει γυναίκα».

-Θεωρείτε τον εαυτό σας διαφημιστικό «προϊόν» για την χώρα μας;

«Δε μου αρέσει ο όρος «προϊόν». Θα προτιμούσα τον όρο του «πρεσβευτή» της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, δε μου αρέσει να έχουμε τον τίτλο της «Ψωροκώσταινας», είμαι υπερήφανος ως Έλληνας. Πραγματικά εύχομαι να είμαι πρεσβευτής για την Ελλάδα αλλά επίσης εύχομαι να πληθαίνουν και οι Έλληνες σχεδιαστές που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας μέσα από τις δημιουργίες τους και να μπει η Ελλάδα πιο ενεργά στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας. Χαίρομαι γιατί μετά τα Golden Globes, το ρούχο μου με το παντελόνι δημιούργησε τάση. Και αυτό έγινε από μένα, έναν Έλληνα σχεδιαστή».

Δε μου αρέσει ο όρος «προϊόν». Θα προτιμούσα τον όρο του «πρεσβευτή» της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, δε μου αρέσει να έχουμε τον τίτλο της «Ψωροκώσταινας», είμαι υπερήφανος ως Έλληνας.
Μην ξεχνάτε μία γυναίκα είναι πάντα και -πρέπει να- παραμένει γυναίκα.

-Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο της μοδας τι σας έμαθε αυτή η δουλειά;

«Μου έμαθε ότι αν δουλεύεις συστηματικά, με όραμα, με αγάπη και αν ξέρεις να περιμένεις, είσαι καταδικασμένος να πετύχεις».

-Υπάρχει κάτι που θέλετε να κάνετε οπωσδήποτε;
«Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, να συνεχίσω να έχω ταυτότητα, να αναγνωρίζεται μέσα απο τις δημιουργίες μου η υπογραφή μου πράγμα που για μένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, και να διευρύνω κι άλλο τους ορίζοντες μου στο εξωτερικό».

Χαίρομαι γιατί μετά τα Golden Globes, το ρούχο μου με το παντελόνι δημιούργησε τάση. Και αυτό έγινε από μένα, έναν Έλληνα σχεδιαστή.
Πραγματικά εύχομαι να είμαι πρεσβευτής για την Ελλάδα αλλά επίσης εύχομαι να πληθαίνουν και οι Έλληνες σχεδιαστές που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας μέσα από τις δημιουργίες τους και να μπει η Ελλάδα πιο ενεργά στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας.

-Ποιο είναι το ιδανικό ρούχο και πως φαντάζεστε το ιδανικό κόσμημα για το φετινό καλοκαίρι;

«Ένα λευκό φόρεμα με ένα χρυσό κόσμημα σε μία ηλιοκαμένη επιδερμίδα».

-Και τελικά ποια είναι η τάση που θα μας φέρει ένα κομψό χειμώνα;

«Ένα black & white καρό ταγέρ, μία γκρι πτι καρό φούστα συνδυασμένη με ένα κλασικό λευκό πουκάμισο αν και, και τα floral του χειμώνα του Maison Zoulias θα φέρουν εκτός από κομψότητα και αισιοδοξία».

-Ο Βασίλης Ζουλιας μέσα σε μια κάρτα ποστάλ ...

«Κάθε καλοκαίρι γράφει την δική του ιστορία. Εύχομαι η πιο όμορφη ιστορία να γραφτεί για σας φέτος. Φιλιά από τη Μύκονο, Βασίλης!».

Κάθε καλοκαίρι γράφει την δική του ιστορία. Εύχομαι η πιο όμορφη ιστορία να γραφτεί για σας φέτος. Φιλιά από τη Μύκονο, Βασίλης!

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Ιουλ 2022

Coco Fico x mtheta: Μια συλλογή αφιερωμένη στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Κορίνα Βρούσια και η Μικαέλα Θεοφανοπούλου εκφράζουν την αγάπη τους για το αξεπέραστο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μια συλλογή κοσμημάτων που αποπνέει φινέτσα!

25 Ιουλ 2022

MAAN: Το ελληνικό brand που γεννήθηκε από την αγάπη για το καλοκαίρι

Η σχεδιάστρια και creative director του Maan, Μαριλένα Ανδρεάδη, μιλάει για τη φιλοσοφία, την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τις συλλογές του brand.

Περισσότερα από

Made in Greece

11 Ιουλ 2022

Attica. Culture in a Word: Το νέο video για την προώθηση του τουρισμού στην Αττική

Το νέο video που στόχο έχει να προωθήσει τον πολιτιστικό τουρισμό από την Περιφέρεια Αττικής.

08 Ιουλ 2022

Womanhood Threads and Traces: Η κρητική λαϊκή τέχνη ζωντανεύει στο Cretan Malia Park

H έκθεση Womanhood Threads and Traces παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιδιωτική Συλλογή της Αγάπης Σμπώκου από κρητικά υφαντά.

05 Ιουλ 2022

Η Grecian Lady ταξιδεύει

Grecian Chic είναι το brand της Έλενας Ζουρνατζή, που εξερευνά με το δικό της, μοναδικό τρόπο το απόλυτα ελληνικό σύμπαν

29 Ιουν 2022

Σίφνος: Οι αρχαίοι πύργοι "ξαναζωντανεύουν"

Ένα νέο αφιέρωμα των Financial Times εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο

28 Ιουν 2022
18 Ιουν 2022

Η νέα συλλογή του Kose Resortwear εμπνέεται από τα χειροποίητα κεραμικά πλακάκια της Μυρσίνης Αλεξανδρίδη

Το ελληνικό luxury resoertwear brand συνεργάζεται με την αρχιτέκτονα και εικαστικό για την καλοκαιρινή του συλλογή.

16 Ιουν 2022

Handbag Collection: Οι Ancient Greek Sandals παρουσιάζουν την πρώτη τους συλλογή από τσάντες

Η Handbag Collection δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από αρχετυπικά ελληνικά οικιακά σκεύη για να τα μετουσιώσει σε μια ολοκληρωμένη σειρά από σοφιστικέ daywear τσάντες.

16 Ιουν 2022

"Είμαστε σήμερα οι γυναίκες που είμαστε γιατί υπήρξαν άλλες πριν από εμάς"

Η εικαστικός Μαρία Βαρελά μας μιλά για τη σύγχρονη τέχνη και την απόφασή της να ασχοληθεί με την παράδοση, τις συλλογικότητες των γυναικών και την τεχνολογία.

16 Ιουν 2022

Ο Guardian ψηφίζει τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας με έπαθλο διακοπές

Οι πέντε ομορφότερες που ξεχώρισαν στον καλοκαιρινό διαγωνισμό.