ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Marivee: Boho chic αξεσουάρ με περουβιανή νότα για γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Μία 23χρονη Ελληνίδα που έχει περπατήσει στα μεγαλύτερα catwalks, αποφάσισε να κάνει το δικό της brand.

Marivee: Boho chic αξεσουάρ με περουβιανή νότα για γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Eίναι το νέο brand που προσγειώθηκε στο χώρο της ελληνικής μόδας μοιράζοντας χαμόγελα σε νεαρές γυναίκες. Bohemian chic αξεσουάρ και επιβλητικές, αλλά κομψές τσάντες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το MARIVEE, ήρθε για να μείνει.

Η ιδρύτρια, Βασιλική Ρούσσου, μόλις 23 ετών, μας αφηγείται την ιστορία του.

Τελειώνοντας το σχολείο στα 17 μου, ξεκίνησα να δουλεύω ως μοντέλο, παράλληλα με τις σπουδές μου στο τμήμα παιδαγωγικών στο πανεπiστήμιο Πατρών.Τα πέντε -μεχρι τώρα- χρόνια ως μοντέλο έχουν αλλάξει αρκετά τη σχέση μου με τη μόδα. Η δουλειά μου αυτή στα πλαίσια της εξέλιξης της στο εξωτέρικο, απαιτεί πολλά ταξίδια, σε πόλεις/πρωτεύουσες άμεσα συνδεδεμένες με τη μόδα, τη δημουργία και την πρωτοπορία, όπως το Μιλάνο, το Παρίσι και το Λονδίνο. Πάντα αγαπούσα και είχα κλίση προς τη δημιουργία και ιδιαίτερα σε ό,τι εχει να κάνει με styling, εμφάνιση, αισθητική, διαφορετικά shapes, σχέδιο, πρωτότυπα υλικά και είκονες.

Marivee: Boho chic αξεσουάρ με περουβιανή νότα για γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Ολη η τριβή και η γνωριμίες μου με μεγάλους Ελληνες σχεδιαστες, international brands και designers, με έκανε να μπω πιο αισθήτα και να αγαπήσω τον κοσμο της μόδας, να γίνει τροπος ζωής μου και να μάθω πολλά πραγμάτα απο την παραγωγή, την προωθηση, μεχρι και την φάση που ενα προιον φτάνει στα χέρια του ενδιαφερόμενου. Τα διαφορετικά χρώματα, οι ποιότητες των υφασμάτων και τα ευφανταστα αξεσουάρ με έκαναν να χαμογελώ ακόμα μετά απο μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Κορίτσια, μη φοβάστε, ντυθείτε, φιαχτείτε, δείξτε ποιες είστε και βγείτε έξω να θαμπώσετε κόσμο!

Στο μεταξύ εγω παντα έφιαχνα με τη μαμά μου τα δικά μας, για εμάς...κοσμήματα, τσάντες, ρούχα, ό,τι θέλαμε να φορέσουμε και δεν υπήρχε στην αγορά το φιάχναμε εμείς! Ωσπού το καλοκαιρι του '14 οι τσάντες απο κουρελού που είχαμε κάνει για εμάς, κέρδισαν πολλά βλεμματα και άλλα τοσα πολυ θετικά σχόλια απο τον κόσμο αλλα κυρίως απο ιδιοκτήτες μαγαζιών. Ετσι,τελειώνοντας το πανεπιστήμιο, πολυ φυσικά και με την παροτρύνση δικών μου ατόμων απο το χώρο, η πρώτη κινισή μου, ηταν να ανοίξω την εταιρεία μου, MARIVEE και να ξεκινήσω την δική μου πορεία με επίκεντρο τις τσάντες και το κόσμημα που εγω θα ήθελα να εισάγω στην ελληνική αγορά.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζω την εμφάνιση της τρίτης σύλλογης μου για το καλοκαίρι του 2016. Ξεκίνησα κατευθείαν μετα την αποφοίτηση μου απο το πανεπηστήμιο την εταιρεία μου, ελπίζοντας οτι θα καταφέρω ό,τι εχω στο μυαλό και στην φαντασία μου να το κάνω πράξη. Θαυμάζω την έννοια της ποιότητας και της ιδιαιτερότητας και ήθελα το ΜARIVEE μου να χτιστεί πάνω σε αυτό το θαυμασμό και με όλη την αγάπη και την ενέργεια που έχω μέσα μου. Στο να γίνει πραγματικότητα η επιτυχία του MARIVEE, εκτός απο την σκληρή προσωπική εργασία μου, σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα μου, οι φίλοι μου απο το χώρο της μόδας, οι συνεργάτες μου στην διαδικασίας της παράγωγης αλλά και οι συνεργάτες μου στο showroom10, που με επέλεξαν να συγκροτώ κι εγω το δυναμικό τους ανάμεσα σε άλλους καταξιωμένους Ελληνες δημιουργούς.

Λόγω της δουλειάς μου ως μοντέλο, τα ερεθίσματα και οι εικόνες μου απο τη σύγχρονη μόδα και τις τάσεις του «τώρα» διεθνώς, είναι έντονα. Βλέποντας συλλόγες σχεδιαστών πριν καν κυκλοφορήσουν στην αγορά και βιώνοντας τις ανάγκες της αγοράς κάθε σεζόν, μου αρέσει οι συλλογές μου να έχουν κάτι που δεν θα το βρείς αλλού. Προς το παρόν η έμπνευση μου βγαίνει αβίαστα και για κάθε νέα σέζον έχω ήδη εμπνευστεί απο την προηγούμενη. Όμως καθε μέρα είναι έμπνευση, κάθε μέρα κάτι θα σκεφτω, κάτι θα προσθέσω, αλλάξω ή έστω κάτι θα σημέιώσω για το μέλλον.

Σίγουρα πρίν παρουσιάσω κάθε νέα μου συλλογή στους συνεργάτες μου και πριν ακούσω την αποψή τους, το άγχος μου δεν περιγράφεται αλλα αισθητικά τουλάχιστον νιωθώ ικανοποιημένη γιατι παντα κανω το καλύτερο που μπορώ, όπως θα ήθελα κι εγω αντίστοιχα ως καταναλώτρια. Το πιο πολύ αγχος μου έγκειται σε όλα τα υπόλοιπα που αφορουν ένα προιόν που θα βγεί στην αγορά, όπως η τιμή του, την οποία προσπαθω να κρατω προσιτή και πάντα σε καλή σχέση με την ποιότητα μου. Δε γράφω και σβήνω σαν τους συγγραφείς τόσο, όσο κράτω σαν αυτούς κάθε φορά αρκέτες απο τις ιδέες μου για την επόμενη φορά, και κρατώ έτσι δυνατό το σασπένς για να συνεχίσω.

Για την άνοιξη καλοκαίρι 2016, θα δείτε πάλι απο το MARIVEE πολύ χρώμα, αναπάντεχους συνδιασμούς και ανέβασμένη διάθεση για μια τέλεια σεζόν. Το ύφος μας και στη συλλογή αυτή, παραμένει bohemian με μια πιο περουβιανή νότα, Aztec σχήματα, κρόσσια, ιδιαίτερες υφές και εικόνες απο καλοκαίρι, ατελείωτες παραλίες με κατάλευκη άμμο, γαλάζια νερά, κύμα και σέρφ σε ροζ ηλιοβασιλέματα. Το καλοκαίρι αυτό θα συμπληρώσω τις τσάντες και το κόσμημα μου, με χειροποίητα καπέλα, μόναδικες θήκες για σερφ αλλα και ανάλαφρα καφτάνια.

Κάθε γυναίκα πιστέυω πως είναι όμορφη, με τον δικό της τρόπο. Η όμορφια για εμένα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική. Οταν μια γυναίκα χαμογελά και πιστεύει στην ομορφιά της, τότε δεν υπαρχεί περίπτωση να μην πιστέψουν σε αυτή και άλλοι! Μου αρέσει όταν βλέπω γύναίκες στο δρόμο να χάμογελούν αληθινά και σικάτα.

Αυτό που με ενοχλεί σε γυναίκες που περπατούν στον δρόμο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, την οποία μπορώ να καταλάβω απο τον τρόπο που ντύνεται και κινείται μια γυναίκα. Βλέπω μια χαρά κοπέλες, νεότατες, που φοβούνται να ντυθούνε και τρελαίνομαι. Οι περισσότερες πλέον επιλέγουν πάντα τις πιο safe και μινιμαλ λύσεις και εμφανίσεις, οι οποίες καμία φορά τελικά δεν έχουν καθόλου χαρακτήρα! Βέβαια πάντα μια μινιμαλ σωστή εμφάνιση είναι chic, και μπορείς με ένα δυνατό αξεσουάρ να της δώσεις μια πιο ιδιαίτερη νότα αλλα και να την προσαρμόσεις σε διάφορες περιστάσεις! Κορίτσια, μη φοβάστε, ντυθείτε, φιαχτείτε, δείξτε ποιές είστε και βγείτε έξω να θαμπώσετε κόσμο!

Τα MARIVEE τα βρίσκετε σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο

ΜΑRIVEE

FB PAGE

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.