ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παπουτσιών που συνδέει την αρχαιότητα με τον Γκούσταφ Κλιμτ & τον Ανρί Ματίς

«Το ιδανικό τακούνι για μένα είναι των 5 εκ, καθημερινό και βολικό» εξηγεί η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παπουτσιών που συνδέει την αρχαιότητα με τον Γκούσταφ Κλιμτ & τον Ανρί Ματίς

Υπάρχουν κάποια ζευγάρια παπούτσια που μοιάζουν με ξαφνικούς έρωτες. Τα βλέπεις και κολλάς. Αλήθεια. Έχει συμβεί σε όλες μας -ακόμα και στις πιο απρόσιτες, ακόμα και στις πιο ντίβες, που δεν επιθυμούν να δείχνουν τα συναισθήματά τους. Ένα ζευγάρι παπουτσιών μπορεί να τις κάνει να λυγίσουν.

«Το παπούτσι ντύνει το πόδι και δίνει το στίγμα του τι στυλ γυναίκας είσαι, είναι απόλυτα λογικό να το λατρεύουμε όλες σαν τοτέμ και δεν μας φτάνει ποτέ ένα ζευγάρι. Μία ψηλοτάκουνη γόβα μπορεί να χαρίσει στιγμιαία την αίσθηση δύναμης και αυτοπεποίθησης» λέει η Ελβίρα και συνεχίζει με την προσωπική ιστορία και τη δική της «ερωτική» σχέση με τα παπούτσια.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια παπουτσιών που συνδέει την αρχαιότητα με τον Γκούσταφ Κλιμτ & τον Ανρί Ματίς
Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς οίκους και luxury brands, θήτευσα στο Παρίσι και στο Μιλάνο στα ατελιέ των Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana, ενώ παράλληλα συνεργάστηκα το 2016 σαν freelance senior shoe designer με τον οίκο Balmain στο Παρίσι.

«Ξεκίνησα το ταξίδι μου στη μόδα σπουδάζοντας Accessories Design στο Μιλάνο στο διάσημο Istituto Marangoni, και στη συνέχεια Shoe Design στη σχολή του Sergio Rossi. Με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς οίκους και luxury brands, θήτευσα στο Παρίσι και στο Μιλάνο στα ατελιέ των Bruno Frisoni, Diego Dolcini, Madeleine Vionnet, Narciso Rodriguez και Dolce & Gabbana, ενώ παράλληλα συνεργάστηκα το 2016 σαν freelance senior shoe designer με τον οίκο Balmain στο Παρίσι. Στιγμή-ορόσημο στην καριέρα μου αποτέλεσε και η διάκρισή μου το 2018, όταν κέρδισα το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Knowledge & Innovation: The Future Footwear Generation που διοργανώνει η ιταλική Vogue μαζί με τον Ιταλό σχεδιαστή Rene Caovilla.

»To 2015 αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου brand, Di Gaia, σε luxury εργοστάσια στην Φλωρεντία. Με σαφή έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα αλλά και έντονη τη σφραγίδα της ιταλικής χειροποίητης δεξιοτεχνίας που κατέκτησα δουλεύοντας δίπλα στους οίκους μόδας τα παπούτσια Di Gaia (στα ιταλικά “από τη Γη”) έχουν σκοπό να καθοδηγήσουν τα βήματα κάθε σύγχρονης γυναίκας φέρνοντας τη σε επαφή με την εσωτερική δύναμή της, τη σύνδεση της με τη μάνα Γη, την πολεμίστρια που κρύβει μέσα της» .

To 2015 αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου brand, Di Gaia, σε luxury εργοστάσια στην Φλωρεντία

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τα παπούτσια της Ελβίρας, πρέπει να ήταν το 2016, πέρασα αρκετή ώρα χαζεύοντας τα, σα να παρατηρώ ένα περίτεχνο κόσμημα. Τα υποδήματα, δεν είναι άλλωστε τα κοσμήματα των ποδιών;

«Οι συλλογές της Di Gaia ξεχωρίζουν για τη θηλυκότητά, τις γεωμετρικές φόρμες, τα graphic σχέδια, το σοφιστικέ αλλά και αβίαστα cool στυλ της. Συλλογές επίκαιρες αλλά και all time classic την ίδια στιγμή» λέει η Ελβίρα όταν τη ρωτάω να μυ δώσει τη δική της ματιά πάνω στις δημιουργίες της.

«Το ιδανικό τακούνι για μένα είναι των 5 εκ., καθημερινό και βολικό» ξεκαθαρίζει και λύνει παράλληλα μία απορία για το εάν τα ψηλά τακούνια φέρνουν την ευτυχία ή τα flat την απόλυτη ικανοποίηση.

Tα παπούτσια Di Gaia (στα ιταλικά “από τη Γη”) έχουν σκοπό να καθοδηγήσουν τα βήματα κάθε σύγχρονης γυναίκας φέρνοντας τη σε επαφή με την εσωτερική δύναμή της, τη σύνδεση της με τη μάνα Γη, την πολεμίστρια που κρύβει μέσα της.
Οι συλλογές της Di Gaia ξεχωρίζουν για τη θηλυκότητά, τις γεωμετρικές φόρμες, τα graphic σχέδια, το σοφιστικέ αλλά και αβίαστα cool στυλ της. Συλλογές επίκαιρες αλλά και all time classic την ίδια στιγμή.

«Το καλοκαίρι σίγουρα η γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της ένα ζευγάρι flat σανδάλια, εσπαντρίγες, και ένα ψηλό βραδινό σανδάλι. Το χειμώνα ένα ζευγάρι μποτάκια, αθλητικά και ένα ζευγάρι γόβες» συμπληρώνει.

Eπιρροές από την ελληνική αρχαιότητα αλλά και από την ανάγνωση της ελληνικής αρχαιότητας μέσα από την προβοκατόρικη οπτική δύο μεγάλων εκπροσώπων της μοντέρνας τέχνης: του συμβολιστή ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ και του θεμελιωτή του κινήματος του φοβισμού Ανρί Ματίς».

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, από το 2019 έχει έναν ακόμα λόγο να χαίρεται: «Εγκαινιάζοντας μια νέα συναρπαστική εποχή, η KALOGIROU μου ανέθεσε τον Γενάρη του 2019 τη θέση της Creative Director για την ομώνυμη σειρά KALOGIROU Private Label. Πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας είναι η capsule collection Elvira Di Gaia x KALOGIROU για το Καλοκαίρι 2019 με τίτλο “Aesthesis”. Η συλλογή που φέρει την υπογραφή μου και διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα KALOGIROU, αποτελείται από δέκα γυναικεία σχέδια με εμφανείς επιρροές από την ελληνική αρχαιότητα αλλά και από την ανάγνωση της ελληνικής αρχαιότητας μέσα από την προβοκατόρικη οπτική δύο μεγάλων εκπροσώπων της μοντέρνας τέχνης: του συμβολιστή ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ και του θεμελιωτή του κινήματος του φοβισμού Ανρί Ματίς».

Περισσότερα στη σελίδα Di Gaia

«Το ιδανικό τακούνι για μένα είναι των 5 εκ., καθημερινό και βολικό».

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.