ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φτιάξαμε το μαγικό καλάθι με τις πιο εκλεκτές ελληνικές μάρκες περιποίησης και ομορφιάς

Το A Magic Cabinet (www.amagiccabinet.com), με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, είναι μια μοναδική online εμπειρία για όσους θέλουν να τιμήσουν το made in Greece.

Φτιάξαμε το μαγικό καλάθι με τις πιο εκλεκτές ελληνικές μάρκες περιποίησης και ομορφιάς

Το A Magic Cabinet (www.amagiccabinet.com), με την υπογραφή της Ευγενίας Χανδρή, είναι μια μοναδική online εμπειρία για όσους θέλουν να ανακαλύπτουν τα πιο ποιοτικά, καλαίσθητα, πολύτιμα και εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας, ομορφιάς, στυλ και design από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και σχεδιαστές.

Τα «magic cabinets», ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ευρώπη τον 17ο και 18ο αιώνα, ήταν ντουλάπια που περιείχαν συλλογές από σπάνια, παράξενα, εξωτικά και ασυνήθιστα αντικείμενα, αντανακλώντας την αισθητική και το όραμα των συλλεκτών τους.

Ένα τέτοιο ζωγραφιστό ντουλάπι, φτιαγμένο στην Ιταλία το 1760, από το οποίο η μητέρα της Ευγενίας Χανδρή, ανέσυρε και χάριζε μικρά δώρα σε όλη την οικογένεια, ήταν η πραγματική πηγή έμπνευσης για το A Magic Cabinet.

Φτιάξαμε το μαγικό καλάθι με τις πιο εκλεκτές ελληνικές μάρκες περιποίησης και ομορφιάς

Όπως ακριβώς συνέβαινε με τα μαγικά ερμάρια του παρελθόντος, στο www.amagiccabinet.com μπορείτε να βρείτε σύγχρονους θησαυρούς και απολαύσεις μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία storytelling και shopping σχετικά με την ελληνική γαστρονομία, τα αποστάγματα, την ομορφιά, την περιποίηση, το σπίτι, το στυλ, την γραφική ύλη, τα κατοικίδια και πολλά bespoke προϊόντα σε συνεργασία με ταλαντούχους δημιουργούς.

Εξέχουσα θέση ανάμεσα στα άλλα, τα beauty brands που φιλοξενούνται στο A Magic Cabinet, έχουν επιλεχθεί ένα-ένα από την Ευγενία Χανδρή με γνώμονα την ποιότητα και την αυθεντικότητα που βασίζεται στις ρίζες τους στην παράδοση και τις πρώτες ύλες του τόπου μας.

Όμορφα καλάθια με επιλεγμένα προϊόντα περιποίησης & ομορφιάς, έτοιμα να γίνουν ευφάνταστα δώρα. Δείτε τα εδώ: https://amagiccabinet.com/shop/remedies

A MAGIC CABINET Beauty Hampers

Akeso

Τα καλλυντικά της Akeso, εμπλουτισμένα με βιολογικό ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και νερό που πηγάζει αποκλειστικά από τον Ταΰγετο, έρχονται να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά. Η Akeso είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2011 από ένα ισχυρό δίδυμο μητέρας και κόρης, την Βασιλική Χρηστίδη και την Άννα Λουμάκη. Με έδρα τους την Σπάρτη, δημιουργούν υπέροχα καλλυντικά χρησιμοποιώντας βιολογικό ελαιόλαδο δικής τους παραγωγής και μία πλούσια ποικιλία βοτάνων αποκλειστικά καλλιεργημένα στον βοτανόκηπο τους.

Asterios

Η εταιρεία Asterios, που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Αστέριο Αβραμίδη, είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ελληνικού βιολογικού μελιού και παρθένου ελαιολάδου. Παρασκευάζει, όμως, και θαυματουργή κεραλοιφή. Τα μελίσσια βρίσκονται κοντά στην Χαλκιδική, όπου το φυσικό περιβάλλον είναι ποικιλόμορφο και ιδανικό για την παραγωγή μελιού.

Bee Naturalles

Η Bee Naturalles ιδρύθηκε το 2013 στην Εύβοια από την Χαρά Μαγγανά και τον Γιώργο Αθανασιάδη. Με απόλυτο σεβασμό στους ρυθμούς και στις ισορροπίες της φύσης, καθώς και την εποχικότητα, έχει ως στόχο να μυήσει τους καταναλωτές σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παράγοντας 100% φυσικά βρώσιμα και καλλυντικά προϊόντα.

Callista Crafts

Η Callista Crafts είναι μια κορυφαία εταιρεία δερμάτινων αξεσουάρ που ίδρυσαν η Ελένη Αγιοστρατίτη και η Βασιλική Σιγαλού. Βασισμένες στο όραμα της διαχρονικής μόδας και της υψηλής ποιότητας δεξιοτεχνίας, δεν επηρεάζονται από τις τάσεις, αλλά επικεντρώνονται στην ποιότητα και την κομψότητα. Κάθε προϊόν τους είναι απόδειξη του σεβασμού τους για τις παραδοσιακές τεχνικές και την τέχνη της κατασκευής δερμάτινων ειδών. H Callista Crafts κατασκευάζει αποκλειστικά για το A Magic Cabinet μοναδικά δερμάτινα τσαντάκια, ώστε να μεταφέρονται με στυλ όλα τα απαραίτητα και καθημερινά προϊόντα ομορφιάς.

DrV

Η DrV Cosmetics ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τον καταξιωμένο πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη. Γνωρίζοντας σε βάθος τις ανάγκες του δέρματος και τα συστατικά της κοσμετολογίας, ο Θεόδωρος Βουκίδης σχεδιάζει καινοτόμα καλλυντικά για όλους τους τύπους δέρματος, χρησιμοποιώντας μία ευρεία γκάμα εξαιρετικών συστατικών όπως ο χρυσός, το έλαιο κάνναβης, το χαβιάρι, η τρούφα κ.α.

Ena Karo

Η εταιρεία Ena Karo ιδρύθηκε το 2015 από την Γεωργία Ζήλου και εδρεύει στην Τήνο. Παράγει χειροποίητα σαπούνια και προϊόντα σώματος με τα πλέον φυσικά υλικά, σε μικρές παρτίδες. Χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια και φυσικές χρωστικές, χωρίς να κάνει πειράματα στα ζώα, σεβόμενη απόλυτα τη φύση και τους πελάτες.

Euthalia

Η εταιρεία Euthalia Natural Cosmetic Values ιδρύθηκε το 2012 από την Ευθαλία Σταματάκη και πήρε το όνομα της γιαγιάς της, τιμής ένεκεν για όσα της έμαθε για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων. Η εγγονή Ευθαλία απευθύνεται στον συνειδητοποιημένο καταναλωτή προτείνοντάς του φυτικά καλλυντικά, παρασκευασμένα με τις τελευταίες εξελίξεις της κοσμετολογίας από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και εκχυλίσματα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής φύσης.

MeliMpampa

Το όνομα “ΜελιΜπαμπά” σημαίνει κυριολεκτικά το Μέλι του Μπαμπά. Η εταιρεία ονομάστηκε αυθόρμητα από το μέλι που ο πατέρας της δημιουργού, Ελένης Πολωνίδου παρήγαγε στο Μελισσοχώρι, από όπου και καταγόταν. H εταιρεία Melimpampa παράγει βιολογικά προϊόντα, προερχόμενα από τον μαγικό κόσμο της κυψέλης, έχοντας ως στόχο να προσφέρουν αυτό που υπόσχονται με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Στο A Magic Cabinet διατίθεται και η πολλαπλά χρήσιμη κεραλοιφή τους.

Nature Theories

Η Βιβή Καραΐσκου, έχοντας σαν όραμα να δημιουργήσει αγνά βιολογικά καλλυντικά με απόλυτο σεβασμό στη φύση και στις ανάγκες των πελατών της, ίδρυσε την εταιρεία Nature Theories το 2018. Όλα τα καλλυντικά είναι φυτικά, δεν είναι γενετικά τροποποιημένα και δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Nemertes

Η Nemertes ιδρύθηκε από τον Νικόλα Κοντογιάννη στην Αθήνα. Η εταιρεία παρασκευάζει ευφάνταστα φυτικά καλλυντικά με βάση το αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια, βότανα και άλλα συστατικά που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

ONOϊάματα

H Ονοιάματα είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από την Χρυσούλα Τσιρόγκα στην Έδεσσα. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή χειροποίητων καλλυντικών προϊόντων από γάλα γαϊδούρας, ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς, το οποίο ακόμη χρησιμοποιείται για καλλυντική χρήση.

Physis

Το Εργαστήριο Φύσις, παράγει προϊόντα χωρίς χημικές προσθήκες, μη δοκιμασμένα σε ζώα και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της φύσης. Ιδρύθηκε στη Σύρο από τη διαιτολόγο Αργυρένια Παραμάνη. Με τη βοήθεια της πεθεράς της, η οποία είναι φαρμακοποιός και εμπνεόμενη από τα φυσικά δώρα της Συριανής γης, η Αργυρένια Παραμάνη δημιουργεί σαπούνια, αιθέρια έλαια, κεραλοιφές, κ.α. που διατίθενται σε φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Skouras Med

Η Έλενα Σκούρα και ο κύριος Χοσέ Φραντσίσκο Γκαρσία μετρούν 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο της αισθητικής και της κοσμετολογίας. Το 2018 λάνσαραν μία σειρά καλλυντικών στο πλαίσιο των κέντρων αισθητικής και πλαστικής ιατρικής SkourasMed. Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, οι δύο ιδρυτές δημιουργούν καλλυντικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά, προορισμένα να διορθώσουν τα προβλήματα κάθε τύπου δέρματος και ιδίως του μεσογειακού.

Snob Duck

Η Snob Duck είναι μια ιδιαίτερη εταιρεία παρασκευής 100% χειροποίητων σαπουνιών που ιδρύθηκε από τον Βασίλη Δούρο και εδρεύει σε ένα μικρό εργαστήριο στην Τρίπολη Αρκαδίας. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα αγνότερα υλικά και με σύμμαχο το καυστικό του χιούμορ, εμφανές τόσο στα αρώματα όσο και στην συσκευασία, ο δημιουργός τους, έχει καταφέρει να κάνει τα σαπούνια αυτά ακαταμάχητα.

Soap by Eleni

Η εταιρεία Soap by Eleni ιδρύθηκε το 2014 στην Άνδρο από την Ελένη Πέτσα-Κουρτέση, η οποία δημιουργεί χειροποίητα σαπούνια από αγνά υλικά και βότανα του νησιού σε μία πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων. Μέρος των εσόδων διατίθενται για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μονοπατιών της Άνδρου.

The Cool Projects

Η Cool Projects είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2012. Με σεβασμό στο περιβάλλον, τα ζώα και στις αρχές του δίκαιου εμπορίου, η Μαρίνα Κοριολάνου-Λυκουρέζου και ο Γιάννης Ζαγοριαννάκης σχεδιάζουν και παράγουν φυσικά σαπούνια και προϊόντα περιποίησης σώματος καθώς επίσης και μια συλλογή χειροποίητων διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι και το μπάνιο.

Tilia

H Tilia είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής καλλυντικών που ίδρυσαν ο Θανάσης Φώτου και η Ναταλία Μπαζαίου. Τα προϊόντα τους φτιάχνονται από αγνά φυσικά συστατικά και επιλεγμένα με πολύ αυστηρά κριτήρια, χωρίς καμία χημική επεξεργασία. Σκοπός τους είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ευεργετούνται από τον φυσικό τρόπο περιποίησης δέρματος της Tilia, ανακαλύπτοντας τα δώρα της φύσης, καθώς και συνταγές βασισμένες στον πλούτο της ελληνικής γης.

Verolive

Τα καλλυντικά Verolive με την πρωτοποριακή τους σύνθεση έχουν στόχο να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο την πραγματική ομορφιά. Στην Κρήτη, ο Γιάννης Τζωρτζακάκης εξέλιξε την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου, δημιουργώντας την εταιρεία Verolive, η οποία δημιουργεί φυσικά καινοτόμα καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα, από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής του.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.